Batole žárlí na přítele

48
27.11.11 13:47

Batole žárlí na přítele

Ahoj maminky, mám 20měsíční holčičku,úplně od začátku jsem s ní sama, její biol. otec se nikdy nezajímal, není ani v RL. Bydlíme u mých rodičů. Teď mám nového přítele (cca 3 měsíce), má nás obě moc rád a hodně se nám věnuje. Přes týden je celé dny v práci a bydlí v jiném městě, takže se vídáme jen o víkendu. Malá ho doteď brala docela v pohodě. No včera u nás zůstal přes noc a Karolína celou noc vyváděla, že jí někdo narušuje prostor, neustále ječela, usnula a za hodinu opět ječela. Máte někdo podobnou zkušenost? Přejde to? Já myslím, že to chce jen čas, aby si zvykla. Ale moc příjemný to není, nechci ji nějak trápit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
27.11.11 14:06

A jsi si jistá, že je to opravdu žárlivost? :think: Když je to přes den v pohodě… Spíš bych řekla, že na ni něco leze. Zuby má všechny? Stoličky bývaj prevíti, hlavně ty zpropadený pětky :zed: A takový ucpaný nos taky se spánkem dokáže dost zamávat. Zatím bych to brala jako shodu okolností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
27.11.11 14:07

Muze mit z toho uz v tomhle veku rozum? Mam skoro stejne starou holku a nase by teda cilene urcite nezarlila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
27.11.11 14:10

Ja myslim, ze to nebude jen o tom, že přítel zůstal přes noc :nevim: Jak se chovala den poté?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
27.11.11 14:13

Chybí nám ještě pětky, ale ty vypadají, že zatím nerostou. Možná žárlivost je přehnaný slovo, nevěděla jsem, jak to definovat. Ale prostě cítí, že je něco jinak a není to podle jejího. DOteď byla zvyklá, že jsem byla sama a měla mou plnou pozornost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
27.11.11 14:25

Nemám podobnou zkušenost, ale připadá mi to celkem pochopitelné.

Že z toho dvacetiměsíční dítě nemá rozum, to je nesmysl. Žárlivosti je schopné i mnohem mladší dítě - ať už na sourozence či na kohokoli jiného, kdo si nějak „nárokuje“ jeho mámu.

Doposud bylo jen s maminkou, mužský element vedle ní neznalo. Teď se tam objevil muž, který nejen že si s nimi přes den hraje, ale dovolil si něco, co zatím smělo jen ono samo. Ležet v maminčině posteli.

Řekla bych, že to opravdu prostě chce čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
27.11.11 17:35

myslim si,že pro něho/pro ní je to taky těžké smíření s tím,že je maminka a nějaký cizí pán ve společné domácnoti,kdežto předtím dítko mělo jen v uvozovkách maminku pro sebe :D ,když to vezmu doslova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.11.11 10:35

Pokud to bylo tím, tak je pro dítě asi nejhorší, když se to stane třeba jen jedenrkát týdně. Během týdne zapomene a pak to pro ni bude zase šok, že tam přítel spí :? (já takhle přihlásila dvouleťáka do školičky dvakrát týdně, úterý a čtvrtek, ve čtvrtek byl v pohodě a další úterý řval, protože už to byl moc dlouhý rozestup)
A nevím, jak moc vážné to s přítelem je, ale pokud vás má fakt rád obě, tak bych se snažila, aby se vytvářel i vztah mezi dcerou a jím, aby ji třeba krmil, pokud ona dovolí, tak koupal, zkrátka aby na tom ona získala a ne ztratila pozornost.

Jinak teda 20m dítě může žárlit jak ďas, to ne že ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
28.11.11 13:16
Gladys píše:
Pokud to bylo tím, tak je pro dítě asi nejhorší, když se to stane třeba jen jedenrkát týdně. Během týdne zapomene a pak to pro ni bude zase šok, že tam přítel spí :? (já takhle přihlásila dvouleťáka do školičky dvakrát týdně, úterý a čtvrtek, ve čtvrtek byl v pohodě a další úterý řval, protože už to byl moc dlouhý rozestup)
A nevím, jak moc vážné to s přítelem je, ale pokud vás má fakt rád obě, tak bych se snažila, aby se vytvářel i vztah mezi dcerou a jím, aby ji třeba krmil, pokud ona dovolí, tak koupal, zkrátka aby na tom ona získala a ne ztratila pozornost.Jinak teda 20m dítě může žárlit jak ďas, to ne že ne :lol:

Naprosto s tebou souhlasím, je mě jasný, že prostě je to pro ni málo, během pár dní zapomene a zas jí to někdo narušuje. Snažíme se to nějak řešit, abychom bydleli spolu a malá si snad zvykne rychleji. Bude to plus pro nás všechny. Ale prozatím to prostě vzhledem k tomu, že přítel hodně pracuje a malá je dost režimový dítko, bohužel nejde řešit jinak.
Jinak přítel se samozřejmě snaží, hrajou si spolu, jdou na prochajdu atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí