Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Milé maminky, omlouvám se otvirám tuto diskuzi, ale mámdotaz a už mě to nebaví, malému je 16měsícu a misto pusinek mě a drahou polivočku kouše, ale není to ze vzteku
ale z lasky Já jen, že jsme zkoušela přenest, zmenit hru, zvysit hlas a nic z toho nefunguje.. jen už ho to drží cca měsíc a já nevím co s tím? nemáte nějaká radu? jinak se předem omlouvám za nějaké hrubky a chyby… A děkuji za jakoukoliv odpověď či radu.
Naše malá to dělala ve 13ti měsících. Tak měsíc jí to drželo a pak přestala sama. Podle mě to byly napůl zuby a napůl prostě zkoušela, co dokáže. U nás pomohlo rázné NE a třeba i poodejít, že si takhle hrát nechci. Ale bylo to těžký vychytat, protože třeba přišla se tulit a zakousla se mi do ramene…
Tak já budu trpelivá a budu to zkoušet, jenže už to trvá skoro dva měsíce a přijde mi, že to bere jako hru ![]()
Ahoj holky, náš malej 16měsíců taky neustále kouše, taky mi to přijde že si myslí že je to hra. Skoušela jsemmu dát za to na zadek samozřejmě ne moc
a nic dělá to naschvál. Někdy když si toho nevším a zadržuji bolest tak přestane…Chtěla jsem se vás zeptat jaký hrneček používají vaše ratolesti. Malej má pořád pitítko nekapající hrneček od MUM, ale už by jsem chtěla přejít na normální hrníček. Poradíte s jakým máte skušenosti? Děkuji ![]()
Krásná momentka