Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ne nemám to tak..dcera 3,5 let právě odjela s manželem za babičkou a vrátí se až zítra odpoledne…rychlostí blesku jsem jim zabalila, dala pusu a zamávala. Jsem šťastná, že tu mám aspoň na chvilku klid..pravda, mám chvilku do porodu a potřebuju odpočívat, ale i tak…najdi si nějakou činnost..takhle si brzo vypěstuješ na dceři závislost a jediný, kdo to pak odnese bude tvá dcera… ![]()
Nemam to tak. Jsem rada kdyz se bavi a je happy. Samozrejme se mi styska a s muzem si uz druhej den rikame jak je dokonala a opakujeme vyrazy, ktery rika ona. Nicmene my si radi odfrknem a jdem na rande no stres.
Ne, nemám to tak, jsem ráda za každou chvíli, co mám jen pro sebe. Samozřejmě ne, že by se mi nestýskalo, ale tak nějak zdravě, že si to užiju a těším se na její návrat:-)))
Nechápu - od narození syna jsem vděčná za každou chvilku o samotě a když si nedávno vzala prcka babička na hlídání, bouchli jsme s manželem šampáňo ![]()
Ja se taky tesim, ze budu bez dcery a uziji si to, ale po par hodinach me to prejde a uz se tesim na malou. Zakl.
Já to znám, ale člověk jim i sobě musí dopřát trošku svobody ![]()
„bohužel“ to mám jak holky, ale tebe i chápu. Jen tohle není úplně zdravé. Ano, taky se mi stýská po synovi, ale když tu není naplánuji si krom práce
aktivity, které s ním jdou těžko.
Dcera se má dobře. ![]()
Moje děti dne odjely s babičkou karavanem na noc pryč. Vrátí se zítra asi v 16hodin. Je to poprvé co jsem je dala na noc a jsem úplně v klidu. Vím že jsou v dobrých rukách a je jim úžasně. Posílají mi fotky a já se nestačím kochat jak jsou moje děti krásné
A jak jim to s prarodiči sluší. Jindy si to neuvědomím jak jsou na fotkách krásné. A ani nevíte jak jsem ráda že mám klíííd, děti mají 3,5 a 1,5
. Myslím že je i tvé dcerce víc než dobře, uvolni se, vytáhni nějakou nezdravou dobrotu kterou sníš celou sama a bude ti dobře. My jdeme s manželem třeba do kina a vím že dnešní večer bude stát za to
.
Já jsem taky ráda s dcerou, je jí už 10. Ale na víkend jsem jí tak malou nikam neposílala. Ale od 1. třídy jezdi na školu v přírodě, je mi sice smutno, ale přežiju. ![]()
Ale buďte v klidu, až vaše dítě přijde do puberty, ještě budete ráda, že se jí zbavíte. ![]()
Jo, mám to tak, ještě víc, 3 leťáka bych na noc nepustila vůbec
mám nejmenšího 2,5 letýho, a odpočinu si od něj tak hoďku, dvě, pak už se mi hodně stýská. s věkem se to zlepšuje. mám ještě dvě starš děti, 5 a 7 let, a bez těch už jsem celkem v klidu klidně celej den..ale na noc je chci mít taky hezky doma v hnízdečku.
hele a mě to přijde i normální. si vem, že dlouhý tisíciletí všechny, a i dneska možná tak polovina z žen na světě, támhle někde v Africe, Asii, jsou a byly s dětma 24 hodin denně, dřív chlap chodil „na mamuty“, a ženská se starala o děti, auta nebyly, celá rodina i s prababičkama a spol. bydlela pohromadě, takže ty ženský byly, a leckde i dnes jsou, s dětma pořád, takže dle mě je do určitýho věku(a určitě je to víc, než 1-2 roky), zcela normální, že pudy velí mít dítko u sebe
@slavuska1 Trochu bych to doplnila. Když jak píšeš že jsou všichni pohromadě, což je pravda, v tom případě se na výchově podílí všichni včetně babiček, sester, tetiček. Děti v tomto případě vychovává celé seskupení žen. Což znamená že to není jako dnes, dítě u matek, výchova spočívá pouze a pouze na ní. Chce to mrknout i na druhou stránku
. Ale máš pravdu muži, tatínci i dědečci se starají o obživu takže jsou nejen celé dny pryč ale v mnoha případech i v noci.
@Ivčis píše:
@slavuska1 Trochu bych to doplnila. Když jak píšeš že jsou všichni pohromadě, což je pravda, v tom případě se na výchově podílí všichni včetně babiček, sester, tetiček. Děti v tomto případě vychovává celé seskupení žen. Což znamená že to není jako dnes, dítě u matek, výchova spočívá pouze a pouze na ní. Chce to mrknout i na druhou stránku. Ale máš pravdu muži, tatínci i dědečci se starají o obživu takže jsou nejen celé dny pryč ale v mnoha případech i v noci.
jo, to je fakt, že i vychovávají..ale to mi zase nevadí, mě fakt stačí, když mám ty děti v blízkosti, což dřív ženy měly, starat se může klidně i někdo jinej, když jdem třeba s babičkou na hřiště, tak se vůbec nebráním tomu, aby babička houpala, a hrála si s dětma, a já dřepěla na lavičce, a jen sledovala šrumec kolem ![]()
Ahoj stydim se, tak pisu anonymne. Mam dcerku, cerstve 3 roky. A jako kazda mama ji silene muluji. Nejradsi jsem s ni. Kdyz mam byt bez ni, jsem jak silena. Strasne mi chybi a ja mam pocit silene uzkosti. Jeste kdyz je pryc pres den, tak dobr
y. To vim ze rano a vecer ji uvidim. Jenze ted je od patku pryc a ja uz to nezvladam. Nedavam to najevo, dusim to v sobe. Ale uplne se desim co budu delat az bude velka. Snad se to zlepsi nebo fakt nevim. Ma te to tak nekdo? Jsem fakt hrozna.