Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Rozhodne si z toho nic nedelej.Mne vsichni rikali,ze prvni uraz bude nejhorsi.A take,ze jo.Take jsem ho orvala.Mala skakala na posteli,kdyz ji bylo 15mesicu a ja ji drzela za ruku,aby neupadla a co myslis?Vyskocila,vyskubla se a hlavou spadla na ram postele.Rozsekla si oboci,ja rvala vic,jak ona.A od te doby uz to tak nejak beru,ze to tak je.Uz byla odrena,krev z nosu,kdyz si dala o vanu atd…
Neboj se,proste si tim projdou vsechny deti,take mas urcite modriny z detstvi ![]()
holky ja jsem pitoma ctu tu vase pribehy a chce se mi bulet
ty hormony to je svinstvo…
ale pri predstave ze se malej tak potluce njn bobik ![]()
Maddlen píše:
Teda doktorka mi přijde trochu piky piky na hlavu… A to se Tě nezeptala, kde k tomu přišel a rovnou to tam napsala? Nic si z toho nedělej. U nás jsou držkopády na denním pořádku, kolikrát mi zatne, že se už praštila moc, ale když neřve, což vě+tšinou neřve (naštěstí), tak to neřeším, toho ještě bude. Má permanentně pár modřin - na hlavě, dnes jsem objevila na zádech mezi lopatkama… A to ještě nechodí. Nedělej si z toho těžkou hlavu.![]()
Jo a to, že je důležité nedramatizovat ty pády a zbytečně je dítěti nepřipomínat, pod to se podepisuju.. Je to asi blbé, ale když malá spadne a bouchne se, tak ji neberu a neutěšuju. A fakt jde poznat, že je sa sebe opatrná, většinou pád hezky vykryje, ale modřiny má i tak. Stane se.
Příspěvek upraven 28.11.11 v 22:03
To s tebou souhlasim,hlavne nedramatizovat,hned neletet a neutesovat,pokud to vazne neni skaredy.Kdyz moje mala spadne,tak se zacnu smat a rikat BAC,ty jsi udelala Bac?A kam jsi se bouchla a ona prijde a zacne rikat BAC,BAC a zacne mi ukazovat,kde s sebou prastila a smeje se.Ikdyz obcas to vypada opravdu divoce,vetsinou to prejdeme se smichem ![]()
Ajla píše:
holky ja jsem pitoma ctu tu vase pribehy a chce se mi buletty hormony to je svinstvo…
ale pri predstave ze se malej tak potluce njn bobik
JOJO,jen pockej,ja si rikala,budu malou hlidat a nam se to vyhne a ono ne.Vecne se nekde vali a kdyz mame sram,ci modrinu,tak jsem rada.
Tim myslim:rada,ze se nerozsekala vice a netekla krev.
sara1000 píše:Maddlen píše:To s tebou souhlasim,hlavne nedramatizovat,hned neletet a neutesovat,pokud to vazne neni skaredy.Kdyz moje mala spadne,tak se zacnu smat a rikat BAC,ty jsi udelala Bac?A kam jsi se bouchla a ona prijde a zacne rikat BAC,BAC a zacne mi ukazovat,kde s sebou prastila a smeje se.Ikdyz obcas to vypada opravdu divoce,vetsinou to prejdeme se smichem
Teda doktorka mi přijde trochu piky piky na hlavu… A to se Tě nezeptala, kde k tomu přišel a rovnou to tam napsala? Nic si z toho nedělej. U nás jsou držkopády na denním pořádku, kolikrát mi zatne, že se už praštila moc, ale když neřve, což vě+tšinou neřve (naštěstí), tak to neřeším, toho ještě bude. Má permanentně pár modřin - na hlavě, dnes jsem objevila na zádech mezi lopatkama… A to ještě nechodí. Nedělej si z toho těžkou hlavu.![]()
Jo a to, že je důležité nedramatizovat ty pády a zbytečně je dítěti nepřipomínat, pod to se podepisuju.. Je to asi blbé, ale když malá spadne a bouchne se, tak ji neberu a neutěšuju. A fakt jde poznat, že je sa sebe opatrná, většinou pád hezky vykryje, ale modřiny má i tak. Stane se.
Já malou když spadne a nebrečí ani na to neupozorňuju, prostě jedeme dál, v klidu. Když zabrečí, ale vidím, že to není nějaký velký řev, že by si něco fakt udělala, tak jí začnu třeba ukazovat věci kolem, dám jí hračku, začnu říkat říkanku… prostě odpoutat pozornost a za chvíli se směje. Velikých pádů jsme měli několik, to bylo i s rentgenem a pohotovostí, a to jsem ji samozřejmě chovala a utěšovala, to zas jo. Ale u těch běžných ne, chci ať se naučí, jak padat a že na sebe musí dávat bacha ona sama, ne my.
Omlouvám se zakladatelce za mírné odbočení.
Příspěvek upraven 28.11.11 v 22:10
Ahoj maminky,jsem tu nová a taky se podělím o první úraz mého,teď už 2letého syna..Když mu bylo asi 15 měsíců,tak vyběhl z bytu,musím říct,že je od narození pěkný divočák,a skutálel se ze schodů..Hned jsme jeli na pohotovost,já jsem byla strašně v šoku a brečela jsem jako malé dítě a náš malý nic..Na pohotovosti létal po chodbě a nic mu nebylo..Hlavně si z toho nic nedělej,to se stane ještě 1000-krát.. ![]()
Ale ta poznámka do průkazu mě překvapila ![]()
My tam osobně nemáme napsáno vůbec nic
zrovna u tvyho prispevku se mi zasklily oci ![]()
no jo a nas malej ej takovej raubir uz ted v 8mi mesiccih nepsedi porad by chtel nekam skakat, sedi mi na kline a najednou se nahne a jak odkyz chce skocti na zem ![]()
az zacne chodit to bude sramu ![]()
jak nam spadl z toho prebalovaku tak on brecel chvili nic se mu nstalo jak spadl na ten plastovej regalek a manzel ho zachytil, ale ja byla fakt v soku a dost dlouho, nemohla jsme ani spat a porad sjem si rikala co by bylo kdyby tam nebyl ten regal a on padl primo na zem…rikala jsem is ze se mu mohlo neco stat nasi vinou
můj syn je od té doby, co začal chodit samá modřina, díra, steh atd. mudra nikdy neprotestovala a do průkazu nic nepsala…tvrdí, že týrané dítě pozná… ![]()
Nic si s toho nedělej,takových pádů ještě bude!!!
Doktorky se musím trochu zastat,je divné,že to zapsala,ale možná se jen jistí.Třeba jí prošlo pod rukou týrané dítě a ona si toho dlouho nevšimla.Tak si ty úrazy teď už raději hlídá!
jen mě ještě napadlo, z poznámky do průkazu si nic nedělej. Já ani na jedno dítko žádnej průkaz nemám - usoudila jsem, že takto velká knížečka se mi nedá do peneženky, vyndala jsem z toho jen skládací očkovák který nosím všude s sebou a nic víc nikdy nebylo potřeba. Tak jestli máš očkovák nějak sólo, tak tu průkazku s tou poznámkou klidně zahoď, je v podstatě asi k ničemu ![]()
Náš nejmladší si před dvěma hodinama taky pěkně dal, spadl (stojí od minulé neděle) a prokousl si horni dasen, kde se prave kubou jednicky, krve hrozny,,,, hlavu ma za ten tyden jednu velkou modrinu a to nosi no shock helmu, taky ma porad zdupane prsty, dvojcata mu stale slapou na ruce ![]()
Příspěvek upraven 28.11.11 v 22:15
Klarka5 píše:
Ahoj holky!
Náš roční syn upadl, bylo to tak že si šel pro hračku a jak se po ni natáhl sahl do prázdna a spadl na regál bylo to strašně rychlý během vteřiny a to jsme seděla u něho. Teda zázraky vůbec neplakal, ale zato já ano, má tam jen takový šrám a modřinku ale netekla žádná krev i když v první chvíly to vypadalo škaredě. Udělal si to v sobotu a zrovna dneska jsme šli do poradny, doktorka se na mě koukala jak kdybych mu to udělala já. Už se vám to nějake stalo? a ještě u tak malého dítěte? nebo jen já sem tak neschopná pohlídat své dítkoa zapsala mi to do jeho zdravotního průkazu že má jizvičku na tváři to je normální? nevím proč to tam napsala. Připadala jsem si fakt hrozně a navíc si to vyčítám. Je to divoch co se naučil chodit je strašně zbrklej.Děkuji za jakékoliv příspěvky
chuděrko přecitlivělá
v tomhle věku se děti nabijou ani neřekneš švec-to je přece normální + už jsou taky nějaký výchovný modřinky ne?
Práveě že vůbec neplakal je to silný chlapák spíš se lekl jak sem po nem skocila, nějak sem ho netutinkovala jen sem to musela zkontrolovat nečekala jsem co bude mit no a pak si hrál dál nějak to nevnímal. Jen mě zaráží proč to psala bůhví co si taky myslela ![]()
Nečetla jsem vše,ale zakladatelko nebuď z toho špatná. Dceři malá spadla z postele když ji nebylo ani půl roku
Je to prostě opravdu chvilenka a myslím, že u Mudra to ví.
Jinak první dcera mi spadla také když byla malá. Hned jsem volala Mudře a běžela s ní na kontrolu. No, naštěstí dobrý(měla jen modřinku), říkala, že se to stává běžne, trapas byl, když jsem tam běžela druhý den, že spadla manželovi a měla odřený nosík do krve. Jen se smála a prosila nás abychom s naším dítětem přestali házet z nábytku. Ale už nás raději poslala do nem na pozorování. Hmm, bylo dost trapný vysvětlovat, že aktuální, je jen ta odřenina a ta modřinka je z pádu den před tím
. No, sociálku nikod nevolal. Ale proč to psala do očkováku
To teda taky nepobírám.
není to první ani poslední kolize, tak se obrň nervama
dcera když si začala stoupat, věčně stála u konferenčího stolu v obýváku a rumplovala s ním, já ní věčně koukala a držela stůl aby se s ní nepřevrátil, a jen jednou jsem nedala pozor a malér byl na světě převrátila se z celým stolem a ten jí spadl přímo na obličej pod oko no strašný, já byla hotová, manžel mi ještě nadal proč jí nehlídám, půlku obličeje měla úplně modrou