16měsíční kouše

jancic
28.11.11 12:27

Kouše 16 měsíců

Vím, žetu to téma několikrát bylo, ale stejně … Malému je 16 měsíců a kouše. Ale pouze mě, přítele ani např. babičky ne. Když je nešťastnej, nebo prostě kdykoliv, jen tak za mnou příjde a kousne mě, i když si s nim hraju, vlastně jsem vůbec nevypozorovala kritickou situaci … Jsem těhotná, dřív dával pusinky na břicho, teď začal sem tam kousat i tam :roll: . Vždy ho okřiknu, k ničemu to není, za chvíli jde zas, i ho odstrkuju a stejně se na mě sápe … Poradíte někdo? Nechápu, proč to dělá jen mě? To mám tak malou autoritu, nebo co?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3241
28.11.11 12:40

Neporadím, ale jsem zvědavá, co Ti napíšou ostatní. Naše malá zase začala strašně škrábat, jenže všechny a opravdu silně, klidně do krve. Vždycky sleduje, kdo jak bude reagovat. :-) Drž se, určitě to přejde, viděla jsem tu už pár podobných diskusí a vždycky se maminky shodly, že to po čse odeznělo. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
28.11.11 12:52

Moc neporadím,ale napíšu jak jsme to udělali my.Kluk taky pořád kousal,kolikrát byl schopnej kousnout do krve.Odnaučili jsme ho tak,že jsme ho taky kousli.Ne tak hodně jako on nás,ale pochopil,že to bolí a že to nemá dělat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
28.11.11 13:26

Mě taky kousal.I u mazlení,prostě nešlo vychytat kdy..kousal i manžela po čase.
Nepomáhalo nic z rad-kousni ho taky…plakala jsem jako,dej mi raděj pusu a tak…
Byla jsem z toho dost zoufalá musím říct a navíc všude jsem četla,počkat,že to přejde a já měla ruce jak po týrání…
Ted to trochu ustává,hryzne jen ve vzteku,třeba když ho chci přebalit nebo mu něco nedovolím,ale je to už o 70% lepší,snad je to na ústupu a ne jen přechodný útlum. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
28.11.11 13:37

jee tak to ten muj kouse ale jen ze srandy ikdyz to nekdy zaboli ale jedine kdyz mam volny palce u nohy jinak ne ale jakmile vidi palec tak uz kouse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
28.11.11 13:42

Můj syn občas kouše ještě teď (za měsíc mu jsou dva). Nikdy to nedělá ze vzteku, ale pokaždé mi přijde, že spíš z radosti. Že je to jako když kouše ty, co má rád. Trochu to ustává, ale úplně s tím ještě nepřestal. Jeho brácha to nedělá, i když jsou z dvojčat.
Přijde mi trochu divný, že bych ho pro odnaučení měla taky kousnout 8o To mi spíš připadá, že by si pak řekl, že je to normální, když ho máma taky kouše a ještě by přidal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
28.11.11 13:50

starší kluk nekousal a jedno z dvojčat kouše opravdu hodně..kouše mě, druhé dvojče, kousnul dokonce ve vzeku i pediatričku :roll:
vždy ho okřiknu a on se mi směje..tak ho začínám dávat na stranu- prostě kousne, já řeknu NE a odnesu ho dál od nás..snad to přejde samo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
28.11.11 13:54

jo a klukům je 13měsíců..
tady přistižen při činu :roll: často kouše druhé dvojče právě do zad :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
28.11.11 14:07

Taky to řeším tím, že když s tím začne, tak ho prostě vezmu, řeknu důrazně ne a odnesu ho někam pryč. Nebo se snažím zabavit ho něčím jiným, nebo mu do pusy něco strčím (jako kousátko). Trochu to pomáhá, ale úplně teda ne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
28.11.11 14:27
mončatka píše:
Taky to řeším tím, že když s tím začne, tak ho prostě vezmu, řeknu důrazně ne a odnesu ho někam pryč. Nebo se snažím zabavit ho něčím jiným, nebo mu do pusy něco strčím (jako kousátko). Trochu to pomáhá, ale úplně teda ne :(

takhle to taky dělám, nijak jinak to asi ani nejde..
já bych zpátky dítě také nekousala, přesně z toho důvodu jak píšeš ;)
u nás kluk kouše většinou z toho důvodu že se mu líbí, že se pak na něj zlobím..ale taky právě i ze vzteku, když mu třeba bráška vezme nějakou hračku nebo ho bouchne..
ono to odezní samo, ale možná to bude déle trvat, když začnou kousat brzo..ty máš kluka už skoro 2letýho, tak tam to trvat už dlouho nebude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
28.11.11 14:53
eshta píše:
mončatka píše:
Taky to řeším tím, že když s tím začne, tak ho prostě vezmu, řeknu důrazně ne a odnesu ho někam pryč. Nebo se snažím zabavit ho něčím jiným, nebo mu do pusy něco strčím (jako kousátko). Trochu to pomáhá, ale úplně teda ne :(
u nás kluk kouše většinou z toho důvodu že se mu líbí, že se pak na něj zlobím..ale taky právě i ze vzteku, když mu třeba bráška vezme nějakou hračku nebo ho bouchne..
ono to odezní samo, ale možná to bude déle trvat, když začnou kousat brzo..ty máš kluka už skoro 2letýho, tak tam to trvat už dlouho nebude ;)

To teda doufám :lol: Někdy se bojím, že bude kousat ještě v osmnácti :mrgreen: Kolegyně má devítiletého vnuka a ten prý ještě dneska někdy přijde a zeptá se:Babičko, můžu tě kousnout? :mrgreen: Když jsem to slyšela, tak to se mnou málem seklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
28.11.11 16:15
mončatka píše:
eshta píše:
mončatka píše:
ono to odezní samo, ale možná to bude déle trvat, když začnou kousat brzo..ty máš kluka už skoro 2letýho, tak tam to trvat už dlouho nebude ;)
To teda doufám :lol: Někdy se bojím, že bude kousat ještě v osmnácti :mrgreen: Kolegyně má devítiletého vnuka a ten prý ještě dneska někdy přijde a zeptá se:Babičko, můžu tě kousnout? :mrgreen: Když jsem to slyšela, tak to se mnou málem seklo.
:mrgreen: aspoň se zeptá :mrgreen:
kluk se zase ve 2 letech furt svlíkal úplně do naha :roll: :lol:
taky jsem se bála, aby ho to vůbec přešlo :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
28.11.11 16:28
eshta píše:kluk se zase ve 2 letech furt svlíkal úplně do naha :roll: :lol:
taky jsem se bála, aby ho to vůbec přešlo :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to je fakt dobrý :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
28.11.11 17:31

Mně se svlíkají oba :) Ale úplně donaha teda ne. Pořád mají dole tepláky a ponožky a lítají doma bosi a jenom v tričku. Tuhle to teda jeden zkusil a sundal si všechno i s plenou, ale naštěstí byl čerstvě přebalenej, jinak nevím :D Kamarádka říkala, že její skoro 2 letá dcera se taky svlíká a právě že i s plenou, ale většinou není ještě přebalená, takže má doma pořád co uklízet. Vůbec neví, jak to holku odnaučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jancic
28.11.11 22:01

Všem díky, dnes jsem zjistila že mu roste další zub (teprve šestý), začal to dělat až víc teď, tak to s tím má třeba souvislost, jinak budu doufat, že ho to brzy přejde, aby mi pak nepokousal miminko :roll: … Jinak ten náš si zatám svlíká jen ponožky, ale to bude asi tím, že zatím víc nezvládne :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML