Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Talitha píše:…no a ty ses zas presna, ostatne, jako vzdy
@Plano jo, v tomhle státě je skutečně ten největší problém ženská na neschopence v těhotenství
@klarka05
Zakladatelko,
v praci bych to oznamila a chtela vedet nazor vedouciho, jak a co tedy dal.
Dle toho se pak zarid.
@klarka05 Tak mohla bys třeba doplňovat zboží, pak chvilku na kasu… Pokud budou chtít vyjít vstříc, tak se něco najde a pokud ne, tak zadní vrátka máš. ![]()
@klarka05 píše:
Premyslela jsem, ze bych byla doma do toho tretiho mesice a pak se tam vratila kdyby bylo vse v poradku. No kazdopadne dekuju za reakce, domluvim se s vedouci a uvidime. Tezko me ale NEKAM preradi..
Pokud tě nemá kam přeřadit, jedná se o překážku na straně zaměstnavatele a ty zůstaneš doma za plný plat nijak neomezená vycházkama.
Když si domluvíš neschopenku (jo, neoprávněně, ale nebudu si hrát na soudce), tak budeš mít max. 6 hodin vycházek denně a mnohem míň peněz. Co je lepší? ![]()
Ahoj, napíšu zkušenost za mou ségru, když byla těhotná a pracovala na kase v Albertu. Po oznámení, že je těhotná, ji přesunuli na jiný úsek - šla k masu a uzeninám. Takže krájela maso a připravovala vše do „výkladních skříní“, na kase už nebyla. Zkus to nadhodit ![]()
No víš, ehm, paragrafy je jedna věc, skutečnost jiná. Já jsem pracovala jako jediný zaměstnanec na všechno, každý týden jsem vyložila 2 tuny zboží - sama. A to jsem měla BOZP 2× za dobu, co jsem byla těhotná. ![]()
@ASAndrea píše:
@ReaskillerNo víš, ehm, paragrafy je jedna věc, skutečnost jiná. Já jsem pracovala jako jediný zaměstnanec na všechno, každý týden jsem vyložila 2 tuny zboží - sama. A to jsem měla BOZP 2× za dobu, co jsem byla těhotná.
Co to znamená, že jsi měla 2×BOZP?
2× k nám přišla neohlášená kontrola, kterou zavolala ochranka, když mě viděla táhat zboží s pupkem až po nos
Vedení prostě řeklo, že tam přichází skladník, že nic samozřejmě netahám, mohla jsem nanejvíš 10 kg jako těhotná, 15 kg jako netěhotná. Zlatý oči ![]()
@Adinal píše:
To ale nemá řešit neschopenka!
A ja jsem psala, ze ma? Pouze jsem psala, ze se ma domluvit s nadrizenym a kdyz to nevyjde, tak pak resit jine kroky.
Znate realne nejakou zenu, ktera byla doma za 100 % platu, protoze nebyla vhodna práce? Paragrafy jsou hezka věc, realita je většinou nekde jinde.
@Eemii píše:
Znate realne nejakou zenu, ktera byla doma za 100 % platu, protoze nebyla vhodna práce? Paragrafy jsou hezka věc, realita je většinou nekde jinde.
Ano, znám. Naopak neznám žádnou, která když o to oficiálně požádala, tak jí to bylo zamítnuto.
To, že většina těhotných o to ani nezkusí požádat a jde automaticky na neschopenku je jen jejich problém.
@ASAndrea píše:
@ReaskillerNo víš, ehm, paragrafy je jedna věc, skutečnost jiná. Já jsem pracovala jako jediný zaměstnanec na všechno, každý týden jsem vyložila 2 tuny zboží - sama. A to jsem měla BOZP 2× za dobu, co jsem byla těhotná.
Ahojka…ono je potreba sa ohlasit a netrpiet to.. myslim to teraz vseobecne a nie na Teba
aby si to nebrala ako narazku ci utok.. ide o to, ze su na to paragrafy..mas na to zo zakona pravo.. nevidim dovod preco by mala zena „trpiet“ pokial taha neprimerane mnozstvo tazkeho nakladu..to je ale moj nazor..
@Eemii píše:
Paragrafy su na to aby ich clovek v pripade takejto veci vyuzil..to, ze sa niektora boji chapem ale potom sa nemoze stazovat..pokial je jej pravo porusene.. vie kam sa obratit
ja som sa obratila v pripade prepustenia kvoli zdravotnemu stavu a trada
vyhrala som ![]()
Tak na ulici to nechat nemůžu
jsem hmotně odpovědná a když tam není nikdo jiný, ozvala jsem se, to víš, že ano. Ale mě to pak už přišlo jako naschvály od vedení..Chtěli, abych odešla sama. I kvůli tomu hledali náhradu za mě, když jsem měla dovolenou, abych „o tom jako by nevěděla“, ale přihlásila se tam moje kamarádka a řekla mi o tom. Takže jsem na mateřské začala přemýšlet co a jak, ale to jsme zase jinde a vracet se tam už nebudu. Nemám ráda nefér jednání.