Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak se na ně prostě vykašli. Jestli nepřekračujte nějakou normu nebo řád domu, je to jejich problém. Děti se doma vznášet nebudou a jestli jim to vadí i přes opatření, ať se odstěhují.
Příspěvek upraven 24.07.17 v 11:55
Máš pár možností : Vykašlat se na to, co říkají. Odstěhovat se. Počkat až umřou. Zbytek jste už asi vyčerpali. Pokud v bytě chcete zůstat, tak bych se na ně vykašlala a nechala děti ať se u sebe doma chovají normálně a pokud by zase přiběhl soused, tak na hrubý pytel, hrubá záplata, nenechala bych se sebou vorat, když děláte jen provozní, normální hluk. A těch pár let to vydržet. Ale pro nervy lepší stěhování.
Ty si ale blázen
Můj osobní názor dávat bacha aby děti nedělali bordel od 22:00 do 6:00 a pak čus bylo by mi to jedno
asi jsem hrozná sousedka ale pokud chtějí mít důchodci klid at si koupí chalupu na samotě u lesa. Být tebou začnu na ně prdět at si stěžuji stejně na tebe žádnou páku nemají. Začni si v klidu užívat bydlení a děti a tohle neřeš ![]()
Asi bych se na ně vyprdla. Myslím, že jste byli více než otevření. Až si na tebe příště přijde zakřičet, zapni si telefon a hned na začátku ho upozorni, že si budeš rozhovor nahrávat, aby mohl být případně použit při řešení problému s policií, protože vás neustále verbálně napadá, psychicky vydírá a vše má své meze. Také bych si došla k psychologovi a nechala se vyšetřit, mohl by případně dosvědčit, že jsi opravdu psychicky vyčerpaná z jeho nátlaku.
To jsou prostě nepříjemný důchodci, bohužel máme to samé. Děti zatím nemáme jsme s přítelem sami věčně v bytě nejsme a sousedé nad náma pořád mají problém ale že oni řvou 24 hodin v kuse to je v pořádku a bohužel už též nevím co dělat nejspíš nic
![]()
Možná v tomhle případě se přestat snažit. U nás si sousedí taky pořád stěžovali, byla jsem pořád ve střehu. Pak jsem jim jednou řekla, že když se jim pořád něco nelíbí, tak prostě přestanu děti krotit když to stejně neocení. Od té doby klid. Přestaň se bát, starý pán je asi mrzout, jeho nezměníš, normálně doma žijte.
Příspěvek upraven 24.07.17 v 11:59
Možná trochu mimo, ale na nás si zpočátku sousedé od zespodu stěžovali také. Do doby, než došli proč pořád vrtáme a já jim ukázala, že opravdu my nevrtáme, že vrtají v bytě vedle nás (už to byl druhý vchod).
Slyšet mohou něco, také slyším sousedy nad námi, jak chodí a v noci to je logicky slyšet více - manžel v noci také „dupe“, před den o něm nevím.
Slyším i plačící mimino o 3 patra níže (pokud je klid).
Nesmíš se nechat tolik rozhodit. Brblaj, nadávaj, bouchaj…nauč se to vypouštět. Udělali jste maximum, abyste hluk eliminovali, naschvály jim neděláte, tak buď v klidu. Jsou to staří lidi, ti se už nezmění. Když tě odchytnou nebo si přijdou stěžovat, slušně je vyslechni, pokývej hlavou a nashledanou.
@def Naser jim. Komunisti si zasloužej peklo. Vrátit plovoučky, děti dát do kurzu stepu nebo hry na bicí. Nikdo nemá právo ničit ti život, psychiku, když se chováš úplně normálně.
Pokud mjí městský byt, tak normálně řešit s vlastníkem (tedy městem, městskou částí).
Tušil jsem tyhle rady a díky za ně. Dospěl jsem k podobnému závěru. Teď už jen „jak se naučit opustit myšlenku na sousedy“. Nebo možná „jak nežít ve strachu“. ![]()
@def nic bych nedělala, jen se omezujete a efekt nula. kašli na to. Nepodřizovala bych se jim, normální hluk je běžný
Budeš stresoat i děti, pokud nedělají extra bordel tak co. Noční klid se ddržuje a víc bych neřešila, až by přišel tak bych mu řekla lítat jsme se ještě nenaučili, možná by si měl soused pořídit špunty do uší ![]()
Pronajmi stávající byt. Dobře vyber nájemníky..nejlépe partu mladých hlučných lidí.
Vem si hypotéku, kup barák, dobře vybírej místo. A hypotéku ti částečně splatí vybraný nájem. A žij klidný a spokojený život.
@def Ježíšku na křížku, ty tě teda dodeptali
Buď v klidu, neděláš nic špatnýho. Vůůůůůbec nic. Klid nerušíte, tak co. Až zase budou bouchat, zabouchejte taky. A na souseda bych s úsměvem vyplázla jazyk, páč to co vám dělá, je teror. Chudáci děti.
Ty už musí být hluší v jejich věku jak parezy, kdo ví, jestli si nevymýšlí. ![]()
Ahoj.
Bydlíme (já, žena, 1,5 a 3,5 roční děti) ve starém činžáku. Náš byt je v osobním vlastnictví. Pod námi bydlí vitální důchodci (muž 80 let, žena 94) ve státním bytě. Sousedi jsou staří komunisté (povoláním kontroloři), bezdětní, většinu dne doma. S každým (z jejich pohledu) hlučnějším zvukem bouchají na svůj strop nebo si u nás následně stěžují. Stejné problémy s nimi měli i dvoji předchozí nájemníci našeho bytu (kteří ani neměli děti).
V bytě jsme udělali desítky opatření: Zrušení plovoučky, odhlučnění podlahy, položené lino a koberce, děti doma nemají dřevěné hračky/míče/odrážedla, doma nenosí bačkory s tvrdou podrážkou. Zrušení skříně s hlučnými pojezdy, odhlučnění pračky,…
Děti vstávají v cca 8 hodin, dopoledne je menší na hřišti, starší ve školce, po obědě spí, odpoledne až do podvečera jsme každý den venku. Večery jsou u nás klidné. Doma děti neskáčí, netancují, večer jsou v kompletním klidu, učíme je k tomu, že doma se neběhá a nechodí po patách.
Děti jsou doma tedy jen pár hodin a zkrátka fungují normálně, občas popoběhnou a občas jim něco upadne. Klasika.
Se sousedem se jednat nedá, nenechá dokončit větu, jen vyhrožuje a je verbálně agresivní. Jeho paní už jsem si pozval i na kafe a snažil se najít nějaké řešení. Ona to chápe, ale „starýho“ prý nezmění. Bohužel z jejich strany nepřišlo žádné opatření, pouze mají požadavky. Další schůzku už nechce, protože to z jejich pohledu k ničemu není.
A teď, o co mi jde:
Psychicky mi není dobře. S každým hlučnějším zvukem, který děti udělají, mám obavu: Nebylo to moc nahlas? Co na to sousedi? Zabouchají? Prostě nežiju svůj život, ale žiju život jejich. Co s tím?
Já mám svědomí čisté a nechci řešit problémy druhých, když oni sami zájem nemají. Můžu nechat znovu předělat podlahu a to materiálem s garantovaným akustickým útlumem, ale bude to stát 100.000,– Kč + náklady na vyklízení, dočasné náhradní bydlení,… Navíc mi to negarantuje, že se sousedé uklidní. Hlavně se mi do toho vůbec nechce, je to strašných peněz a ochota spoluúčasti sousedů je nulová.