Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak asi to nechám být a nebudu to řešit ale jsem naštvaná . Protože když mi přišla říct že si bere půjčku na zahradu aby si jí mohli koupit a že nemá na sipo že neví kde to vezme tak to mě fakt dostává ![]()
Asi bych ji odpovedela uz jenom… „Mami, vis co, nezajima mne to! Ty prece musis vedet, kde na to vezmes, kdyz do toho jdes!“ ![]()
@74paja píše:
Asi bych ji odpovedela uz jenom… „Mami, vis co, nezajima mne to! Ty prece musis vedet, kde na to vezmes, kdyz do toho jdes!“
asi joo ![]()
@bobin píše:
asi joo
DRŽ SE!
PS - včera zrovna jsem viděla kus Krotitelů dluhů - bohužel, taky to ti od Jihlavy neodhadli, a teď jsou v pasti…
Já jsem teda ještě na to nekoukala krotile duchů ale věřím to mu že to tak je .. bohužel .No nic musí si na to přijít sami
Tak se jen tak vypíšu .Jak už jsem psala že mají rodiče dluhy tak si dělají další a další sice malé částky ale i tak. Dokonce i mě dluží 2000 kč a není schopna mi to vrátit a už je asi neuvidím .Ted si chtějí zas koupit zahradu. Už začali splácet. zakladatelka
@bobin píše:
Tak se jen tak vypíšu .Jak už jsem psala že mají rodiče dluhy tak si dělají další a další sice malé částky ale i tak. Dokonce i mě dluží 2000 kč a není schopna mi to vrátit a už je asi neuvidím .Ted si chtějí zas koupit zahradu. Už začali splácet. zakladatelka
Nečetla jsem celou diskuzi, ale přečti si můj deníček Peníze až na prvním místě. Nejsi v tom sama ![]()
@Salvaje No tak teda deníček jsem četla .To je síla ještě že moje máma si tohle nedovolí. Promin že to musím napsat .Ale už jsem taky měla namále kdy po mě chtěla abych jí šla ručit na 200 000 ještě že jsem to neudělala…
Ahojky,
matně jsem si přečetla diskusy a myslím si, že máme podobný příběh a podobný vztah k matce.
Umím si představit jak se cítíš.
Nechce se mi zakladat novy dotaz, tak vyuziju teto diskuze. Muj bracha jede uz nekolik let v dluzich - bankovni, nebankovni, rodina, kamaradi…proste dovedete si predstavit. Dokonce minimalne v minulosti sazel na sportovni zapasy, jak je to dnes, nikdo nevi. Cela rodina se mu snazi pomoct, presto se nasledne zjistilo, ze si vzal nove pujcky a ze non-stop vsem lze. Asi by vetsina z vas rekla, ze takovemu se nema pomahat a ja s tim v podstate souhlasim. Vim ale, ze rodice vzdy znovu a znovu vymeknout a radsi budou oni o suchym chlebu nez aby ho nechali padnout na cumak. Proto bych se spis chtela poradit o tom, jak je navezt na to, aby to alespon delali efektivneji, tj. stanovili nejake podminky. Napadl me pozadavek predkladani vypisu z rejstriku nebankovnich pujcek, ale byva tam vsechno? Je to slozita situace, pokud by mel nekdo konkretni zkusenost, tak budu rada.
@Anonymní píše:
Nechce se mi zakladat novy dotaz, tak vyuziju teto diskuze. Muj bracha jede uz nekolik let v dluzich - bankovni, nebankovni, rodina, kamaradi…proste dovedete si predstavit. Dokonce minimalne v minulosti sazel na sportovni zapasy, jak je to dnes, nikdo nevi. Cela rodina se mu snazi pomoct, presto se nasledne zjistilo, ze si vzal nove pujcky a ze non-stop vsem lze. Asi by vetsina z vas rekla, ze takovemu se nema pomahat a ja s tim v podstate souhlasim. Vim ale, ze rodice vzdy znovu a znovu vymeknout a radsi budou oni o suchym chlebu nez aby ho nechali padnout na cumak. Proto bych se spis chtela poradit o tom, jak je navezt na to, aby to alespon delali efektivneji, tj. stanovili nejake podminky. Napadl me pozadavek predkladani vypisu z rejstriku nebankovnich pujcek, ale byva tam vsechno? Je to slozita situace, pokud by mel nekdo konkretni zkusenost, tak budu rada.
Tady poradit nejde. Rejstřík nebankovních půjček neexistuje, zrovna tak, jako rejstřík půjček od kamarádů. Jestli mají rodiče nějaký pud sebezáchovy, ať ho použijí a nechají syna padnout až na dno. Dokud mu budou pomáhat, on se nikdy nevzpamatuje. A ještě taky můžou prodat všechno, co mají a jít dobrovolně bydlet na nějakou ubytovnu. Takhle to totiž dopadne. Ne, nepřeju jim to. Tvůj bratr musí sám chtít, se z toho nějak dostat. A co třeba osobní bankrot? Nebylo by to pro něj řešení?
@Anonymní píše:
to rodičům nepomůže.. až přijdou o vše, tak jim možná dojde, jakou chybu dělají.. dokud ho v těch sračkách nenechají vymáchat, bude to dělat stále - můj ex má takového xindla v rodině..
jinak v tom výpisu není všechno, jsou tam jen „známé“ firmy.. jinak nic.. a je to neefektivní a o ničom.
@Kobliha51 Diky, ja jsem prave myslela, ze alespon ten nebankovni rejstrik by mohl fungovat. Osobni bankot by byval urcite nejlepsi na zacatku, kdy mel velke dluhy u bank. Tenkrat tomu pry zabranila jeho exmanzelka, s kterou byl v rozvodovem rizeni. Veritele se postupne ozyvali a vzdy nekdo z rodiny vymeknul a zaplatil to, co vypadalo nejhur. Zahucely tam uz statisice. Kdyz to ted sem pisu, sama vidim, jaka byla chyba ho v jeho nezodpovednosti podporovat. Asi to prestanu resit, protoze evidentne cokoliv se udelalo, tak to prislo v nivec a me to akorat bere cas pro mou vlastni rodinu.
@Anonymní píše:
@Kobliha51 Diky, ja jsem prave myslela, ze alespon ten nebankovni rejstrik by mohl fungovat. Osobni bankot by byval urcite nejlepsi na zacatku, kdy mel velke dluhy u bank. Tenkrat tomu pry zabranila jeho exmanzelka, s kterou byl v rozvodovem rizeni. Veritele se postupne ozyvali a vzdy nekdo z rodiny vymeknul a zaplatil to, co vypadalo nejhur. Zahucely tam uz statisice. Kdyz to ted sem pisu, sama vidim, jaka byla chyba ho v jeho nezodpovednosti podporovat. Asi to prestanu resit, protoze evidentne cokoliv se udelalo, tak to prislo v nivec a me to akorat bere cas pro mou vlastni rodinu.
Rodiče tě stejně neposlechnou a budou ho asi podporovat. Ale pro klid svojí duše jim řekni, co je bude dál čekat. Oni se svezou s ním. Nejvíc mu pomůžou, když ho nechají, ať si to vyřeší sám. Nic jiného udělat nejde. Osobní bankrot podle mě může udělat vždy. Ale musí se snažit něco udělat. Přeju hodně sil. ![]()