Rivalita v rodině

Anonymní
27.4.12 18:07

Rivalita v rodině

Ahoj, mám takový problém s přítelovou rodinou. Začátkem února jsme oznámili těhotenství v mé i přítelově rodině. Přítelova rodina je celkově problémová, ale dosud jsem s nikým neměla problém. Po oznámení těhotenství se do mě ale začala navážet manželka přítelova bratrance. Ona má malé dítě a evidentně jsem ji začala vadit, její dítě mělo konkurenci a to se jí asi nelíbilo (dřív to bylo naprosto ok). Její manžel je mazánek babičky a i ten se na mé těhotenství tvářil jako kyselé zelí.. Bohužel od ledna doteď se nám nikdo neozval z celé rodiny, ani budoucí prababička, babička, ani dědeček, nikoho z nich nezajímalo jestli to bude kluk nebo holka, jména, jak se nám daří atd. Omotali si všechny krásně kolem prstu a dokonce své dítě naučili říkat rodiče od přítele dědo a babičko atd. Manželka od toho bratrance mně dokonce jednou zavolala, že jsem divná, že takhle obyčejně se těhotenství neoznamuje (bylo to na normální návštěvě, asi čekala šampaňské a švédské stoly).
Dřív jsme slavili narozeniny, svátky, grilovali jsme, vše bylo ok :nevim: V březnu jsem bohužel potratila, ale celá rodina se to dozvěděla až minulý týden. Přítel rodinu viděl každý den (stavuje se vždy po cestě z práce za babičkou a rodiči - bydlí dohromady), ale oni se schválně na mě od oznámení těhotenství neptali a když jim něco říkal, tak začli mluvit o malé od toho bratrance a dávali mu najevo, že je to nezajímá, což mě dost naštvalo a přestala jsem tam v únoru jezdit, když jsem tam byla tak mě totiž stejně přehlíželi a přítel mně potom řekl, že o mě teda přestal mluvit a že si počká kdy se zeptají a pak si to s nimi zúčtuje.
Minulý týden mně začali drbat, že jsem jim ani neřekla, že jsem potratila, tak se do nich obul co si myslí, když se na mě za 2 měsíce nezeptali a je z toho v rodině vyloženě revoluce.
Podotýkám, že rodiče už 2 vnoučata mají, ale je to tragédie ty vztahy tam, vnoučata totiž vidí cca 2× ročně, s jedním synem se moc nestýkají a bratranec a jeho manželka jsou z toho blažení, že je jejich dítě v rodině „jediné“. Toho syna, jeho manželku i jejich děti dost hnusně všichni pomlouvají a dělají si z nich srandu:-/ Jakmile odjedou z návštěvy jsou to idioti, děti spratci, hajzlové atd. Asi jsem tupá, mělo mně to dojít dřív, že takhle budou brát i mě - jako konkurenci kterou zlikvidují sotva otěhotní.
Teď jsem znovu těhotná, otěhotněla jsem okamžitě, samozřejmě jsem přešťastná, ale po potratu mám obrovský strach aby bylo vše ok.. Občas se nervuji a úplně mně hučí v uších jak mně musí ta blbá rodina pomlouvat a jak o nás škaredě mluví. Navíc najednou chtějí abych se s nima zase stýkala a dali mně návrh, že 4× ročně přijedou oni ke mně a 4× já k nim. Takhle to mají s tou rodinou jejich syna a upřímně řečeno já o ně už nestojím a nechci abcych si tam odseděla návštěvu a pak mně pomlouvali jako svýho syna s rodinou :poblion: To raději uvolním bratranci a jeho manželce a dítěti cestu, ať si to užijí.. Přítel je samozřejmě při mě, nejezdí tam, říkal, že mu to nejde s nima normálně mluvit, že stejně hrají divadlo, ale samozřejmě ho to trápí a mrzí, je to smutné, že jim je ukradený.
Jak byste to vyřešily vy? Myslíte, že má cenu se s těmito lidmi stýkat a hrát si na „rodinu“?
Omlouvám se za dlouhý příspěvěk, je mně z toho zle a musela jsem se vypsat..
A samozřejmě se omlouvám za anonym, ale ten je pochopitelný..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5473
27.4.12 18:21

Ahoj, je to blbý, ale kašli na ně. Mě by teda takový nezájem hluboce urazil (nejde o zájem o mě, ale o dítě), neměla bych absolutně zájem se s nima stýkat. Maximálně bych vyčkávala na případný zájem z jejich strany, pokud by se objevil, zkusila bych taky mírnou snahu. Těhotenství bych oznámila až hooodně dlouho, nakonec máš vzhledem k předchozímu potratu důvod nekřičet to do světa předčasně, to musí každý pochopit. Fakt jejich myšlení nechápu, pokud mají tvého přítele rádi, proč tak reagují? Pomohlo by, kdybyste se vzali, že by to bylo oficiální, že by tě pak brali líp? Ale asi ne, když píšeš, že pomlouvají 2. syna i s manželkou. Hlavně je dobře, že stojí přítel při tobě, je mi tu vždycky na :poblion: , když čtu, jak dokáží být chlapi zbabělci a nepostavit se proti své rodině za svou partnerku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
27.4.12 18:22

Za mě bych to nechala tzv. vyhnít. Časem se vztahy trochu provětrají, oni si uvědomí, že jim jejich syn (tvůj přítel) chybí a celkově se to zlepší. Mluvím z vlastní zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.12 18:29

Máme velmi osud…u nás to tedy dopadlo špatnědobře. Špatně pro manžela, protože přišel o rodinu a to učitě bolí. Dobře ale pro všechny včetně něj i našich dětí. Uvědomuješ si, že tito lidé budou dětem dávat příklad jak se chovat? Manželovi takové sváry mezi jeho milovanou a jeho rodinou nedělají vůbec dobře a pokud se to utne, bude to bolet, ale bude to dobře pro všechny zůčastněné, nejlepší však pro dítě, které sic přijde o babi s dědou, ale to raději žádné než takové, které o něm budou prohlašovat, že je hajzl a spratek…které budou lásku jen předstírat :poblion: :poblion: :poblion:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.4.12 18:30

Vypadlo mi slovíčko - „podobný“

• Citovat
  • Upravit
26653
27.4.12 18:32

ja bych to nechala byt a nejezdila tam.uvidite ,co se z toho vyvrbí :think: my v manžolovo rodině měli taky problemy.vše ze zavisti a tak jsme se přestali stykat tak nějak pomalu a už nam vubec nechybi.s tchyni ano,to neni špatna ženska.jen ma rada dceru a jeji děti.nojo ,ale to tak prostě byva.
vykašly se na ně,těšte se na miminko a hlavně at je vše v pořadku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.12 18:36

Smamamo, Montchitchi a Mucinko2 - děkuji za rady. Ano, udělám to tak, nechám to vyhnít a vykašlu se na ně, zatím mně pořád přelítávají myšlenky a mrzí mě to, ale časem to bude ok. O mě nejde, jde o to malé, urazilo mě to, nikdo z nich se na to malé nezeptal a já potom potratila a bylo to hrozné, když jsem si uvědomila, že z jejich strany ani nikoho nezajímalo:-(
Bohužel mám nevhodné povolání k těhotenství, pracuji s chemikáliema, jsem na neschopence a o těhu už lidi v práci ví, brzo se to roznese. Každopádně ani nemám chuť aby přítel toto těhotenství oznamoval, k čemu by to bylo. Ale když to neoznámí, budou ho pomlouvat, když to oznámí, tak zase budou drbat, že jsem jim to taky nepřijela říct.. prostě magorov.
Rozhodla jsem se s nimi vůbec nestýkat a pokud nebudu mít zase problémy a budu mít děti a uvidím, že se k našemu dítěti chovají hezky, tak proč to neobnovit (i když s opatrností), ale teď jsou u mě nuly.

Anonymní - tak to mně je líto, že máš stejný osud co se týče rodiny.. A máš naprostou pravdu, dítě by vidělo to zlo, přetvářku, byli by na něj hnusní, děti nejsou hloupé, vycítí neupřímnost. To je fakt, není o co stát, pro děti nic pozitivního. Přítele mně je líto, ten můj se dost natrápil a natrápí, smiřuje se s tím. Ale umí se jim sakra postavit a říct vše na plnou hubu a chránit nás a za to jsem šťastná.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.4.12 18:41

Pořád přemýšlím nad anonymním příspěvkem z 18:29.. je to tak výstižné, anonymní má naprostou pravdu, že uvažuji, že i kdyby se ta rodina snažila sebevíc, tak se jim mám už asi vyhýbat a nedávat jim šanci nebo to dopadne stejně. Nemůžu jim po tom už věřit:-/ Lidi se často nemění.

• Citovat
  • Upravit
26653
27.4.12 19:25

jo anonymni je vystižna.
ted jsem si ještě vzpomněla,co jsem chtěla napsat.mam malyho rok.nejdřiv všichni řešili,kdy si pořídime druhé děcko.jsem važně nemocna tak to rozhodovani nebylo jednoduche a hlavně nejde vše,jak si člověk usmyslí.no na malyho se přijeli podivat.pak už se nikdo ani nezeptel.tchyně ho 2 hlidala a to jen,že jsem zajelo do německa na nakup a hned byla pryč a pak jsem poslouchala ,jak jen řve.je pro ně ,jak vzduch.mě to je jedno,pro mě jsou moje děti muj život a stejně bych si je pořidila .na radu přibuznych bych nehleděla.joo a taky ani nevěděli,že druhy prcek bude.pak pěkně koukali.ale je to jen a jen vaše věc.kašly na ně.bude vam dobře,možna i lepe.ted se opatruj a raduj :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaella69
27.4.12 19:31

Já teda nemám zas až takovou zkušeost, ale jen si říkám, abys zas neudělala něco, co by tě mohlo časem hodně mrzet… :( Asi bych to řešila tak, že bych se po tomhle všem stáhla… Nejezdila tam, ani si nelámala hlavu tím, co budou dělat, když jim něco povím nebo ne… Prostě podle situace, rozhodně bych tam asi nejezdila a neoznamovala… Ale asi bych je ještě úplně neodepsala… :nevim: Nechala bych to plynout a počkala, jak se projeví… Třeba se to porodem změní, kdo ví… Třeba se začnou zajímat a dojde jim, co a jak.. A nebo ne a nezmění se na tom nic :( Ale asi bych je dopředu neodepisovala… Dala bych jim šanci, ale museli by hodně zamakat a hlavně přijít oni… :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.4.12 21:11

Já tomu bohužel už moc nevěřím, že se změní, ráda bych jim dala šanci, ale asi by to bylo časem to samé, protože minulý týden když si je přítel podal mu řekli, že proč takhle vyvádíme kvůli potratu, že si mám uvědomit, že jsem nepřišla o dítě a že se přeci jenom 2 měsíce nezeptali, nemůžu to pobrat, tohle jim nezapomenu.. idioti. A potom mu řeknou, že to chtějí dát dohromady a že bychom se 4× ročně mohli navštěvovat, to se ale nedá takhle naplánovat, to musí mít zájem oni a jemu zavolat a trochu o něj projevovat zájem, mít snahu atd. a ne příkaz typu „v neděli přijedeme na kafe a vše bude už ok“. Pokud se k příteli začnou chovat férově, tak ať se s nimi trochu stýká (sám už nemá momentálně zájem), ale u mě už je důvěra v háji. No, uvidíme, teď nikam nejezdím, vyhýbám se jim a časem se vše ukáže. Každopádně to musím pustit z hlavy a být v pohodě, aby se u mě těhotenství mělo co nejlépe ;)
Oznamovat jim to nebudeme (já tedy určitě ne a přítel dle situace jak se budou chovat) a těhotenství budu tutlat co nejdéle (což bude těžké, jsem krátce těhotná a už dost kynu..), doufám, že tentokrát bude vše ok a těhotenství dobře dopadne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.4.12 21:12

Moc Vám všem děkuji za podporu, potřebovala jsem se vypsat a pomohlo mně to ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová