Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Cenarius píše:
A teďka mi KONKRETNE popis, jak vypadá to starání o dítě, když někde ležíš úplně na šrot? Podle mě je to naprosto ukázkové lhaní alkoholiků sama sobě a bohužel tím trpí bezbranné dítě.
Presne.. Sobecka omluva svy neschopnosti. Tahle berlicka se fakt nepovedla. Co kdyz bude v noci dite zvracet a davit se kaslem?? V horeckach??? To se o nej zlita a strasne smutna maminka na sr. ačku asi dokonale postara, to je fakt.
Zakladatelko, ano, jsi už alkoholik. Tady to sebelitování a útěk a následné popírání a znevážení problému moc dobře znám. Dávají ti to tady teda pěkně sežrat …
Takže pokud chceš, napiš mi do zprávy, mám v tomto dost za sebou a tady se hádat nechci.
Ano, je potřeba to řešit. Vyhledej pomoc. Málokterý závislák zvládne závislost ukočírovat sám, je jich opravdu minimum. A teda klobouk dolů, že píšeš sem a chceš s tím něco dělat - on totiž i málokterý závislák přizná, že už má problém… Držím palce!
@Anonymní píše:
Dobrý večer, poslední dobou mám pocit, že vyhledám „pomoc“ anonymních alkoholiků, ale chtěla bych znát názor někoho z druhé strany.
Zkrátím to co nejvíce. Piju od mládí. Piju, protože jsem stydlivá a hledám uvolnění. Dřív sem byla opilá zábavnější, ani to teď už neplatí. Asi rok před těhotenstvím a v něm byl klid.
Teď jsem na RD + prožívám těžkou osobní situaci. Když je muž na noční, často se opíjím (láhev vína až dvě) sama doma. Píšu zprávy známým, vylévám si srdíčko, komu bych neměla, mám sebevražedné myšlenky. Pak se stydím. Vydržím týden, i když jsem sama doma, a pak mě sejme nějaká věc a zase si večer dám. Je to horší od té doby, co jsem potratila, ale piju dost od začátku mateřské (špatné bydlení, ztráta přátel, strach z budoucnosti…). O dítě je postaráno, domácnost funguje, ale mám dojem, že už si nedokážu nedat, když je mi mizerně (a to je teď skoro furt).
Díky, anonym, osobní
A to jsi pila i v těhotenství?
Potřebuješ psychiatra, psychologa a antidepresiva. Piješ, protože máš v první řadě deprese.
@HloupýFlop děkuji… Napíšu
@Kipa22 ne
@Okta myslela jsem, že deprese se projevuje tak, že člověk není schopen ničeho, já jsem „jen“ smutná, i když dlouho
Bože tu to někteří fakt přehánějí.
Když ji to dochází, že to přehnala a umí si to přiznat a chce to řešit? Tu je to asi samý abstinent? Empatie na bodu nula, ostatně jako často v Čechách.
Podle mě, je jen na začátku a řešit to má zájem, tak to tu nepřehánějte.
@Okta myslela jsem, že deprese se projevuje tak, že člověk není schopen ničeho, já jsem „jen“ smutná, i když dlouho - ano, i ten smutek se projevuje jako deprese. Smutek, pití pro zlepšení nálady a pak neschopnost cokoli dělat, člověk se cítí vyždímaný, zbytečný a neví, proč tu ještě být.
Už máš rozhodně problém, reš to s dr. Dřív, než tě to semele úplně a rozpadne se ti vše co máš.
@Anonymní píše:
@HloupýFlop děkuji… Napíšu
@Kipa22 ne
@Okta myslela jsem, že deprese se projevuje tak, že člověk není schopen ničeho, já jsem „jen“ smutná, i když dlouho
Jestli jsi smutná, můžou to být deprese.
Moc ti fandím, já kvůli nezvladnutemu pití odešla od ex, máme spolu dceru a stejně ho to neprobralo. Ten první krok je hodně důležitý a ten už máš za sebou ![]()
@Anonymní píše:
piju dost od začátku mateřské (špatné bydlení, ztráta přátel, strach z budoucnosti…). O dítě je postaráno, domácnost funguje, ale mám dojem, že už si nedokážu nedat, když je mi mizerně (a to je teď skoro furt).
Díky, anonym, osobní
ano, máte problém s alkoholem, zřejmě tam už je závislost
zkuste měsíc vydržet zcela bez něj, ale opravdu úplně, ani kapku
zřejmě to nepůjde, že, takže bude třeba léčby, jak léky tak i psychoterapie
máte jedno velké plus, uvědomujete si že máte problém, dost lidí v podobné situaci si to odmítá připustit a přetlouká to — alkoholem
takže za sebereflexi velké!! ![]()
Rozumím.
Jen málokdo to zvládne po první léčebně. Do 4 let se napije 90% léčených. Většinou 3× až 7× léčebna.
Jsi mladá, přeji Ti, abys to zvládla.
Též jsem měl problém…