Rodiče a dluhy

2801
24.4.12 13:50

Rodiče a dluhy

Ahoj jen se spíše chci vypovídat.. Moje mamka žije už dlouhou dobu s jiným mužem a bydlí v baráku už v druhém.. Z jednoho se odstěhovali jejikož chtěli opravit střechu a neměli na to ,tak to prodali a koupily si jiný barák no hrůza . Pořád si dělají dluhy a nemají na to . Už mě to štve jak se zadlužujou nemají pořádně na jídlo ,poplatky a už si zase půjčují na zahradu .. A já nevím jak mámě říct že at to nedělají . Už jsme se kvůli tomu jednou pohádali ale nezabralo to pořád si dělají dluhy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sophinka
24.4.12 13:52

za rodiče nejsi zodpovědná takže bych nechala matku ať si dělá co umí…

• Citovat
  • Upravit
2801
24.4.12 13:54
@sophinka píše:
za rodiče nejsi zodpovědná takže bych nechala matku ať si dělá co umí…

no to sice nejsem ale mě pak štve že chodí a brečí že na nic nemají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
24.4.12 13:55

ať si dělaj co chtěj.. jsou přeci dospělí…chápu, že ti na mámě záleží, ale pokud si se sní už jednou chytla, tak bych to znova nepokoušela..zařiď si svůj život bez dluhů..neboj jí to časem dojde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
24.4.12 13:56

to doufám že jim to dojde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
24.4.12 13:56

Chápu,že tě to trápí-je to tvoje máma,ale neměla by mít sama dost rozumu?Je to lepení půjčky půjčkou.To moc dobře nedopadne.Asi ví,že na to nemá,přesto si chce žít jako by na to měla.Smutné,bohužel běžné :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
24.4.12 14:00
@bobin píše:
no to sice nejsem ale mě pak štve že chodí a brečí že na nic nemají

Komu není rady, tomu není pomoci. :nevim: Použila bych na mamku to stejné, co naši používali v mé adolescenci na mě: „To a to se nám nelíbí, nicméně jsi plnoletá, dělej si co chceš, ale pak nám nechoď domů brečet!“ 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
24.4.12 14:00

No jenže tohle není žití bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
24.4.12 14:01
@ivulk píše: ..neboj jí to časem dojde :-)

Pochybuji. V jejím věku? To už by snad „světonázor“ měla mít a vědět, zač je toho v životě Bajaja. Tento typ lidí to nechce slyšet, ani vidět, že by měli žít úměrně svým možnostem, tedy skromněji a jinak… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
24.4.12 14:03
@bobin píše:
No jenže tohle není žití bohužel

Jistěže ne. A bohužel souhlasím, že toto nedopadne dobře… U některých zabere až osobní bankrot. A to pak fakt není žádný život…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
24.4.12 14:04
@Wiolla píše:
Pochybuji. V jejím věku? To už by snad „světonázor“ měla mít a vědět, zač je toho v životě Bajaja. Tento typ lidí to nechce slyšet, ani vidět, že by měli žít úměrně svým možnostem, tedy skromněji a jinak… :nevim:

nemyslela jsem to tak, že jí to dojde samé od sebe..ale až na ni přijde nějaký exekutor nebo něco podobného… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
24.4.12 14:07
@ivulk píše:
nemyslela jsem to tak, že jí to dojde samé od sebe..ale až na ni přijde nějaký exekutor nebo něco podobného… :roll:

Jenže pak jí dcera vytáhne z průseru, máti se oklepe a pojede to dál. A to do té doby, dokud jí z toho bude někdo tahat. Jako u drogově závislých… :nevim: A když dcera hned z kraje nepomůže a odmítne to, tak bude za tu nejhorší, nevděčnici, co nechce ani mamince pomoct. Fakt situace k pos.ání. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
24.4.12 14:08

Napadá mě jedna věc,kdybych já se dostala do problému s dluhy a řešila to jakože se nic neděje,asi by moje mamka zakročila.Ukázala by mi výpisy,splátky pujček,já nevím co všechno prostě tyto doklady a snažila by se mi takto otevřit oči kam to směřuje.Třeba by jsi to mohla zkusit ty na ni.Ale nevím no,neznáme ani tvoji povahu,ani mamčinu a ani výši zadlužení.Jediná rada je,vem si z toho příklad a nedělej to stejný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
24.4.12 14:08

no zatím to všechno splácejí ale to vážně nedopadne dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
24.4.12 14:10
@wildcherry píše:
Napadá mě jedna věc,kdybych já se dostala do problému s dluhy a řešila to jakože se nic neděje,asi by moje mamka zakročila.Ukázala by mi výpisy,splátky pujček,já nevím co všechno prostě tyto doklady a snažila by se mi takto otevřit oči kam to směřuje.Třeba by jsi to mohla zkusit ty na ni.Ale nevím no,neznáme ani tvoji povahu,ani mamčinu a ani výši zadlužení.Jediná rada je,vem si z toho příklad a nedělej to stejný!

To si myslím, že neklapne. Protože u rodičů se apriori očekává, že budou své děti (byť dospělé) vychovávat. Obráceně ale ne. Nemůže vychovávat matku. :nevim: Teda může, ale ona se asi nenechá… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová