Rodiče a dluhy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2801
24.4.12 14:11

Jo jinak jejich půjčka je cca 200 000 korun a to si chtějí vzít dalších 20 000 nebo možná i víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
24.4.12 14:12

Snad jí doporučit odsledovat nějaký díl Krotitelů dluhů… Je to myslím i na netu, tak zkusit najít nějaký podobný jejímu případu. No ale nevím, moc šancí bych tomu nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
24.4.12 14:13

Mamka si to nenechá vymluvit jako kdyby to nechápala :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
24.4.12 14:14
@bobin píše:
Mamka si to nenechá vymluvit jako kdyby to nechápala :x

Co je za vzdělání, resp. z jakého je oboru? Jako „má dáti-dal“ se někomu ekonomikou nepolíbenému blbě vysvětluje. Chce to připodobnit k něčemu, co je jí důvěrně známé a kde logiku věci chápe a ví, že toto by nikdy nefungovalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
24.4.12 14:17
@bobin píše:
Mamka si to nenechá vymluvit jako kdyby to nechápala :x

tak bych to asi neřešila :| .Pokud nemá rozum a ani ty s ní nehneš :nevim: .Každý se může dostat do nelehké situace,ale tvoje mamka v ní není nechtěně.Dělá to dobrovolně a je si toho vědoma.Pak bys to neměla řešit a doufat,že bude řádně splácet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
24.4.12 14:24
@Wiolla píše:
Co je za vzdělání, resp. z jakého je oboru? Jako „má dáti-dal“ se někomu ekonomikou nepolíbenému blbě vysvětluje. Chce to připodobnit k něčemu, co je jí důvěrně známé a kde logiku věci chápe a ví, že toto by nikdy nefungovalo… [/c
z žádného oboru :oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
24.4.12 14:28
@wildcherry píše:
tak bych to asi neřešila :| .Pokud nemá rozum a ani ty s ní nehneš :nevim: .Každý se může dostat do nelehké situace,ale tvoje mamka v ní není nechtěně.Dělá to dobrovolně a je si toho vědoma.Pak bys to neměla řešit a doufat,že bude řádně splácet ;)

No to se řekne ale právě pak chodí a brečí že nemá na nájem že nená na jídlo .. Chodí za mnou jestli jí nepůjčím .. Samozdřejmě že jí občas něco dám.. Spíš jde o to nemají pořádnou práci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
24.4.12 14:35
@bobin píše:
No to se řekne ale právě pak chodí a brečí že nemá na nájem že nená na jídlo .. Chodí za mnou jestli jí nepůjčím .. Samozdřejmě že jí občas něco dám.. Spíš jde o to nemají pořádnou práci

A řekla si ji teď někdy,že ti nevadí ji pujčit,ale štve tě proč to tak je(splácení dluhů)?No řekla bych,ať si hledá práci,ale je mi jasný,že v dnešní době je to pomalu nereálné.Aby se nedivila a těch ca 20.000 ji už banka nepůjčila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
24.4.12 14:38

Ahoj bobin, tohle je dost nelehké téma - kor když se jedná o rodiče. Ale já bych se taky přikláněla k tomu to vysvětlit alá Krotitelé dluhů. Prostě si s mamkou sednout a sepsat příjmy a výdaje. A ukázat co to s tím udělá, když si vezmou ještě další půjčku a nebo jim ještě navíc vypadne příjem. Třeba to i nějak nakreslit pomocí množin.

Ale pokud s tím mamka nechce nic dělat a nechce pomoc, tak s tím stejně nenaděláš vůbec nic. Pak se můžeš snažit jen si ochránit to svoje - aby se případné dluhy nedotkly i tvé rodiny.

A k tomu, že chodí a brečí, že nemá na nájem a jídlo - já bych byla nekompromisní. Prostě taky nemám a hotovo. Vám taky nikdo nedává peníze bez práce a musíte si vyjít s tím co si vyděláte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
24.4.12 14:41

Wildcherry hledá si práci ale i v jejím věku to asi není tak jednoduchý . No možná půjčí. Oni totiž měli jeden ůčet a ted si udělají druhý resp. mamka aby jim to půjčily . Nevím jak jí to mám říct aby se neurazila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
24.4.12 14:45
@janusska píše:
Ahoj bobin, tohle je dost nelehké téma - kor když se jedná o rodiče. Ale já bych se taky přikláněla k tomu to vysvětlit alá Krotitelé dluhů. Prostě si s mamkou sednout a sepsat příjmy a výdaje. A ukázat co to s tím udělá, když si vezmou ještě další půjčku a nebo jim ještě navíc vypadne příjem. Třeba to i nějak nakreslit pomocí množin.

Ale pokud s tím mamka nechce nic dělat a nechce pomoc, tak s tím stejně nenaděláš vůbec nic. Pak se můžeš snažit jen si ochránit to svoje - aby se případné dluhy nedotkly i tvé rodiny.

A k tomu, že chodí a brečí, že nemá na nájem a jídlo - já bych byla nekompromisní. Prostě taky nemám a hotovo. Vám taky nikdo nedává peníze bez práce a musíte si vyjít s tím co si vyděláte!

No je to pravda že s tím nic nenadělám .. To je právě že oni nemají skoro nic plat 00 nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
24.4.12 14:50
@bobin píše: Wildcherry hledá si práci ale i v jejím věku to asi není tak jednoduchý . No možná půjčí. Oni totiž měli jeden ůčet a ted si udělají druhý resp. mamka aby jim to půjčily . Nevím jak jí to mám říct aby se neurazila

A co by se stalo,kdyby se urazila????To by s tebou nepromluvila už?Vždyť jsi dcera.A na druhou stranu bys věděla co je pro ni důležitější a aspoň by z tebe netahala peníze.Vim,že jsem to napsala škaredě,promin ale nejkrásnější a zároveň nejhorší vztahy jsou v rodině.A vždy je to hlavně kvůli penězum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
24.4.12 14:50

@bobin a myslíš, že s tím chce maminka něco dělat, že ji to trápí, že to vidí, že to takhle dál nejde a jen neví co s tím? Nebo si to ani neuvědomuja a pak jen řeší, že zrovna teď už došly peníze na jídlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
24.4.12 14:54
@wildcherry píše:
A co by se stalo,kdyby se urazila????To by s tebou nepromluvila už?Vždyť jsi dcera.A na druhou stranu bys věděla co je pro ni důležitější a aspoň by z tebe netahala peníze.Vim,že jsem to napsala škaredě,promin ale nejkrásnější a zároveň nejhorší vztahy jsou v rodině.A vždy je to hlavně kvůli penězum.

No právě že už semnou jednou nemluvila a vůbec udobřily jsme se až když jsem jí řekla že bude babičkou . Hrůza a nedávno taky semnou nemluvila. Poslouchá toho svýho manžela ( já ho nemám moc ráda )Vždycky se urazí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
24.4.12 14:58
@janusska píše:
@bobin a myslíš, že s tím chce maminka něco dělat, že ji to trápí, že to vidí, že to takhle dál nejde a jen neví co s tím? Nebo si to ani neuvědomuja a pak jen řeší, že zrovna teď už došly peníze na jídlo?

Já si myslím že jí trápí to že nemájí peníze a zkrátka nic a řeší to dál takto protože už to jinak nejde .. Já byla proto aby prodali ten barák a šli do bytečku ale to oni nechtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová