Jsem pod vlivem sousedů

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5468
24.7.17 12:47

@def Udělali jste maximum a já osobně bych se už do nějakých větších akcí nepouštěla a nenechala se terorizovat starýma sousedama. Vy máte byt koupený v OV a můžete si v něm dělat co chcete (pokud to samozřejmě nebude překračovat nějaký domovní řád nebo nějakou normu).Děti jsou pořád děti a neměli byste je kvůli sousedům nějak oeskovat a omezovat. Stará paní je evidentně rozumná, dědek to je rapl. Nejste s manželkou nějací usmrkanci, aby se k Vám soused takhle choval, nenechal Vás domluvit atd. Na dědka bych už pěkně zařvala a nenechala si kálet na hlavu. A pokud nedá pokoj, zašla bych za domovníkem, na družstvo nebo kamkoli a postěžovala si taky. Vaše děti určitě nepřekračují nějaké povolené decibely, aby to dědka tak strašně rušilo. A podívej, kam to vede - akorát jste všichni s nervama v kýblu a nejst psychicky v pohodě. Řekla bych mu, že jestli Vás nepřestane terorizovat, zakročíte taky.Je můžou vystěhovat - Vás naštěstí ne!!!
Hodně sil přeju, ať to dobře dopadne!! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14094
24.7.17 13:08

@EvulinkaB18 Tak tu u nás v bytovce by se lidi od vás asi zbláznili. :-D Já teda obvykle zavírám tím klíčem, ale ne vždy na to mám chuť, čas a nejsem jediná, tady je to jedna rána za druhou. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
24.7.17 13:40

Najdi cestu a uplne se nad sousedy povznes. Kdysi jsem ze sousedu byla taky tezce zdeptana. To jsem jeste nemela deti, jen psa. Snazila jsem se vymyslet nemozne, jak jim vyjit vstric, usmivala se, zdravila a vzdy, kdyz si prisli stezovat (mluvime nahlas, poustime nahlas televizi, kterou nemame :D chodime po patach, pes dupe a skace - i kdyz gaucak, ktery z postele spis „stekl“, hrajem fotbal..) omlouvala jsem se, i kdyz to bylo absolutne mimo, coz bylo skoro ve vsech pripadech. Jednou mi soused rozrazil dvere a vletel si overit, ze jsem opravdu koupila koberce. To bylo uz na hrane, ale kdyz mi do oci zacal jeste s jinou sousedkou lhat a vymyslet si, tak jsem se s nema parat prestala. Pak jsem si uvedomila, ze oni jedou boj vlastnici versus najemnici. Uplny klid jsem mela, az jsem se prestehovala k priteli a balzam na dusi je barak a zahrada. Nejhorsi je, ze nekteri hlavne ti duchodci se nezastavi pred nicim. Chodim ted na brigadu, kde je zas hromada duchodcu a nekteri jsou opravdu zli. Jedna mi zacla vykladat, jak jsou nejhorsi najemnici s detma, ze jen devastujou, proc se jim vubec pronajimaj byty a podobne blaboly. 8o A teda jeste dodam, skoro dva roky po tom, co jsem se prestehovala, jsem mela strach jit otevrit, co zas bude, kdyz nekdo zazvonil u dveri. Svaty klid na baraku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6016
24.7.17 13:54

Vykašlala bych se na to. A pokud přijde znova, s chutí bych začala rámusit úmyslně.
Nebo pořiď ježka a rozsypej mu na podlahu vlašské ořechy, to je teprve zábava. Jednu zimu jsme tak nechali mladého ježka na půdě, než usnul zimním spánkem, solidně nás dupáním a přehrnováním ořechů, co tam byly uskladněné, pořád budil :lol:
Ten stepovací kurz pro děti by taky mohl být fajn, stejně jako housle či bicí.

Ostatní sousedy ti důchodci nezlobí? Že byste se třeba domluvili a rámusili všichni zaráz? Třeba by jim to potom došlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
24.7.17 14:04

Měla jsem podobného souseda. Děti jsme ještě neměli a my kravál nedělali. A soused na nás běhal i kvůli spadlé plastové míse na zem. Vyměnili jsme podlahy, dali protikročejovou zvukovou izolaci, ale i tak jsme ho tam měli každou chvíli. Na manžela dokonce jednou ráno řval z okna, že když chodí po bytě jako blbeček, tak ať se přestěhuje někam do přízemí 8o Manžel na něj tehdy vlítl a pak už tedy chodil jen za mnou a dělal peklo mně, když věděl, že manžel není doma. Stěžoval si na hluk např. i v týdnu, kdy jsme byli na dovolené. Jednou už mi také ruply nervy, řvala jsem na něj jak hysterka. Jeho to zaskočilo, tak se sebral a šel po schodech dolů do svého bytu a já šla po těch schodech za ním a řvala celou dobu, dokud mi nezabouchl před nosem. Od té doby už nepřišel a to ani, když se nám narodili děti a ty tedy občas měli svůj den. Od té doby pouze odpovídal na pozdrav :lol:

Takže asi tak. S každým se dá vyjít, ale s někým je lepší vyběhnout. Mně to trvalo asi čtyři roky a dalších 6 let jsem pak měla svatý klid. Pak jsme se stěhovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4193
24.7.17 14:08

@def Já jsem vždycky pro ohleduplnost k sousedům a slušnost.
Ovšem tady to zjevně nefunguje a fungovat nebude. Ten chlap je prudič, co si bude stěžovat z principu vždy. I kdybys do bytu investoval další statisíce na odhlučnění. A to teda nedělej. :mrgreen:
Už tak bylo z vaší strany těch ohleduplných kroků víc než dost.
Nenechejte se doma terorizovat. V tomto případě asi „na hrubý pytel hrubá záplata“ a „nejlepší obrana je útok“. Takže když zas přiletí a bude řvát, sdělila bych mu, že ti došla trpělivost a že si budeš stěžovat ty na jeho bouchání do stropu a řvaní, které tě obtěžuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
24.7.17 14:18

Jsem ve velmi podobné situaci. U nás vytáčí sousedy zejména pláč dětí. Jenže víc než teď dělám - dělat nejde (mám 2 děti v období vzdoru). Donedávna se mi dělalo špatně, když se kterékoliv rozbrečelo. A pak sousedé zvýšili tlak natolik, že mi najednou přišlo úplně marné se víc snažit. Teď jsme v situaci, kdy moje dítě/děti brečí (např. kvůli tomu, že jeden má něco, co chce ten druhý) a za zdí řve soused (vulgárně). A mně se už přestaly třást ruce a bušit mi srdce (dřív to bylo skoro na infarkt). Když soused zazvoní, jdu otevřít, omluvím se a zopakuji (jako mnohokrát předtím), že mě to mrzí, ale nemůžu nic dělat. Souseda zdravím, chovám se slušně a jeho křik mě nechává chladnou. On se ovládat neumí a chce to po malých dětech. Pomohlo mi dostat se fakt na dno a pak se to samo překlopilo do absolutního klidu. Strašně moc ti rozumím. Jen co mi dělá starosti je to, jestli tomu sousedovi jednou nerupne v bedně a neshodí mi v afektu třeba dítě ze schodů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
24.7.17 14:49
@EvulinkaB18
@EvulinkaB18 píše:
Aby jste viděl, že v tom nejste sami. Tenhle lístek jsem zrovna dnes našla na dveřích od bytu, když jsem se vrátila s dětmi z obchodu. Bydlím v baráku plném důchodců, mam dvě děti (8 a 3),doma skoro nejsme, porad někde venku a rozhodně dveřmi netriskam. Jen proste nezaviram klíčem, ale zlehka pribouchnu. Důchodci nemají co na práci a vadí jim každý hluk. Bohužel nevím, který z báječných sousedů to napsal, tak jsem odepsala na lístek a pověsila na hlavní nástěnku.

nechci bejt hnusná, ale tohle mě dokáže vytočit taky, máme sousedy co jsou jak bezruký a když odcházejí z domu, tak třeba několikrát třísknou dveřma, než se zabouchnou. Kurňa, od čeho jsou klíče a kliky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
24.7.17 14:58
@SarinkaSar1 píše:
@EvulinkaB18nechci bejt hnusná, ale tohle mě dokáže vytočit taky, máme sousedy co jsou jak bezruký a když odcházejí z domu, tak třeba několikrát třísknou dveřma, než se zabouchnou. Kurňa, od čeho jsou klíče a kliky?

Ty jsi chytrá jak radio-některý dvere ani kliky nemaji, my mame bezpečnostní dvere na kouli (doorknob),jestli ma nekdo spatny spani z toho, ze soused v sedm zavře a jde do prace, a následně nekdy v pet odpo znovu, tak dobre mu tak-to uz fakt asi nevi co by…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12874
24.7.17 14:58

Já myslím, že jste udělali, co se dalo.
Musím říct, že je od vás úžasné, že nenecháte malé děti po bytě běhat, že jste zrušili plovoucí podlahy.
To by spousta lidí neudělala a přitom si myslím, že je to správné a že by se tak v bytě mělo žít.
Víc udělat nejde, nestresuj se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
24.7.17 15:11

Zažil jsem.
Neexistuje řešení.
Nefungujou ústupky, nefungujou hrozby, nic. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.7.17 15:27

S pritelem take bydlime v byte a pod nama take neprijemni duchodci. Chodit si stezovat jim vydrzelo asi jen 3 mesice. Naposled prisla sousedka nadavat ze nemam zalejvat kytky na parapetu ze pry vsechna voda tekla z kvetinacu dolu a ze sem ji vytopila kuchyn a jestli sem pry normalni nacez sem ji odpovedela ja ze ja normalni sem a ze jestli ma problem tak at si to jde resit s majtelem a na mestsky urad. :D Samozrejme mi pretekl jen jeden kvetinac a trochu vody steklo dolu na ostatni parapety ale ze by ji bylo tolik abych ji vytopila kuchyn a jeste tim stylem ze nevim jak by ji ta voda z venkovniho parapetu mohla natect do kuchyne. Bohuzel na nase cerne spolusousedy si stezovat nikdy nesla kdyz ve 3 rano pousteji romskou hudbu na plny koule. Ty se zas uklidnili po zavolani policiie a po desate je vzdy klid. Muj nazor je takovej ze kdyz uz bydlime v panelovem dome tak at si chodej stezovat maximalne na hlulk v obdobi nocniho klidu a ne mimo nej. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
24.7.17 15:29
@Prosimklid
@Prosimklid píše:
Ty jsi chytrá jak radio-některý dvere ani kliky nemaji, my mame bezpečnostní dvere na kouli (doorknob),jestli ma nekdo spatny spani z toho, ze soused v sedm zavře a jde do prace, a následně nekdy v pet odpo znovu, tak dobre mu tak-to uz fakt asi nevi co by…

Uklidni se prosimtě a nebuď protivná, až ti bude někdo v 1+1 dvacetkrát třískat s dveřma, protože je debilní a neumí používat klíče, tak určitě nebudeš jásat. To neříkám že je nutně případ zakladatelky příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
24.7.17 15:30

@SarinkaSar1 to ty pises, ze nechceš bejt hnusna :mrgreen: Ja jsem tolerantní natolik, ze by me nevadilo ani 30× za den, neomezuju sousedy kvůli takovým hovadinam. P.S. Asi nemas co na praci, kdyz jim muzes pocitat za den kolikrát zavřely dvere co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
24.7.17 15:38
@Prosimklid
@Prosimklid píše:
@SarinkaSar1 to ty pises, ze nechceš bejt hnusna :mrgreen: Ja jsem tolerantní natolik, ze by me nevadilo ani 30× za den, neomezuju sousedy kvůli takovým hovadinam.

tak se nastěhuj vedle nás, budu ti nonstop třískat dveřma a uvidíme jak budeš tolerantní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný