Jsem pod vlivem sousedů

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2423
24.7.17 16:17

@SarinkaSar1 diky, ja uz bydleni mam, stěhovat se nehodlam. Bydlela jsem na studentských kolejích i v najmu v přízemí vedle výtahu a ani jedno ve me nezanechalo újmu, byt v obou případech slo o ramus vetsiho a intenzivnějšího kalibru, takze jak rikam-bylo by mi to fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
24.7.17 16:20
@Prosimklid
@Prosimklid píše:
@SarinkaSar1 diky, ja uz bydleni mam, stěhovat se nehodlam. Bydlela jsem na studentských kolejích i v najmu v přízemí vedle výtahu a ani jedno ve me nezanechalo újmu, byt v obou případech slo o ramus vetsiho a intenzivnějšího kalibru, takze jak rikam-bylo by mi to fuk.

Jenže podle toho, že to tak máš ty, neznamená že to tak musí mít každej, tomu se říká tolerance názorů, když se o tý toleranci bavíš. Pochopim, když někdo zabouchne jednou, ale dvacetkrát třísknout vratama je nenormální, dyt kdyby zamknul, tak to má snad rychlejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
24.7.17 16:34
@SarinkaSar1 píše:
@ProsimklidJenže podle toho, že to tak máš ty, neznamená že to tak musí mít každej, tomu se říká tolerance názorů, když se o tý toleranci bavíš. Pochopim, když někdo zabouchne jednou, ale dvacetkrát třísknout vratama je nenormální, dyt kdyby zamknul, tak to má snad rychlejší.

No z jedne strany bych dokázala tolerovat tvůj nazor, to bezpochyby, z druhe na me působiš jak ty sousedi důchodci-prudit kvůli blbostma.Tak holt chodi vickrat za den ven nez dvakrat a holt zabírají dvere bouchnutím, jak vidis, kazdy klíče nepoužívá. Takze z druhe strany muzes ty tolerovat tohle. Protoze tohle fakt neni sousedsky spor na úrovni „sousedi maji vedle varnu perniku“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
24.7.17 16:40
@Prosimklid
@Prosimklid píše:
No z jedne strany bych dokázala tolerovat tvůj nazor, to bezpochyby, z druhe na me působiš jak ty sousedi důchodci-prudit kvůli blbostma.Tak holt chodi vickrat za den ven nez dvakrat a holt zabírají dvere bouchnutím, jak vidis, kazdy klíče nepoužívá. Takze z druhe strany muzes ty tolerovat tohle. Protoze tohle fakt neni sousedsky spor na úrovni „sousedi maji vedle varnu perniku“.

Tak co je a co není blbost posuzuju naštěstí já, ne ty. Tolerance ano, ale do tý meze, dokud tě to neotravuje. Když ráno spíš a on leze do práce v 6 a nenapadne ho ve svým mozku zavřít klíčem, a že třeba zbytek domu může spát, tak se fakt o toleranci bavit nehodlam. Tolerance totiž končí v momentě, kdy mě ten člověk obtěžuje. Možná zním ortodoxně, ale já chci prostě mít doma klid na spánek, jestli si to někdo dělá odpoledne nebo dopoledne, nebo k večeru, je mi vcelku jedno, to že se někdo chová jako sobeckej kretén, mi jedno fakt není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
24.7.17 17:00

@SarinkaSar1 no jo, jenomze on je problem v tom, že téma dverma netriskam. Ano, nezaviram jako myška přes klíč, ale normálně lehce pribouchnu dveře a pak zamcu. A rozhodně to není dvacetkrát po sobe. ráno do práce, odpoledne z práce a pak ještě třeba taky jdeme ven odpol.. Toť vše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
24.7.17 17:06

@SarinkaSar1 víceméně se teď přes leto v byte skoro nezdrzujeme, jsme pořád někde a tenhle listek je vyloženě "provokace " nervnich důchodců. Nájemníci před námi měli podobné problémy, neustále lístky na dveřích kvůli kravinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
24.7.17 17:06
@EvulinkaB18
@EvulinkaB18 píše:
@SarinkaSar1 no jo, jenomze on je problem v tom, že téma dverma netriskam. Ano, nezaviram jako myška přes klíč, ale normálně lehce pribouchnu dveře a pak zamcu. A rozhodně to není dvacetkrát po sobe. ráno do práce, odpoledne z práce a pak ještě třeba taky jdeme ven odpol.. Toť vše

jasný, já taky pak napsala že to ani nemusí být tvůj případ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
24.7.17 17:13
@EvulinkaB18
@EvulinkaB18 píše:
@SarinkaSar1 víceméně se teď přes leto v byte skoro nezdrzujeme, jsme pořád někde a tenhle listek je vyloženě "provokace " nervnich důchodců. Nájemníci před námi měli podobné problémy, neustále lístky na dveřích kvůli kravinam.

Já tomu rozumim, já zase bydlím v baráku, kde nad náma bydlí (teď už to nedělá) osoba, která pravidelně pořádala akce, v pracovní dny, do tří do rána třeba…dala jsem jí šanci třikrát a dost, pak jsem se jí teda osobně byla zeptat jestli je normální. Vedle v bytě bydlí prozměnu mistr bouchač s vratama, vedle v bytě bydlí pár, co se nonstop hádá, nedávno jí vyhodil z bytu a jí nenapadlo nic jinýho, než v noci na něj zvonit…jenže ten zvonek je slyšet. Týpek neotevíral, tak jí nenapadlo nic lepšího než dvě hodiny třískat na dveře, od sedmi od rána o víkendu když se chceš vyspat. Nahoře ve vyšších patrech bydlí paní se psem, kterej neustále se** a močí na schodech, takže když jdeš, musíš se koukat abys něco nevymázla…prostě divnej barák. Ale rozumim tomu, že jsou lidi co prudí bezdůvodně, hlavně ty starý :lol: a já :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
24.7.17 20:35

Udělejte si s dětmi party před 22. hodinou. :cert:

• Citovat
  • Upravit
def
25.7.17 10:01

ještě jednou díky všem.

Až si příště zase budou stěžovat, řeknu sousedům, že se snažíme a aby viděli ten rozdíl, tak dětem dám hodinu „naprosté volnosti“. A až přijdou příště, už to budou hodiny dvě. Uvidíme, jak to zabere.

ps. pro řešení už jsem zapojil i právníka, který jim (po dalším konfliktu) pošle nějaký „bububu“ dopis a pohrozí jim úřady a orgány, které jejich jednání budou prošetřovat. Ano, je mi jasné, že orgány nic neudělaj, ale alespoň sousedům ukážu, že se budu bránit.

• Citovat
  • Upravit
4315
25.7.17 11:21

Přesně tak! Dobře děláš a s těma hodina volna pro děti je to super nápad :D Budou najednou koukat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
26.7.17 00:24
@def píše:
Tušil jsem tyhle rady a díky za ně. Dospěl jsem k podobnému závěru. Teď už jen „jak se naučit opustit myšlenku na sousedy“. Nebo možná „jak nežít ve strachu“. :think:

Proč ve strachu? Čeho se vlastně bojíš? Co ti ti staříci mohou vlastně udělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
def
26.7.17 07:45
@Enmamma píše:
Proč ve strachu? Čeho se vlastně bojíš? Co ti ti staříci mohou vlastně udělat?

Dobrá otázka. A víš že ani nevím? Možná je to kvůli tomu, že mi záleží na lidech, že nechci mít nepřátele, možná že jsem narcista.

• Citovat
  • Upravit
def
2.8.17 09:15

Tak to vygradovalo. S dědkem jsem se pohádal tak, že došlo i na strkanice, nadávky, tykání a výhružky. Nutno dodat, že všechno začal on.

Tak jsem ho dořvával 5 minut napříč všema patrama v baráku. On se pak začal dovolávat svědectví sousedů, že na něj křičím :o)

Dědek dostal informaci, že daným okamžikem se přestáváme snažit a odešel jsem.

Ta hádka byla krajně nepříjemná a je ostuda, že jsem se jí vůbec účastnil. Každopádně ta katarze emocí mi pomohla a navíc už teď ani zdaleka nemám ten pocit viny, když jsou děti chvilku hlučné :)

• Citovat
  • Upravit
33357
2.8.17 09:48

@def On asi potřeboval by ho někdo dořval, říká se že se slušností se dojde nejdál ale někdy to prostě nefunguje. :nevim: Snad už dá pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný