Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Wiolla píše:
Ale hlavně, děvčata, ta katastrofa, až dojde na důchod…Jako to bude masakr.
Jak to myslíš ?
@74paja píše:
Treba mamince vysvetlit, ze se musi prikryvat takovou perinou, na jakou ma. Ze taky klidne muze zkoncit jako bezdomovkyne. Klidne bych ji nastinila nejhorsi variantu, jak to muze dopadnout, kdyz bude lepit pujcku dalsi pujckou…
jo už vím co my na to řekne. … že to není pravda,že se to nestane atd
Tak si spolu sednete, sepiste si prijmy a vydaje, at to vidi na papire…
@74paja píše:
Tak si spolu sednete, sepiste si prijmy a vydaje, at to vidi na papire…
Mamka to má asi až moc dobře spočítaný
S tím důchodem to myslela tak,že skoro žádný nebude,tím pádem budou mít ještě méně peněz a větší splátky. ![]()
@wildcherry píše:
S tím důchodem to myslela tak,že skoro žádný nebude,tím pádem budou mít ještě méně peněz a větší splátky.
No právě to je to nejhorší že právě ten mamky už pomalu do důchodu jde
@bobin píše:
No právě to je to nejhorší že právě ten mamky už pomalu do důchodu jde
Je to špatný,nakonec nebde ani domeček se zahradou,ani střecha nad hlavou a ani peníze.
No a já bych jí tak ráda pomohla nebo něco ale když to fakt asi stejně nepochopí.To bydlí ještě s bráchou je mu 10 že ani na něj nemyslí
Jo v tom je jěště brášula
,blbý no.Třeba se vážně půjček nebojí a myslí si,že jedna zalepí druhou a jim se nestane to co ostatním.A třeba mají jistotu i v tvojí rodině.A na bráchu třeba myslí…třeba by ho přinejhořším pod ochraná křídla vzala jeho zajištěna sestra ![]()
@wildcherry píše:
Jo v tom je jěště brášula,blbý no.Třeba se vážně půjček nebojí a myslí si,že jedna zalepí druhou a jim se nestane to co ostatním.A třeba mají jistotu i v tvojí rodině.A na bráchu třeba myslí…třeba by ho přinejhořším pod ochraná křídla vzala jeho zajištěna sestra
asi se toho nebojí. já už nevím . No tak jistotu v mojí rodině to asi moc ne . Ten můj má na ně špatnej názor takže já jí ty peníze dám spíš že o tom neví.. Je to takový složitý no. Tak my jsme taky tři a dluhy žádné nemáme a peněz na rozdávání taky teda ne .
@bobin píše:
Jinak všem děkuju za názory
Jsme 4 a taky je nemáme.Když nepočítám uvěr na byt
.Holka v tomto vážně není rady.Tvého muže chápu!!!A ty s tím nic neuděláš.Hlavně bych se tím co nejmíň stresovala,a když se přijde mamka vyplakat tak ji utěš,ale názor jemně řekni.I to jak tě to mrzí.Východisko je jediný,že si půjčky brát nebudou a budou řádně splácet.
Ještě mě napadá,že v takovém začarovaném kruhu jde rukou s dluhama i alkohol.Neříkám,že je to případ rodičů..ale…
@wildcherry píše:
S tím důchodem to myslela tak,že skoro žádný nebude,tím pádem budou mít ještě méně peněz a větší splátky.
Tak tak. Protože nezbytné dluhy (např. na bydlení) musím v produtivním věku zavčas splatit a zároveň stíhat dělat rezervy na stáří. Když to neudělám, tak budu v důchodu o suchých kůrkách. A to beze srandy.
@Wiolla píše:
Tak tak. Protože nezbytné dluhy (např. na bydlení) musím v produtivním věku zavčas splatit a zároveň stíhat dělat rezervy na stáří. Když to neudělám, tak budu v důchodu o suchých kůrkách. A to beze srandy.
tak a přesně…dřív než půjdu do důchodu/všichni musíme jít oddlužení a s naspořenýma penězma.To od nás chce stát,to musíme udělat pro lepší živobytí my samotní pro sebe.Pokud to nestihne přijdem o vše…a nevyžijeme z ničeho.Bude bída.Je to smutný,ale je to tak a nenaděláme nic.Proto pokud můžeme tak šetřeme! ![]()
@wildcherry píše: …Ještě mě napadá,že v takovém začarovaném kruhu jde rukou s dluhama i alkohol.Neříkám,že je to případ rodičů..ale…
To nemusí být. To může být mámina touha po hezkém bydlení, snaha vyhovět chlapovi co se večeří týče, synovi co se cool věcí týče atd… ![]()