Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky,
prosim ma nekdo zkusenosti s poranenym krvacejicim konecnikem po vytlaceni tuhe objemne stolice?
Diky moc, M.
Mám, bohužel častou
ale nikdy jsem to nijak neřešila, vždy se to zahojilo samo.
Zkusenost mam osobne, ale nevim ci se ptas na sebe ci na dite.
Dřív se mi to nikdy nestávalo, jen v těhu
. Vždycky jednou za čas, takže to neřeším ![]()
Ahoj. Taky se přidávám do klubu. Mně se to objeví, když si nehlídám příjem tekutin a míň piju. Jinak mi dost pomáhá miska jogurtu s rozinkama a ovesnýma vločkama, snažím se dostat ji do sebe každý den. Nebo aspoň nějaký jogurt. Ale nejpodstatnější je to (ne)pití.
Simca02 píše:
Dřív se mi to nikdy nestávalo, jen v těhu. Vždycky jednou za čas, takže to neřeším
Tak to já kupodivu v těhu neměla problémy, jen před ním… a pravda občas i teď, ale to spíš výjimečně.
Ano, začlo to v šestinedělí a pak se to vždycky nestačilo zahojit a prasklo znova.
od porodu to mam opakovane a parkrat jsem s tim byla na chirurgii. Mam na to plastovou pomucku do konecniku, ktera pomaha pri hojeni. Kdyz to praskne, tak se snazim co nejvic pit, jist susene svestky nebo svestkovy kompot, pit kefir. Pry pomaha lzicka jedle sody rozpustit po ranu do sklenice vody…
Anonymní - jakou plastovou pomucku? Mohla bys to popsat? Slyším to poprvé ![]()
Ahoj, osobní zkušenost nemám, ale sestra s tím má problémy a pomáhá jí gel z dubové kůry.
za sebe doporučuju poradit se s doktorem - mě se z neléčeného natržení málem udělal obsces kvůli infekci. Takže hlavně teď pořádně dbát na hygienu, ideálně pokud máš bidet.
Dubová kůra je spíš na hemoroidy, na otevřenou ránu to bude asi tak jako sůl ![]()
prevence - dostatek tekutin a ještě jednou dostatek tekutin! Kysané výrobky a pokud zvýšíš přísun vlákniny tak hlavně dodržet zvýšený přísun tekutin, vláknina ji ve střevech do sebe natahuje, takže když málo piješ, naopak tě ucpe a ne protáhne
Ahoj tak to mě trápí co jsem porodila.Taky mi doporučovali dubovou kůru.Nevím který deb.. tohle může doporučit skákala jsem 3metry do vzduchu!
Pomáhá mi skořice,jablka,švestky,olej,jogurty,mléko-sedavá koupel hypermangan a nebo sirup LACTULOSA BIOMEDICA.
Jojo, v těhu to začalo právě kvůli tomu, že jinak fungovalo zažívání, a nyní spíš že se stav „dole“ zhoršuje. Měla bych vyrazit k lékaři s tím už fakt něco dělat. Zatím používám Fakru mast.
Anonymni1 (omlouvam se, je to takove citlive tema)
tak nasla jsem, ze se to jmenuje - dilatace /rozšiřování/ konečníku dilatátory
a kdyz jsem hledala obrazek toho dilatatoru, tak nejpodobnejsi je tohle http://www.aarskrickova.cz/dilatatory/ , ten muj mi prijde trochu delsi. Koukam, ze na lekarna.cz ho treba nemaji, tak mozna neni volne prodejny ![]()
Je potreba ho namazat cistou vazelinou z lekarny a 2× denne 15 min ho mit vleze zastrceny do konecniku. Kdyby to do tydne nepomohlo, tak mam prijit na chirurgii na kontrolu. Ale vzdycky to zatim pomohlo (objevi se treba jednou za 2 mesice), ale musela jsem k tomu pridat i tu projimavou stravu.