8 měsíců a staví se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9879
28.11.11 14:02

veru

malej je šikulka to bude pěknej čertík :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
28.11.11 14:02
sikinka16 píše:
Katka86 píše:
sikinka16 píše:
Ahoj holky.. Moje malá si cca před 14 dny sama sedla. Jinak si sedala od 5 měsiců tím, že jsme ji podrželi nohy a ona si sedla. takže dělala furt sklapovačky. včera měla přesně 8 měsiců a postavila se v postylce. Dnes se také furt chytá postylky a snaží se postavit. není to jestě moc brzy?? V kolika vám začali dětí stoupat?? Zdá se mi že je to moc brzy. Doktorka mi totit říkala že v žádném případě.. kvuli zadum..
Klid :mrgreen: ,můj mladší se prvně postavil v 5 m a 3 týdnech :mrgreen: A mudr to neřešila,udělal to sám,tak co,přivazovat ho kvůli tomu nebude.SIce jsem si vyslechla od starších ročníků,že bude mít kluk křívé nohy :roll: ale co jsem měla dělat :roll:
Doktorka mi zase řekla že je to dobře že děla ty sklapovačky.. Má vymakany břiško. Prý pěkně posiluje svaly.

Jo, fakt super. Bříško budeme vymakávat sklapovačkami, ale zádíčka by se samostatným stojem mohla zničit. :zed: :zed: :zed:

Jestli paní doktorka takto radí ve všem, doporučila bych hledat si jinou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikavi
28.11.11 14:11
pandora píše:
malej je šikulka to bude pěknej čertík :mrgreen:

No máme se naco těšit :-)

• Citovat
  • Upravit
Hanzlici
28.11.11 14:16

Mně taky na 8 měs. nepřijde nic divnýho. Já naopak neznám nikoho, kdo by na tom byl jinak, takže to beru jako normálku :-) Spíš se teď divim, že některý děti stojí už od půl roka :-) Mně se taky Ančí postavila přesně na den v 8 měs. a teď po měsíci ťapká kolem nábytku a trénuje stoj bez opory :-)

• Citovat
  • Upravit
6926
28.11.11 14:24
Katka86 píše:
Davdan píše:
Jejda, dneska se plno maminek diví, že děti brzy stojí - ale už si musíme zvyknout, že desetileté holčičky menstruují a půlroční děti stojí na zadních. :lol:
Moje děti si stouply samy v cca půl roce. (Starší možná v 7, mladší v 6 určitě). S ničím jsem jim nikdy nepomáhala, nedávala stoupnout, neposazovala - šlo to prostě samo.
A 15 leté jsou těhotné :P :P

No ale to byly i za dob našich babiček. Nevíš, že „poprvé“ se nemůže nic stát, že se nedá otěhotnět????? :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
28.11.11 14:38

Syn si začal sám od sebe stoupat v 7měs a v 8měs a týdnu už chodil sám. Ať si dr. říká co chce… Přikurtovat dítě asi nelze, že:D. Já nijak synovi nepomáhala. Žádné pomůcky, nic a on prostě šel:). I teď je celkově hodně nadaný pohybově.

Dcera si začala stoupat nějak okolo 8-9. měs (ach ty druhé a další děti, si už přesně vše nepamatuju:D). Chodit začala ve 14.měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
28.11.11 14:42
Katka86 píše:
Davdan píše:
Jejda, dneska se plno maminek diví, že děti brzy stojí - ale už si musíme zvyknout, že desetileté holčičky menstruují a půlroční děti stojí na zadních. :lol:
Moje děti si stouply samy v cca půl roce. (Starší možná v 7, mladší v 6 určitě). S ničím jsem jim nikdy nepomáhala, nedávala stoupnout, neposazovala - šlo to prostě samo.

:lol: :lol: :lol: taky jsem to sledovala :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
28.11.11 14:42
Davdan píše:
Katka86 píše:
Davdan píše:
No ale to byly i za dob našich babiček. Nevíš, že „poprvé“ se nemůže nic stát, že se nedá otěhotnět????? :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
28.11.11 14:51

mě se malá v 7 měsících sama posadila a pár dní nato si i stoupla, taky to vidím tak že když sama to dělá tak ji nebránit ale ani ji nijak nepodporovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
28.11.11 15:24

Ahoj, asi uz bylo vse receno. :) Muj Kuba se zacal v peti mesicich plazit, v sesti mesicich lezt a zaroven se stavet. Ted mu je sedm mesicu a leze, stoji a chodi kolem gauce. V nicem jsem nepomahala a v nicem nebranila. Akorat me teda zarazi se treba sam na zada neotoci. a pochybuju, ze se to jeste nauci. :lol: a sedet, jak ho tak pozoruju bude asi pozdeji nez chodit. :lol:

• Citovat
  • Upravit
28.11.11 15:32

brzdit

Asi se mnou nebude většina souhlsit, ale jsem pro to, aby se to rozhodně nepodporovalo. Brání to přirozenému vývoji, který může mít za následek to, že dítě neleze a začne hned chodit (což je pochopitelně hodně špatně, nepropojí se obě mozkové hemisféry, projeví se to nejpozději v první třídě, kdy má dítě velké problémy při psaní např.). Problém je, že dítě, které je často v postýlce, je vlastně těmi tyčkami motivováno k tomu, aby se stavělo, nikoli, aby lezlo, protože v té postýlce nemá kam by lezlo. Doporučuju po spaní z postýlky okamžitě vyndat a dát do volného prostoru, kde bude mít dostatek motivace pokoj prozkoumat a dostat se z bodu A do bodu B. Stoupat si má dítě totiž nikoli za pomoci toho, že se rukama přitáhne, ale přes pokrčenou nožičku, zcela bez držení. Jen to zaručí pozdější bezproblémový psychomotorický vývoj dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.11.11 15:35

a ještě něco...

při správném postupu nezáleží na tom, v kolika měsících dítě chodí, ale jestli před tím dost dlouho (udává se min. 2-3 měsíce) kvalitně lezlo. Můj první syn chodil ve 12 měsících, ale před tím 4 měsíce dobře lezl, můj druhý syn chodil od 10. měsíce, ale něco málo přes dva měsíce lezl a dělali jsme vše proto, abychom ho motivovali lézt co nejdéle, takže když se v 9.m začal stavět o postel/skříň, tak jsem ho zas opatrně „sundala“ a přenesla do prostřed místnosti, aby si zas musel někam „dolézt“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
28.11.11 15:48
Janinka1978 píše:
Asi se mnou nebude většina souhlsit, ale jsem pro to, aby se to rozhodně nepodporovalo. Brání to přirozenému vývoji, který může mít za následek to, že dítě neleze a začne hned chodit (což je pochopitelně hodně špatně, nepropojí se obě mozkové hemisféry, projeví se to nejpozději v první třídě, kdy má dítě velké problémy při psaní např.). Problém je, že dítě, které je často v postýlce, je vlastně těmi tyčkami motivováno k tomu, aby se stavělo, nikoli, aby lezlo, protože v té postýlce nemá kam by lezlo. Doporučuju po spaní z postýlky okamžitě vyndat a dát do volného prostoru, kde bude mít dostatek motivace pokoj prozkoumat a dostat se z bodu A do bodu B. Stoupat si má dítě totiž nikoli za pomoci toho, že se rukama přitáhne, ale přes pokrčenou nožičku, zcela bez držení. Jen to zaručí pozdější bezproblémový psychomotorický vývoj dítěte.

Dítě by určitě lézt mělo, ale mě třeba syn lezl jen 2týdny. V postýlce opravdu jen spal a to ještě málo kdy, protože byl často u nás v posteli. Dr nás pospala na neurologii a tam řekla dr: zabránit mu v chození :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: . Tak jsem se jí zeptala, jak by to chtěla udělat, že se ráda podívám na názornou ukázku. Tak to nevěděla :lol: :lol: :lol: :lol:

a dodám, že syn rád píše a učí se sám psát písmenka i čísla a problém zatím nevypadá, že by byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
28.11.11 15:52
Janinka1978 píše:
při správném postupu nezáleží na tom, v kolika měsících dítě chodí, ale jestli před tím dost dlouho (udává se min. 2-3 měsíce) kvalitně lezlo. Můj první syn chodil ve 12 měsících, ale před tím 4 měsíce dobře lezl, můj druhý syn chodil od 10. měsíce, ale něco málo přes dva měsíce lezl a dělali jsme vše proto, abychom ho motivovali lézt co nejdéle, takže když se v 9.m začal stavět o postel/skříň, tak jsem ho zas opatrně „sundala“ a přenesla do prostřed místnosti, aby si zas musel někam „dolézt“.

Já si teda nedovedu představit,jak by to u nás vypadalo,kdybych měla kluka,pokaždé,když se postvil,dát do prostřed místosti.Za dvě sekundy už byl u něčeho,čeho se mohl chytit,takže to je absolutně nemožné ;) A přirozený vývoj je pro mě to,se se dějě přirozeně-u nás to bylo vstávání v 6 m,né když dám děcko sedět na gauč,vypolstruju ze všech stran a pak se chlubím,že už krásně samo sedí :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
28.11.11 16:05
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie