Jsem těhotná a za kasou - koronavirus

191
11.3.20 19:29

Jsem těhotná a za kasou...koronavirus

Ahoj holky. Jsem v 5 tt. Dnes jsem se to dozvěděla a dělám 12-hodinové směny na pokladně v Bille. Také nejsem plasicí typ, ale začínám se toho bát. Tisic lidi denne, spinave peníze. Už u nás na vesnici mame pár lidí v karanténě. Gynekolog mi odmítá napsat neschopenku. Ze je to hysterie. Má pravdu, nebo mi může pomoci prakticky lékař? Nebo mám smůlu a můžu doufat, že se nenakazim? Dekuji za nazory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3392
11.3.20 19:32
@ašímanaj píše:
Ahoj holky. Jsem v 5 tt. Dnes jsem se to dozvěděla a dělám 12-hodinové směny na pokladně v Bille. Také nejsem plasicí typ, ale začínám se toho bát. Tisic lidi denne, spinave peníze. Už u nás na vesnici mame pár lidí v karanténě. Gynekolog mi odmítá napsat neschopenku. Ze je to hysterie. Má pravdu, nebo mi může pomoci prakticky lékař? Nebo mám smůlu a můžu doufat, že se nenakazim? Dekuji za nazory.

Obvodak ti to muze napsat jen na nejakou omezenou dobu a pak by si te musel prebrat gynekolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
866
11.3.20 19:33

80% lidí panikari z koronaviru, skupují dezinfekce, roušky, mouky, těstoviny atd. Bojí se, aby to nechytli, snaží se všemožně chránit. Ale že pak paní co má plný košík dezinfekci, sava, antibakterialnich mýdel, tak kašle stylem, že prska všude okolo a ruka přes pusu ji nic neříká je dost nelogické. Že chlap s dost hnusnym kašlem oprskal v kauflandu rohlíky. Že paní co se zrovna se vysmrkala (fuj do ruky) sahá na vozík, jídlo atd to Vám přijde normální??
Lidi, prosím Vas misto nakupovani nesmyslů a zbytečných zásob, místo té obří paniky. Začněte prosím co nejdřív dodržovat základní hygienu co Vás měli naučit rodiče. Začnete prskat a smrkat do kapesniku a ne do rukou, začněte si mýt ruce apod. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
866
11.3.20 19:34

Pardon špatná diskuse. Hele možná to zkus uhrát na bolesti podbriska. Na to by ti gynekolog měl dát neschopenku. Bl nebo ten 9bvodak ale taky si myslím že zbytečné plasis anebo to řešit se zaměstnavatelem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
11.3.20 19:38

Máš minimálně právo na úpravu pracovní doby, pokud bys 12hodinové směny nezvládala únavou. Neschopenka je na zvážení a domluvě, případně si vzít dovolenou a řešit ji později, pokud to zatím nechceš oznamovat. A ještě pro alespoň malé uklidnění: zdá se, že těhotné mají stejně jako malé děti nejmírnější průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
11.3.20 19:39

@Leo44 a to jak souvisi s dotazem zakladatelky? :think: :lol:
Uz ctu duvod ;)
@ašímanaj muzes obvodaka zkusit, pak by te predal na gyndu. Tam jde o to, zda ti to pak gyndar protahne a nebo ukonci :nevim:

Příspěvek upraven 11.03.20 v 19:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
11.3.20 19:40

Já bych na tu neschopenku šla a šla bych tedy za obvodním lékařem a poté později za gynekologem, ale myslím si, že můžeš mít neschopenku celou dobu od obvodního. Řekni, že ti prostě není dobře a rozhodně i jako pokladní máš strach, jsi mezi prvními liniemi, kdo se potenciálně nakazí nejdříve, shodně jako lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
11.3.20 19:40

@Leo44 Já jsem si rikala, co to sem píšeš. :-D V pohodě. Budu prostě doufat. O bolestech jsem mu říkala, a to jsem si ani nevymyslila. Fakt me boli a ani to s nim nehlo. To nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
11.3.20 19:41
@ašímanaj píše:
@Leo44 Já jsem si rikala, co to sem píšeš. :-D V pohodě. Budu prostě doufat. O bolestech jsem mu říkala, a to jsem si ani nevymyslila. Fakt me boli a ani to s nim nehlo. To nevadí.

A co zkusit zmenit gynekologa? Nebo jsi jinak spokojena? ;) Jakoze moje gyndarka mne neschopenku nabizela jen i z duvodu dalekeho dojizdeni denne do prace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
11.3.20 19:42

@ašímanaj Gynekolog má pravdu, to, že se bojíš koronaviru není důvod pro neschopenku, ale dle zákona nesmí těhotná v sedě manipulovat s předměty těžšími jak 2kg, takže písemně požádej zaměstnavatele na práci povolenou těhotným, kasa to prostě nesplňuje, neb tam je spousta položek těžších a těžko mohou zákazníky nutit, že tahle je jen do 2kg váhy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
866
11.3.20 19:42

@ašímanaj tak se zkus dohodnout se zamestnavatelem anebo bych pak zašla za obvodakem řekla mu situaci dones mu flašku něčeho dobrého pokud to je zenska dones ji i pro sestru něco sladkeho a popros ji o neschopenku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
11.3.20 19:44

@Kukacka123

Zítra to jdu zkusit. Už mám jednoho vytipovaneho. Tak snad mě přijme. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
11.3.20 19:45
@ašímanaj píše:
@Kukacka123Zítra to jdu zkusit. Už mám jednoho vytipovaneho. Tak snad mě přijme. Díky moc.

Tak drzim palce, at jsi spokojena celkove :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
11.3.20 19:51

Jako OT, ale lidi hrabajici do peciva holyma rukama to je ekl porad ( strasne mi to vadi ) a ted jsem si rikala huraaa konecne budou brat pecivo sackem… no ani prd!!! Stale se v tom vetsina hrabe holejma :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
11.3.20 19:53
@MartinaCV píše:
Já bych na tu neschopenku šla a šla bych tedy za obvodním lékařem a poté později za gynekologem, ale myslím si, že můžeš mít neschopenku celou dobu od obvodního. Řekni, že ti prostě není dobře a rozhodně i jako pokladní máš strach, jsi mezi prvními liniemi, kdo se potenciálně nakazí nejdříve, shodně jako lékaři.

Ne nemuze, ne s tehotenstvim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+