Jsem opravdu takový škrt?

288
26.5.25 14:37

Jsem opravdu takový škrt?

Ahoj,

jen tak pro pobavení - byla jsem na srazu třídy z gymplu, po 20ti letech…zábava super, postupně jsme začali platit útratu a bývalá spolužačka, že zapomněla peníze a prý abych to za ni zatáhla - nijak se kromě srazu nevídáme, nestýkáme, nevoláme ani nepíšeme…co di pamatuji, kdysi jsem ji půjčila párkrát peníze (vždy kolem 20-30Kč, dnes za to koupíš p. d, tehdy třeba jízdenku na bus nebo “bravíčko”) a nikdy mi je ani po upozornění nebyla schopna vrátit, takže logicky jsem její útratu platit odmítla (dělalo to kolem 2500)…navíc - chlubila se supernovým mobilem a to i já, negramota technický, umím zaplatit telefonem…no dověděla jsem se, že jsem tedy pěkný škrt. Doporučila jsem ji, ať to zatáhne její manžel, až ji vyzvedne, což tedy doporučil i spolužák, který seděl vedle nás. Tedy vůbec jsem z toho neměla dobrý pocit, zase mě to vrátilo jakoby zpět, kdy po mě chtívala peníze a já neuměla říct ne, což se tedy již změnilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76939
26.5.25 14:39
@mahebka píše: Více

zachovala ses správně, nikdy bys ty peníze neviděla nazpět, a není to zrovna málo peněz :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
26.5.25 14:41

No tolik peněz bych určitě neplatila, zvlášť když je jasné že ti to nejspíš nevrátí. Asi si pamatuje že pujcujes a vracet se ti nemusí.

Pokud přišel její manžel tak bych to neřešila, zaplatí to on.

Skrt určitě nejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35970
26.5.25 14:42

Ta je pěkně vyčůraná. Udělala jsi dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9051
26.5.25 14:42

Je to od ní pěkná drzost a vyčuranost. Žádný stud :roll:. Kdybych neměla peníze, tak nikde nejdu. Než takhle drze loudit. Mohla přeposlat hned platbu na tvůj účet a ty to zaplatit, ale takhle zaplať a nic. To ne. Že nemá peněženku u sebe, to není přece překážka. Zaplatil to její přítel/manžel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76939
26.5.25 14:45

A vůbec, to jako šla na drzo na sraz bez peněz? a očekávala, že nějaká naivní hodná duše to za ni zaplatí? tolik peněz? to je dobrá vyžírka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
994
26.5.25 14:47

Taky bych to za ní neplatila :nevim: a vůbec bych se necítila špatně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
26.5.25 14:47

Vyčůrana jak beruška. Dobře udělala's. Trapka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8570
26.5.25 14:48

Ta je teda vyčůraná :lol: dobře ses ale zachovala a ona akorát kopala kolem sebe, protože si toho byla vědoma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
26.5.25 14:49

Nepředstavitelná drzost a vych. canost.
Nejenže bych to samozřejmě nezaplatila ale ještě bych ji pěkně nahlas přede všemi ztrapnila
„Teda Jarus ty máš ale pamatovaka i po 20 ti letech víš kam se obrátit když jde o prachy co nehodlás vratit já ziram jsi fakt dobrá“

Příspěvek upraven 26.05.25 v 14:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15301
26.5.25 14:50

@mahebka Ne nejsi škrt, taky bych to nezaplatila.. Výmluva, ze zapomela penize je v dnešní době trapná. Mohla snad zaplatit kartou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8570
26.5.25 14:50
@stinga píše: Více

Buď čekala, že to za ni fakt někdo zatahne (udělá dojem na exspolužáka?) anebo ty peníze měla ale jen to zkoušela. Protože jinak nechápu, že by fakt šla na sraz bez peněz :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2662
26.5.25 14:51

Udělala si dobře! Ani by mě nehlo to za ní zaplatit. Ty peníze bys už v životě neviděla. Dotyčná to prostě zkusila… u ní zřejmě běžná praxe.
Jinak já z tohohle placení za ostatní už taky dávno vyrostla. A pokud se nejedná o rodinu, nebo mou velmi blízkou kamarádku. Tak smůla. Nevydělávám peníze abych sponzorovala něčí nákladný život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2671
26.5.25 14:56

Nejsi škrt. Chápu, že se stane, že si někdo zapomene peněženku, zapomene si vybrat, ale 1) pokud má moderní mobil, má pravděpodobně bankovnictví/kartu v telefonu a 2)říct si o zaplacení takhle na drzáka by si nedovolily ani moje nejbližší kamarádky, se kterými se jinak vzájemně běžně zveme a neměla bych problém za ně zaplatit, protože vím, že mi to okamžitě vrátí. A ještě takovou částku. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23990
26.5.25 15:04

„Kamarádka“ je drzá, vychcaná mrcha… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová