Jsem už jenom služka?

Anonymní
10.5.12 21:28

Jsem už jenom služka?

Omlouvám se, že anonymně, ale nějak musím. Jsem pár měsíců na mateřské a bohužel jsem dospěla do bodu, kdy se cítím jen jako partnerova služka. Jsem doma, starám se o malou, což mě baví, ale starám se taky o domácnost, a to komplet. Partner ráno o půl osmé odejde a vrací se domů večer kolem půl sedmé. Nají se (většinou vařím) a pak si jse dřepnout k PC nebo TV a většinou nedělá nic, pokud ho výslovně nepožádám. Občas třeba utře nádobí nebou koupí něco v obchodě, ale abych ho za to chválila!
Chodí do práce rád, má tam kamarády, se kterými se občas stýká i mimo práci, z práce chodí relativně unavený, ale veselý a v pohodě. Já doma jen stojím u plotny, peru, uklízím, žehlím, krmím, přebaluju a chodím s drobkem ven. Taky sedávám, když mám čas, na netu. Na nic víc mi čas ani síly nezbývají (a to studuju :zed: ). Když chci jít ven bez malé nebo potřebuji k doktorovi, musím se s partnerem domluvit, kdy ON může.
Jinak si domluvil v létě nějakou dovolenou na kolech bez nás (chci vidět, kdy já pojedu sama na dovolenou). Uznávám, že se mě ptal, a já řekla, ať jede, no ale taky něco zakazujte dospělýmu chlapovi.
No a jako třešnička na dortu spolu nespíme. Nemám chuť, když se cítím jako sluha, co pořád pere fusekle. A on ani nijak nenaléhá, nijak zvlášť mě nepřemlouvá, takže sexu stále ubývá a ubývá.
Prostě jakoby už nebyl můj muž a partner, ale nějaký můj živitel, kterýho já obsluhuju.
Asi mě to „docvaklo“ včera, kdy jsem mu připravila večeři až pod nos, a on ani neřekl dík nebo že to je dobrý, snědl to a nic. Dnešní večer zas tráví u hokeje, skoro se nepovídáme, o čem taky?
Nevím, jestli pomůže nějaké „promluvení si“ o tom. Nebo co jiného by mohlo pomoct? Vůbec se mi to takto nelíbí, nikdy jsem o roli domácí služky nestála. Ale přijde mi, že pokud po něm budu chtít změnu chování, budu se cítit blbě zas jen já. Jemu přijde všechno v naprostým pořádku.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
10.5.12 21:36

Odcizujete se. Raději nechci spekulovat o chlapovi, který nenaléhá na sex, jak to asi řeší, třeba fakt nejsou všichni takový :roll:
Svět pracujícího muže a ženy na mateřské je diametrálně odlišný. Už jen rychlost - každý má pak zařazenou úplně jinou a jen těžko se srovnává.
Budete si muset promluvit - co taky jinýho :nevim: Nevím, jak přesně staré dítko máte, ale rada nad zlato - sežeň hlídání, nech odstříkané mlíko nebo flašku s UM a jděte spolu ven! Zažívejte spolu věci, které jste naposled dělali za bezdětna a netěhotna. Vraž dítě chlapovi bez předchozách domluv, až přijde z práce a jdi ven. Cournout se po nákupním středisku, nakoupit do supermarketu, to je fuk.
A nedělej mu servis, když neumí ani zabučet. On se k tobě chová v podstatě tak, jak se ty prezentuješ - pokud jsi asexuální plnič jeho žaludku a skříně čistým oblečením, tak se tak k tobě bude chovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
10.5.12 21:38

No, jak to rict :think: u nas je to podobne, ale mne to pripada normalni :mrgreen: . Ne, ze by mi nekdy nevadilo, ze musim vsechno porad planovat a vlastne taky je to podle toho, kdy ON ma cas (kdyz si potrebuju neco ve vsedni den sama zaridit), ale tak on chodi do prace prece …

S tou dovolenou chapu, ze Te to mrzi, ale na druhou stranu si myslim, podle toho co pises, ze je docela rozumny a ze kdybys chtela jet sama nekam Ty, tak ze nebude problem. Ja z toho citim spis Tvou otravenost z cele situace na materske, nez ze by byl nejaky vetsi problem na strane partnera.

Jinak na prvni materske pred lety jsem totalne šílela, ale ted, na druhe po hodne letech, uz tohle vubec neresim, a jsem rada, ze tu jsem a mam cas cely dny si organizovat podle sveho ;)
Manzel ted se starsim synem taky drepej u hokeje - ja jsem rada, ze mam klid a muzu drepet u emimina :mavam:

Příspěvek upraven 10.05.12 v 21:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
10.5.12 21:39

Ahoj, tak u nás to vypadá podobně - tím myslím režim dne. Manžel chodí domů okolo 18. hodiny a domluvili jsme se, že od této hodiny je malá jeho… Navečeříme se spolu, manžel si s ní hraje, pak ji vykoupe, já jen maličko pomáhám… Máme to takhle od začátku a myslím, že je na sebe pyšný, že koupe… Tak zkus něco takového navrhnout :nevim:
Jinak pokud chci někam jít sama - jako lékař, kosmetika, škola (také ještě mimojiné studuji) - také se musím podřídit manželovi, přeci jen on chodí do práce :nevim: Ale mě to tedy nevadí a on se mi snaží vždy maximálně vyjít vstříct…
Manželovi jsem od narození malé také nic nezakázala, chodí na squash (ráno před prací), pravidelně do sauny a na aj, jezdí závody na kolech (to jsou soboty, někdy mě to pěkně štve, ale nevyčítám mu to a většinou jezdíme s ním a fandíme ;) )… ale co se týče dovolených, tak ty tedy zásadně trávíme spolu a mrzelo by mne kdyby jel sám a jeho tedy také… Ale pokud jsi mu to odsouhlasila, tak se zase nemůžeš divit…pokud tě to žere, tak byste si o tom měli rozhodně promluvit…
No a co se týče sexu, tak o tom byste si měli promluvit, chápu, že jsi utahaná z každodenního stereotypu, ale právě proto by ti to zpestřilo den :) Jinak my teď pracujeme na druhém mimi, takže sexu je dost…ale také bylo období (řekla bych tak do 8. měsíce malé), kdy jsem na sex moc nemyslela a ani ho nepotřebovala…
edit: Jo a co se týče koukání na tv, tak my tedy spolu téměř každý večer shlédneme nějaký pěkný film…tedy pokud není hokej :lol:

Příspěvek upraven 10.05.12 v 21:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65370

Jemu to přijde v pořádku…jasně je to chlap…prostě si promluvte a řekni mu,jak to vidíš ty......on to asi ani netuší a prostě mu to nepřijde…
Až příště přijde dom z práce,dej mu malou at se spolu vykoupou a ty že zatím připravíš jídlo…
mě taky chodí chlap domů v 18.30......a já předám matyáše a jdu si vypít večerní kávu,oni se zatím vykoupou a pak jdou večeřet.....
Takže si promluvte...... :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Gladys - už mě taky napadlo, že na něj budu „kašlat“ a ať si sežene jídlo beze mě a vypere si sám. To jídlo ještě, ale kdo tady má překračovat ty hromady prádla a bordelu. Já tu trávím celý dny, on se sem chodí jen vyspat. Ale souhlasím, se servisem uberu, a to hned.
Co se týče hlídání - zatím si neumím představit nechat drobka někomu „cizímu“. To bude asi můj problém.

• Citovat
  • Upravit
950
10.5.12 21:43

Taky si tak občas připadám. Takže se snažím míň uklízet a víc se stýkat s jinými lidmi, tedy sice jen maminkami, ale aspoň tak. Ne nadarmo se říká: Bordel v bytě - šťastné dítě. A myslím, že to platí i pro mamču. A někdy neuvařím a chlapík si uloví něco v lednici sám. Když uvařím, jíme spolu, to vyžaduji a přijde mi to i hezký. Povídá mi u toho, co bylo v práci. Pokud je hokej, dívá se (jako i teď), ale do postele jdeme spolu a pak si povídáme. Občas ho lituju, ale je to už takový náš zvyk, že prostě meleme ty svoje věci „navíc“. Přes den řešíme jen klasické rodinné věci.

Za mě tedy doporučuji míň uklízení a víc konverzace, pro tvoji lepší náladu i s jinými lidmi. Případně vymyslet aktivity společné. Prostě dělat věci spolu. A řekni mu to. Možná, že to jen neví, chlapům takové věci musíš říct narovinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
10.5.12 21:45

Anonymní: No, určitě promluvit, pokusit se věcně srhnout, jak to vidíš. Víc za sebe poradit nedokážu. S chlapem jsem se na tom, jak to bude s dítětem/dětmi, domluvila ještě před otěhotněním. Život, jaký máte vy, bych já nedala ani omylem.

Jinak vždycky když čtu nějakou takovou diskuzi a mám pocit, že chlapa bych třeba ten den kopla, jdu mu dát pusu, protože je opravdu poklad. Má své mouchy, ale to já taky.

Příspěvek upraven 10.05.12 v 21:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.12 21:46

Díky za názory. Když o tom tak přemýšlím, mně ani tak nevadí ty domácí práce, ale vadí mi, že máme málo společného. Dobře si pamatuji na doby, kdy jsem taky chodila do práce a neměla závazky, které by mě vázaly k plotně a dítěti. Byla to pohoda a bývala jsem o dost vysmátější, s časem na koníčky, čerpala jsem energii a pak byla i ta chuť na sex. Já mám pocit, že on toto má na můj úkor. A nespravedlnost nesnáším. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4989
10.5.12 21:46

ze se staras o domacnos mi prijde uplne normalni. on chodi domu k veceru, prece nebude prat a uklizet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
10.5.12 21:48

Ahoj,napadlo mě,co takhle ho nechat a ať se pán obslouží sám?!Přijde mi,že dnes to až moc chlapů bere jako úplnou samozřejmost,že žena vaří,uklízí,pere,stará se o děti..o všechno.Má ruce a nohy,tak ať si navaří.Nebo až někdy přijde z práce domů,tak nebuďte doma vy a co bude říkat..
Ze mně si přítel taky často dělá obsluhu,ale já se zase tak moc nenechám,protože mi to vadí a prostě mu řeknu,že když má hlad,tak ať si jídlo udělá sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.12 21:50
@lucie.t píše:
ze se staras o domacnos mi prijde uplne normalni. on chodi domu k veceru, prece nebude prat a uklizet :nevim:

A proč by ne? Jsem doma kvůli dítěti, ne kvůli němu. Jestli chce služku, tak ať si ji zaplatí. Jenže to by se nedoplatil. Nechápu, cos tím chtěla říct.

• Citovat
  • Upravit
1726
10.5.12 21:52

Z toho co píšeš, mám pocit, že hlavní problém je v tom, že manžel bere tvou starost o domácnost jako samozřejmost (což z pohledu chlapa tak trochu chápu), ale ty bys potřebovala, aby si toho vážil.. Řekl, že děkuje za večeři, že byla výborná, že se ti povedla… Že to prádlo krásně voní, že má pěkně vyžehlené košile… Nějak takhle to u nás funguje a musím říct, že kdyby mi tohle manžel neříkal, tak bych si taky připadala jako služka…

Tím chci říct, abyste si o tom promluvili a ty mu to řekla na rovinu…

Příspěvek upraven 10.05.12 v 21:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
10.5.12 21:52
@Anonymní píše:
A proč by ne? Jsem doma kvůli dítěti, ne kvůli němu. Jestli chce služku, tak ať si ji zaplatí. Jenže to by se nedoplatil. Nechápu, cos tím chtěla říct.

Nejspíš má na mysli takový ten pěkný stereotyp: „chlap pracuje = vydělává prachy a doma nemusí nic“ a „ženská na mateřské/rodičovské = kompletní domácí servis.“ :nevim:

Nevím no, prostě u nás jsme se domluvili ještě před otěhotněním, jak to asi bude vypadat. Doma sice jsem já a chlap chodí do práce, ale domácnost je stejně jeho jako moje a dítě jakbysmet. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
10.5.12 21:53
@lucie.t píše:
ze se staras o domacnos mi prijde uplne normalni. on chodi domu k veceru, prece nebude prat a uklizet :nevim:

nemusi prat ani varit,zakladatelce slo spis o tom,ze nerekne diky ci bylo to dobre za veceri,neda pusu na privitanou,nezepta se jak se meli a jestli si neco nepotrebuje,nerekne vemu si maleho odpocin si…o tom to je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí