8 měsíců a staví se

budulinek2011
28.11.11 13:28

8 měsíců a staví se.

Ahoj holky.. Moje malá si cca před 14 dny sama sedla. Jinak si sedala od 5 měsiců tím, že jsme ji podrželi nohy a ona si sedla. takže dělala furt sklapovačky. včera měla přesně 8 měsiců a postavila se v postylce. Dnes se také furt chytá postylky a snaží se postavit. není to jestě moc brzy?? V kolika vám začali dětí stoupat?? Zdá se mi že je to moc brzy. Doktorka mi totit říkala že v žádném případě.. kvuli zadum..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
PetkaK
28.11.11 13:31

Začala si stoupat mezi 7-8m, neseděla, nelezla, pouze se plazila. Hned začala obcházet nábytek. Chodit začala až 3 dny před narozeninama.

Pokud to dělá sama tak v tom nevidím nic špatného, určitě jí pasivně nepodporovat.

• Citovat
  • Upravit
20662
28.11.11 13:31
sikinka16 píše:
Ahoj holky.. Moje malá si cca před 14 dny sama sedla. Jinak si sedala od 5 měsiců tím, že jsme ji podrželi nohy a ona si sedla. takže dělala furt sklapovačky. včera měla přesně 8 měsiců a postavila se v postylce. Dnes se také furt chytá postylky a snaží se postavit. není to jestě moc brzy?? V kolika vám začali dětí stoupat?? Zdá se mi že je to moc brzy. Doktorka mi totit říkala že v žádném případě.. kvuli zadum..

Klid :mrgreen: ,můj mladší se prvně postavil v 5 m a 3 týdnech :mrgreen: A mudr to neřešila,udělal to sám,tak co,přivazovat ho kvůli tomu nebude.SIce jsem si vyslechla od starších ročníků,že bude mít kluk křívé nohy :roll: ale co jsem měla dělat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
28.11.11 13:33

Když se postaví úplně sama, je to v pořádku. Přivazovat ji kvůli tomu přece nebudeš, to nevím, jak si paní doktorka představuje, že bys udělala.

Dětem se nemá pomáhat (mimochodem například tím způsobem, že se mu „drží nohy a ono dělá sklapovačky“ :zed: ), ale nemá se jim ani bránit. V ničem, co dělají vlastními silami, bez pomoci jiné osoby.

Příspěvek upraven 28.11.11 v 13:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
28.11.11 13:34

Mne se mala stavela kolem 7 -8 mesice, 10 mesicich uz chodila sama , ve 13 mesicich jsme chodili uz jen s golfacem, kterej si sama tlacila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek2011
28.11.11 13:36
Katka86 píše:
sikinka16 píše:
Klid :mrgreen: ,můj mladší se prvně postavil v 5 m a 3 týdnech :mrgreen: A mudr to neřešila,udělal to sám,tak co,přivazovat ho kvůli tomu nebude.SIce jsem si vyslechla od starších ročníků,že bude mít kluk křívé nohy :roll: ale co jsem měla dělat :roll:

Doktorka mi zase řekla že je to dobře že děla ty sklapovačky.. Má vymakany břiško. Prý pěkně posiluje svaly.

• Citovat
  • Upravit
20662
28.11.11 13:40
sikinka16 píše:
Katka86 píše:
sikinka16 píše:
Klid :mrgreen: ,můj mladší se prvně postavil v 5 m a 3 týdnech :mrgreen: A mudr to neřešila,udělal to sám,tak co,přivazovat ho kvůli tomu nebude.SIce jsem si vyslechla od starších ročníků,že bude mít kluk křívé nohy :roll: ale co jsem měla dělat :roll:
Doktorka mi zase řekla že je to dobře že děla ty sklapovačky.. Má vymakany břiško. Prý pěkně posiluje svaly.

No tak to je teda opravdu zvláštní mudr,že ti tohle doporučila,já bych to nedělala a ani jsem nikdy neslyšela,že by takové malinké miminka měly posilovat,to je totální kravina.Syn byl opravdu hodně napřed ve vývoji,ve 4 m už byl na 4 čtyřech,ve dvou týdnech krásně pasl koníčky.Prvně jsme z toho byli všichni na větvi-včetně mudr,ale už jsem si zvykla,že mám doma malé torpédo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
28.11.11 13:42

Já bych to taky vůbec neřešila. Všechno, co dělá dítě samo bez pomoci mu nemůže ublížit. Náš malej si stoupl poprvé v 6 m a to ještě ani neseděl, ani nelezl. Mám rozumnou doktorku, která z toho nedělala vědu a prostě mi řekla, ať ho nechám být - přece mu ty nožičky nebudu podrážet, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673

Mám 11 měsíční dceru a od 7 měsíce se sama postavila,v 10 měsících už běhala jak vítr.Pokud se staví sama,tak ji nech.Stejně ji v tom nijak nezabráníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926

Jejda, dneska se plno maminek diví, že děti brzy stojí - ale už si musíme zvyknout, že desetileté holčičky menstruují a půlroční děti stojí na zadních. :lol:
Moje děti si stouply samy v cca půl roce. (Starší možná v 7, mladší v 6 určitě). S ničím jsem jim nikdy nepomáhala, nedávala stoupnout, neposazovala - šlo to prostě samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
28.11.11 13:43
Davdan píše:
Jejda, dneska se plno maminek diví, že děti brzy stojí - ale už si musíme zvyknout, že desetileté holčičky menstruují a půlroční děti stojí na zadních. :lol:
Moje děti si stouply samy v cca půl roce. (Starší možná v 7, mladší v 6 určitě). S ničím jsem jim nikdy nepomáhala, nedávala stoupnout, neposazovala - šlo to prostě samo.

A 15 leté jsou těhotné :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
28.11.11 13:47

Pokud má paní doktorka víc takhle blbých nápadů tak bych ji asi vyměnila :zed: Děti posilují sami svým vývojem (plazením, lezením, atd) ale ne že budou dělat sklapovačky :roll: Posilují pouze ze zdr. důvodů Vojtovkou apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
28.11.11 13:54

Ty to je opravdu blbost s těma sklapovačkama promin ale asi vyměn doktorku. Tchýně je doktorka v Praze a tohle mi vyslovně zakázala kvůli páteři svalům a celkovému vývoji.Jinak to chození neřeš kámoška na plavání má kluka a ten už v 8 měsících krásně sám chodil. :mrgreen: Jo a nohy křivý nemá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
28.11.11 13:58

Katka se postavila v postýlce - poprvé sama, na den přesně v 8. měsících.

Moje starší se postavila taky v 8 a manželova dcerka dokonce v 6.

neuroložka mi řekla, že je to brzo, v těch 8.m , ale nic se s tím nedá dělat. A v únoru 2010 máme kloučka, co se postavil v 5 m, v 9, sám chodil bez držení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikavi
28.11.11 13:59
sikinka16 píše:

No mě to teda brzy nepříjde,malej si stoupá od 5.5 měsíce a kolem nábytku chodí od 6 měsíce,teď má 9 měsíců a běhá jak čert.Nikdo nic neřekl,pan ortoped řekl,že pokud to vše udělá sám bez mé pomoci,je to všechno v naprostém pořádku..a sám si sedl na 6 měsíci

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML