Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Petunye já měla et po 5ti denní kultivaci… a mám roční dcerku ![]()
testovala jsem 6 dnů po et a byly tam //.ale sestřička mě upozorňovala, že to může být pozůstatek pregnylu… vydrží v těle jak u koho… u někoho i 14 dní…(vyvolává falešně poz.test)
jinak kafe bych nepila…nic s kofeinem není v těhu ok… spíš bych si dala bezkofeinové kafe…když bez něj nemůžeš být.
@Petunye Před rokem a půl jsem si nechávala zavést jedno embryo a chytlo se. Test jsem měla pozitivní už 6. den po transferu. Držím palce ![]()
@Petunye píše:
Ahojte holky. Vcera jsem byla na embryotransferu, proto mam par otazek na vas, co jste to taky absolvovaly. Chtela jsem tam dat 2 ale rekli mi ze pokud nechci dvojcata, mam dat jedno.Tak jsme dali jedno.Je tu nekdo, kdo dal jedno a chytlo se? je mi 31 let, myslite ze mam velkou sanci? a muzu zkusit test treba uz 8den? kamaradka rikala ze ta m uz slaba carka.Jo a muzu pit kafe?
k ET sa nemozem vyjadrit, ale ked si das 1-2 kaficka, tak sa nic nedeje..pila som kafe cele tehotenstvo i v kojeni..ne teda preso, ale kafe s mlikem, capucino atd..
My dali dve a chytlo se jedno. Testovala jsem od ET kazdy den - postupne carka slabla jak mizel Pregnyl, pak byla 2 dny stejna a pak zas zacla silit
Ted stimulujeme na dalsi ivf a budu zas testovat denne ![]()
Obe deti mam z IVF a při embryotransferu jsme měli pokazde jen po jednom embryu, takze uspesnost tam je
drzim palce
@Mischellka88 píše:jinak kafe bych nepila…nic s kofeinem není v těhu ok… spíš bych si dala bezkofeinové kafe…když bez něj nemůžeš být.
Ahoj, ja kafe piju od zacatku tehotenstvi vlastne uplne porad. Myslim si, ze pokud je telo zvykle, tak je to v rozumne mire OK.
Mám 2 děti a u obou byl transfer jednoho embrya. Vždy to byly blastocysty. Test jsem si dělala cca 6.den a už tam byla slabá čárka. Kávu jsem pila celé těhotenství. Dávala jsem si 1-2 slabší kávy.
Já měla zavedené jedno dvojbuněčné embryo a chytlo se. Testovala jsem taky denně, ovitrelle mizel a sedmý den po et začala čárka zase sílit. Kafe s mlíkem jsem pila 1-2× denně. Bylo to to první, co jsem ráno zvládla polknout ![]()
@Mango_Lassi tak to se pleteš.. tvé dítě se vyvíjí pod vlivem kofeinu, což je stimulant.. Nevím kolik ho vypiješ denně, ale při vyšších dávkách se může jeho vliv projevit. Mezi účinky kofeinu patří stimulace nervové soustavy, dítě kofein po narození hodně špatně odbourává a trvá i několik dní, než ho vyloučí, může být po narození pak dráždivé, neklidné.. Ale jedno slabší kafíčko denně asi neudělá nic.. fakt záleží na dávce.
@lekarnicka28 píše:
@Mango_Lassi tak to se pleteš.. tvé dítě se vyvíjí pod vlivem kofeinu, což je stimulant.. Nevím kolik ho vypiješ denně, ale při vyšších dávkách se může jeho vliv projevit. Mezi účinky kofeinu patří stimulace nervové soustavy, dítě kofein po narození hodně špatně odbourává a trvá i několik dní, než ho vyloučí, může být po narození pak dráždivé, neklidné.. Ale jedno slabší kafíčko denně asi neudělá nic.. fakt záleží na dávce.
vidim, ze jsi tu uplne nejchytrejsi. umim taky cist a google mam.
piju ho uplne normlne, jedno latte denne standard ![]()
@JayLee To by vycházelo na třídenní bez PK
Ani blastocysty by to nebyly. No nevadí, jen se ptám, protože my si chceme nechat zavést 2 a v CARu se jim to moc nelíbí, kdybych řekla 3 tak by DR. asi omylo
Ale máme teda na mrazáku 6ti denní.
@Kikuška90 V našem CARu by taky 3 nedali a spíš všechny přesvědčují na 1 embryo a myslím, že i s jedním mají velkou úspěšnost. Vždy jsem byla na ET až pátý den po transferu a teprve až pátý den to byly blastocysty, tak máš asi pravdu po třech dnech to není PK. Po třech dnech to jsou moruly, pokud se nepletu.
Ahojte holky. Vcera jsem byla na embryotransferu, proto mam par otazek na vas, co jste to taky absolvovaly. Chtela jsem tam dat 2 ale rekli mi ze pokud nechci dvojcata, mam dat jedno.Tak jsme dali jedno.Je tu nekdo, kdo dal jedno a chytlo se? je mi 31 let, myslite ze mam velkou sanci? a muzu zkusit test treba uz 8den? kamaradka rikala ze ta m uz slaba carka.Jo a muzu pit kafe?