Jsem už alkoholik?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Eustress
10.4.23 23:53

Rozumím.
Jen málokdo to zvládne po první léčebně. Do 4 let se napije 90% léčených. Většinou 3× až 7× léčebna.
Jsi mladá, přeji Ti, abys to zvládla.
Též jsem měl problém…

• Citovat
  • Upravit
14934
11.4.23 06:02

@Aidara @Eustress jedna osoba má dva nicky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5083
11.4.23 06:55
@Cenarius píše:
A teďka mi KONKRETNE popis, jak vypadá to starání o dítě, když někde ležíš úplně na šrot? Podle mě je to naprosto ukázkové lhaní alkoholiků sama sobě a bohužel tím trpí bezbranné dítě.

Presne.. Sobecka omluva svy neschopnosti. Tahle berlicka se fakt nepovedla. Co kdyz bude v noci dite zvracet a davit se kaslem?? V horeckach??? To se o nej zlita a strasne smutna maminka na sr. ačku asi dokonale postara, to je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
11.4.23 07:25

Zakladatelko, ano, jsi už alkoholik. Tady to sebelitování a útěk a následné popírání a znevážení problému moc dobře znám. Dávají ti to tady teda pěkně sežrat … 8o Takže pokud chceš, napiš mi do zprávy, mám v tomto dost za sebou a tady se hádat nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
11.4.23 07:32

Ano, je potřeba to řešit. Vyhledej pomoc. Málokterý závislák zvládne závislost ukočírovat sám, je jich opravdu minimum. A teda klobouk dolů, že píšeš sem a chceš s tím něco dělat - on totiž i málokterý závislák přizná, že už má problém… Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5949
11.4.23 09:14
@Anonymní píše:
Dobrý večer, poslední dobou mám pocit, že vyhledám „pomoc“ anonymních alkoholiků, ale chtěla bych znát názor někoho z druhé strany.
Zkrátím to co nejvíce. Piju od mládí. Piju, protože jsem stydlivá a hledám uvolnění. Dřív sem byla opilá zábavnější, ani to teď už neplatí. Asi rok před těhotenstvím a v něm byl klid.
Teď jsem na RD + prožívám těžkou osobní situaci. Když je muž na noční, často se opíjím (láhev vína až dvě) sama doma. Píšu zprávy známým, vylévám si srdíčko, komu bych neměla, mám sebevražedné myšlenky. Pak se stydím. Vydržím týden, i když jsem sama doma, a pak mě sejme nějaká věc a zase si večer dám. Je to horší od té doby, co jsem potratila, ale piju dost od začátku mateřské (špatné bydlení, ztráta přátel, strach z budoucnosti…). O dítě je postaráno, domácnost funguje, ale mám dojem, že už si nedokážu nedat, když je mi mizerně (a to je teď skoro furt).
Díky, anonym, osobní

A to jsi pila i v těhotenství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
11.4.23 10:40

Potřebuješ psychiatra, psychologa a antidepresiva. Piješ, protože máš v první řadě deprese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.23 20:29

@HloupýFlop děkuji… Napíšu
@Kipa22 ne
@Okta myslela jsem, že deprese se projevuje tak, že člověk není schopen ničeho, já jsem „jen“ smutná, i když dlouho

• Citovat
  • Upravit
917
12.4.23 15:31

Bože tu to někteří fakt přehánějí. :roll: Když ji to dochází, že to přehnala a umí si to přiznat a chce to řešit? Tu je to asi samý abstinent? Empatie na bodu nula, ostatně jako často v Čechách.
Podle mě, je jen na začátku a řešit to má zájem, tak to tu nepřehánějte.

@Okta myslela jsem, že deprese se projevuje tak, že člověk není schopen ničeho, já jsem „jen“ smutná, i když dlouho - ano, i ten smutek se projevuje jako deprese. Smutek, pití pro zlepšení nálady a pak neschopnost cokoli dělat, člověk se cítí vyždímaný, zbytečný a neví, proč tu ještě být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24636
12.4.23 18:18

Ano. Vyhledejte pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.23 20:20

Už máš rozhodně problém, reš to s dr. Dřív, než tě to semele úplně a rozpadne se ti vše co máš.

• Citovat
  • Upravit
2597
12.4.23 21:30
@Anonymní píše:
@HloupýFlop děkuji… Napíšu
@Kipa22 ne
@Okta myslela jsem, že deprese se projevuje tak, že člověk není schopen ničeho, já jsem „jen“ smutná, i když dlouho

Jestli jsi smutná, můžou to být deprese.
Moc ti fandím, já kvůli nezvladnutemu pití odešla od ex, máme spolu dceru a stejně ho to neprobralo. Ten první krok je hodně důležitý a ten už máš za sebou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
12.4.23 21:33
@Anonymní píše:
piju dost od začátku mateřské (špatné bydlení, ztráta přátel, strach z budoucnosti…). O dítě je postaráno, domácnost funguje, ale mám dojem, že už si nedokážu nedat, když je mi mizerně (a to je teď skoro furt).
Díky, anonym, osobní

ano, máte problém s alkoholem, zřejmě tam už je závislost

zkuste měsíc vydržet zcela bez něj, ale opravdu úplně, ani kapku

zřejmě to nepůjde, že, takže bude třeba léčby, jak léky tak i psychoterapie

máte jedno velké plus, uvědomujete si že máte problém, dost lidí v podobné situaci si to odmítá připustit a přetlouká to — alkoholem

takže za sebereflexi velké!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast