Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@SarinkaSar1 diky, ja uz bydleni mam, stěhovat se nehodlam. Bydlela jsem na studentských kolejích i v najmu v přízemí vedle výtahu a ani jedno ve me nezanechalo újmu, byt v obou případech slo o ramus vetsiho a intenzivnějšího kalibru, takze jak rikam-bylo by mi to fuk.
@Prosimklid píše:
@SarinkaSar1 diky, ja uz bydleni mam, stěhovat se nehodlam. Bydlela jsem na studentských kolejích i v najmu v přízemí vedle výtahu a ani jedno ve me nezanechalo újmu, byt v obou případech slo o ramus vetsiho a intenzivnějšího kalibru, takze jak rikam-bylo by mi to fuk.
Jenže podle toho, že to tak máš ty, neznamená že to tak musí mít každej, tomu se říká tolerance názorů, když se o tý toleranci bavíš. Pochopim, když někdo zabouchne jednou, ale dvacetkrát třísknout vratama je nenormální, dyt kdyby zamknul, tak to má snad rychlejší.
@SarinkaSar1 píše:
@ProsimklidJenže podle toho, že to tak máš ty, neznamená že to tak musí mít každej, tomu se říká tolerance názorů, když se o tý toleranci bavíš. Pochopim, když někdo zabouchne jednou, ale dvacetkrát třísknout vratama je nenormální, dyt kdyby zamknul, tak to má snad rychlejší.
No z jedne strany bych dokázala tolerovat tvůj nazor, to bezpochyby, z druhe na me působiš jak ty sousedi důchodci-prudit kvůli blbostma.Tak holt chodi vickrat za den ven nez dvakrat a holt zabírají dvere bouchnutím, jak vidis, kazdy klíče nepoužívá. Takze z druhe strany muzes ty tolerovat tohle. Protoze tohle fakt neni sousedsky spor na úrovni „sousedi maji vedle varnu perniku“.
@Prosimklid píše:
No z jedne strany bych dokázala tolerovat tvůj nazor, to bezpochyby, z druhe na me působiš jak ty sousedi důchodci-prudit kvůli blbostma.Tak holt chodi vickrat za den ven nez dvakrat a holt zabírají dvere bouchnutím, jak vidis, kazdy klíče nepoužívá. Takze z druhe strany muzes ty tolerovat tohle. Protoze tohle fakt neni sousedsky spor na úrovni „sousedi maji vedle varnu perniku“.
Tak co je a co není blbost posuzuju naštěstí já, ne ty. Tolerance ano, ale do tý meze, dokud tě to neotravuje. Když ráno spíš a on leze do práce v 6 a nenapadne ho ve svým mozku zavřít klíčem, a že třeba zbytek domu může spát, tak se fakt o toleranci bavit nehodlam. Tolerance totiž končí v momentě, kdy mě ten člověk obtěžuje. Možná zním ortodoxně, ale já chci prostě mít doma klid na spánek, jestli si to někdo dělá odpoledne nebo dopoledne, nebo k večeru, je mi vcelku jedno, to že se někdo chová jako sobeckej kretén, mi jedno fakt není.
@SarinkaSar1 no jo, jenomze on je problem v tom, že téma dverma netriskam. Ano, nezaviram jako myška přes klíč, ale normálně lehce pribouchnu dveře a pak zamcu. A rozhodně to není dvacetkrát po sobe. ráno do práce, odpoledne z práce a pak ještě třeba taky jdeme ven odpol.. Toť vše
@SarinkaSar1 víceméně se teď přes leto v byte skoro nezdrzujeme, jsme pořád někde a tenhle listek je vyloženě "provokace " nervnich důchodců. Nájemníci před námi měli podobné problémy, neustále lístky na dveřích kvůli kravinam.
@EvulinkaB18 píše:
@SarinkaSar1 no jo, jenomze on je problem v tom, že téma dverma netriskam. Ano, nezaviram jako myška přes klíč, ale normálně lehce pribouchnu dveře a pak zamcu. A rozhodně to není dvacetkrát po sobe. ráno do práce, odpoledne z práce a pak ještě třeba taky jdeme ven odpol.. Toť vše
jasný, já taky pak napsala že to ani nemusí být tvůj případ…
@EvulinkaB18 píše:
@SarinkaSar1 víceméně se teď přes leto v byte skoro nezdrzujeme, jsme pořád někde a tenhle listek je vyloženě "provokace " nervnich důchodců. Nájemníci před námi měli podobné problémy, neustále lístky na dveřích kvůli kravinam.
Já tomu rozumim, já zase bydlím v baráku, kde nad náma bydlí (teď už to nedělá) osoba, která pravidelně pořádala akce, v pracovní dny, do tří do rána třeba…dala jsem jí šanci třikrát a dost, pak jsem se jí teda osobně byla zeptat jestli je normální. Vedle v bytě bydlí prozměnu mistr bouchač s vratama, vedle v bytě bydlí pár, co se nonstop hádá, nedávno jí vyhodil z bytu a jí nenapadlo nic jinýho, než v noci na něj zvonit…jenže ten zvonek je slyšet. Týpek neotevíral, tak jí nenapadlo nic lepšího než dvě hodiny třískat na dveře, od sedmi od rána o víkendu když se chceš vyspat. Nahoře ve vyšších patrech bydlí paní se psem, kterej neustále se** a močí na schodech, takže když jdeš, musíš se koukat abys něco nevymázla…prostě divnej barák. Ale rozumim tomu, že jsou lidi co prudí bezdůvodně, hlavně ty starý
a já ![]()
ještě jednou díky všem.
Až si příště zase budou stěžovat, řeknu sousedům, že se snažíme a aby viděli ten rozdíl, tak dětem dám hodinu „naprosté volnosti“. A až přijdou příště, už to budou hodiny dvě. Uvidíme, jak to zabere.
ps. pro řešení už jsem zapojil i právníka, který jim (po dalším konfliktu) pošle nějaký „bububu“ dopis a pohrozí jim úřady a orgány, které jejich jednání budou prošetřovat. Ano, je mi jasné, že orgány nic neudělaj, ale alespoň sousedům ukážu, že se budu bránit.
Přesně tak! Dobře děláš a s těma hodina volna pro děti je to super nápad
Budou najednou koukat ![]()
@def píše:
Tušil jsem tyhle rady a díky za ně. Dospěl jsem k podobnému závěru. Teď už jen „jak se naučit opustit myšlenku na sousedy“. Nebo možná „jak nežít ve strachu“.
Proč ve strachu? Čeho se vlastně bojíš? Co ti ti staříci mohou vlastně udělat?
@Enmamma píše:
Proč ve strachu? Čeho se vlastně bojíš? Co ti ti staříci mohou vlastně udělat?
Dobrá otázka. A víš že ani nevím? Možná je to kvůli tomu, že mi záleží na lidech, že nechci mít nepřátele, možná že jsem narcista.
Tak to vygradovalo. S dědkem jsem se pohádal tak, že došlo i na strkanice, nadávky, tykání a výhružky. Nutno dodat, že všechno začal on.
Tak jsem ho dořvával 5 minut napříč všema patrama v baráku. On se pak začal dovolávat svědectví sousedů, že na něj křičím
)
Dědek dostal informaci, že daným okamžikem se přestáváme snažit a odešel jsem.
Ta hádka byla krajně nepříjemná a je ostuda, že jsem se jí vůbec účastnil. Každopádně ta katarze emocí mi pomohla a navíc už teď ani zdaleka nemám ten pocit viny, když jsou děti chvilku hlučné ![]()
@def On asi potřeboval by ho někdo dořval, říká se že se slušností se dojde nejdál ale někdy to prostě nefunguje.
Snad už dá pokoj.