Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No úplně tě chápu. Asi bych si s mamkou promluvila. Mám pocit, jakoby si stále neuvědomovala, že tvůj syn je malé dítě a mělo by se před ním mluvit trochu jinak. ![]()
Můj chlap má kamarády jsou to tři bratři.Je jim už přes třicet a jejich maminka je fain ženská,ale mluví hůř jak dlaždič.A chlap mi říkal,že od nich nikdy sprostý slovo neslyšel.A to je zná asi 20let.Vůbec to nechápu.Však taky přišel s tím,že on si dávat pozor na pusu nebude,před naším synem.Že to dopadne jako u těch bratrů
Už teď se těším až ho kluk otituluje před lidma.Protože když něco hledá,tak je teda sprostej dost. Zakladatelko,mamka se asi vrátila do puberty.Mě se teda nelíbí,když ženská mluví sprostě,ono se to vůbec líbí málokomu.
Ahoj, nečetla jsem celou diskuzi. Ale mě osobně by to taky hodně vadilo. Můj švagr taky mluví sporstě, ale vždycky jej upozorním, že jsou tam děti ať se laskavě krotí. Tento můj názor už přebrali i ostatní a občas jej buzerují i jiní než jen já.
Vadilo by mi to, a promluvila bych si s ní o tom. Ale nějak, at se nenaštve.
Já si takhle promluvila s tchýní (myslim, že jemně jsem ji upozornila, že se mi nelíbí, že malou od porodnice nikdy neoslovila jménem, ale „ty šiško“ naštvala se a nebyla u nás dva měsíce. A babička přítele říká malé:„pocem ty pipino jedna, celů ťa olížu“ Taky mi to vadí, ale mlčim,ale stojí mě to dost přemáhání.Takových móresů mají více… ![]()
Ahojky holky vím, že to sem nepatří, ale mám vyčerpaný počet diskuzi, takže to dám sem. Já mám 3 roční holčičku a nedokážu si představit ji nikam dát a včera mě zaskočila moje znamá, která mi vyprávěla, jak byla její taky 3 roční holka u jejich na 3 dny pryč u babičky a ted(během 14 dní),že jede zas na 3 dny?,já bych jí tak asi po krátkých intervalech nepustila, i když předtím to prej té znamé dopadlo dobře, já jsem jí říkala bud ráda a prej bxla i vychovanšjíč ta její holka, ale, ale kam ta její holka jezdí, tak byva také někdy opilá ta jjejí babička, ale nevím třeba jsem fakt přecitlivělá A ZAJÍMÁM O SE O BLBOSTI, ALE ZAJÍMAL BY MŠ VÁŠ NÁZOR ZDA, BY JSTE TAM sví děti pustili či ne?
Ted nevim, ja moc nevidim nic spatnyho, ze odjizdi k babicce, pokud je tam holcicka spokojena.
Moc jsem teda nepochopila poznamku o opilosti- to se opiji mamka, kdyz je sama bez holcicky???- pak at se opiji, lepsi nez kdyz by mela s sebou decko, ne???
Nebo se opiji ta babicka???
ja nejsem idealni matka, ktera musi mit deti u sebe a pokud vim, kde jsou a ze je jim dobre, krapet zastavam nazor, ze nejaky cas bez maminky v patach, jim vylozene spis prospeje.
Náš malej jezdí na prázdniny cca od roka na přespání, v necelých 2 letech byl na prázdninách v létě u každé babičky týden a od tý doby je většinou o víkendech u babiček na střídačku, letošní prázniny už má taky odbitý, zase po týdnu u obou babiček, v neděli se od jedný vrátil a dnes zas jede
musím se přiznat, že pro mě je teda týden dlouhej, ale on je tam šťastnej a domů se mu nechce kaňourovi
ale jak přijede dom, tak se hned ptá jestli jsem pro něj plakala a stejskalo se mi po něm
takže na nás u babiček taky myslí
ale my máme babičky spolehlivý, kdyby se mi cikoliv nezdálo, nepůjčila bych ho
@tumpach
Ahoj, syn má 3r a 3měsíce a jezdí pravidelně k prarodičům. Jsem v 9.měsíci těhu, musím být doma, chodím pořád po doktorech a přeci nebude syn se mnou pořád doma. Doma je 3dny a už se ptá, kam pojede dál, zabalí si věci, připomene, že musíme přendat autosedačku a řekne dědovi - tak už jedeme. Nebo když jsme ho někam dovezli, tak nám řekl, už se zabalte a jeďte
. Takže u nás to výletování syn vysloveně vyhledává. Celé léto je týden doma, týden u jedné babi, týden doma, týden u druhé babi a znovu. Já alespoň připravím byt pro mimi a hlavně mu nejsem parťákem na běhání venku a výlety. A jen by se se mnou doma otravoval. Ať si užije léta. Jeli jsme poslední týden 7.měsíce s ním na dovolenou - hlavně kvůli němu, plácli se do termálů v Maďarsku, já tam do moc bazénů nemohla, ale on byl nadšený. Toto píšu, že jsem tam jela kvůli němu, že opravdu to dávání k babičkám dělám kvůli němu. Pro mě to Maďarsko nebylo tak úžasné. Byl to poslední týden, kdy mě pojišťovny byly schopny do zahraničí pojistit a před tím jsem se nechala i nadstandartně zkontrolovat, zda můžu vycestovat. Stálo to peníze. Ale chtěla jsem pro něj něco zajímavého. Byl nadšen. Příští týden jede s babičkou a dědou do Krkonoš do hotelu s bazénem. Já už hold nemůžu, už je šance, že porodím. Tak nebude se mnou sedět doma, ne?
@kikina2004
to si myslím taky, že jim bytí u babi spíš prospěje. Kamarádka má syna neustále doma a mám pocit, že ho chrání před realitou. Schází mu trošku jiné impulsy ke vzdělání. Každý máme jiný slovník, vymyslíme jiné výlety. Myslím si, že to bytí doma u maminky mu jen škodí.
Jinak u nás všechny kamarádky dávají děti k babičkám v tomto věku a i výrazně dřív. Dokonce od roka i do jeslí. Jedna kamarádka dávala k babi snad od půl roku - no měla jsem pocit, že na mateřské snad vůbec není, jen v práci. A výsledek - od 1,5roku ve školce a žádný problém. Samzřejmě je to individuální. Syn jezdí k babi od 2let a i do školky od 2let a vše naprosto bez problému. Myslím si, že je dobré i udržovat krok s ostatníma, neudělat si doma mamánka.
No víš, ono je nejlepší děti uzavřít do bubliny a o tu bublinu se starat až do 18cti
sranda - hele, tříleťanda není tak malá aby nikam nemohla jet. Z mé zkušenosti - pokud děti jezdily od mala na pár dní pryč od mámy, byly víc otrkanější, uměly si poradit s různýma situacema, ty, co byly pořád u mámy, byly většinou úzkostnější, nebyly tak od rány, nechtěly pak jet na školu v přírodě, protože by se jim stýskalo…
Tak jestli jsem to dobře pochopila tak je ptáš, jestli pustit tříleté dítě na tři dny k babiče. Takže podle mě, pokud víš, že je na babičku spoleh a dítě zná, není to problém. Dítě se na to většinou těší, je to pro něj dobrodružství a získává tím nové sebevědomí. Jako že i když je maminka z dosahu, zládlo to.
To pití jsem nepochopila. Jestli pije babička a nějak pravidelně = není na ní spoleh, tak bych nedávala, ale to si musí posoudit maminka dítěte.
Kamarádka taky malého vozila od mala k babičce. A švagrová prcka dává své matce na hlídání asi od roku a půl/do té doby bydlela s ní a hlídala ho často). Veme si ho buď na dva dny, nebo na tři, jak se to hodí. A to bydlí nějakých 60km od nás. A klidně si ho takhle veme každý týden. Mě na tom nepřijde nic divného. Pokud ji má dítě rádo a ona mu nějak neubližuje nebo neohrožuje, tak proč ne
Npo právě že prej pije babička, a prej že se před měsícem u ní promedovala i před amalou celá nahá, šla se s ní koupat v podroušeném stavu. nechápu proč jí todovolila a bxla celá namol prý, tak jako já nevím
![]()
Já s ní ještě jednou promluvím, to házení kamínků mi ale vadí, protože první co syn udělal, když jsem k nim přišla, že po mě jedním hodil. Je pravda, že mamka má ted jiné kamarády a celkově si užívá života, začala podnikat. Moc jí to přeju, ale občas jí vážně nepoznávám. Je jasné, že když jsem byla malá, občas jí sprosté slovo uteklo, to samozřejmě každému, ale mě příjde jakoby si vůbec neuvědomovala, jak ošklivě to zní. Nerada bych se dočkala toho, až první smysluplné slovo bude vole nebo jiné podle ní vtipné věci.