Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@1024 píše:![]()
hnus co. Je pravda,že já to doma někdy přeháním a savo je od nás cítit na hony daleko,ale tohle je zase druhej extrem.
No je to humus takovej, že už se tam snažím dokonce ani nejezdit.
Navíc mám alergii ne roztoče, takže tam ani nemůžu, protože po pár hodinách tam dostávám záchvat z toho bordelu.
A tchýně sedí v křesle u televize, tlemí se jak blbá a hraje si s nějakou kuličkou pro psy, protože ji jinak brní ruce.
Maximálně mi nabídne Zyrtec na alergii.
Fakt hrůza, žádnou jinou takhle zabordelenou domácnost neznám a alergický záchvaty mívám taky jen u nich.
@xxxxxxx píše:
No je to humus takovej, že už se tam snažím dokonce ani nejezdit.
Navíc mám alergii ne roztoče, takže tam ani nemůžu, protože po pár hodinách tam dostávám záchvat z toho bordelu.
A tchýně sedí v křesle u televize, tlemí se jak blbá a hraje si s nějakou kuličkou pro psy, protože ji jinak brní ruce.
Maximálně mi nabídne Zyrtec na alergii.
Fakt hrůza, žádnou jinou takhle zabordelenou domácnost neznám a alergický záchvaty mívám taky jen u nich.
No já se taky snažím,ale přeci jen jsou to rodiče. Od mýho bývalýho přítele se doma chodilo jako v amerických filmech, v botech až do ložnice. Do sedačky jsi sedala s pocitem,kolik chlupů se na tebe dnes nalepí od čokla. Sprcháč neviděl hadr snad od instalace,no hnus. No a doma u něj jak byl zvyklý od matky jsem byla divná,že jsem měla potřebu uklízet. ![]()
@Flyingfrog píše:
Já to dělám.
Možná proto, že vím, jak to má, protože jsem ze stejné odešla na rodičák.Holky nezlobte se na mě, ale copak ženská, co porodí dítě se okamžitě stává nesvéprávnou, že nemůže chtít trochu volna a trochu ocenění za ten záhul co najednou má? Většina chlapů (můj tedy ne) si prostě jede po svém dál a dál a vůbec mu nepřijde divné, že ženská je na*raná.
Sama sobě si závidím, jak krásně to mám doma zařízené, ale je mi jasné, že ne každý to tak má, umí se ozvat a podobně, no ale kvůli tomu, že někdo tohle nemá a neuměl si to zařídit, do něj nebudu kopat.
tak to jses
ja myslim, ze spousta zenskych nadava, ze je chlap nedokaze ocenit, ale ony se chovaji stejne, take neocenuji to, ze chlap dela od rana do vecera, aby se mela rodina dobre.
nemyslim, ze by byla zenska na MD nesvepravna. ja to beru tak, ze jsem doma, moje prace je se o ten domov postarat. az budu chodit do prace, budem mit praci doma rozdelenou s ohledem na pracovni dobu.
nebavi me to, ale nekdo to delat musi, chlap je v praci, tak je to na mne
Tak u rodičů člověk lecos překousne, jenže tchánovci jsou pro mě vlastně cizí lidi. A nebýt té mé alergie, tak by to možná taky nebylo tak strašný, jenže já se z toho pak vždycky skoro celej další den dostávám a vydejchávám ze sebe ten bordel, kterýho se tam nadýchám.
Prostě hrůza, druhou takovou domácnost neznám.
![]()
@Anonymní píše:
Tak jsem asi divná, ale neprožívám s nějakým nadšením situaci, kdy můj muž si žije stále stejně, pěkně podle sebe, chodí do práce, kariérně rozte, stýká se se spoustou lidí, vydělává pořád stejný peníze, má pořád stejně času na koníčky a pohodu, navíc má rodinu, ženu, dítě, ženu, která se mu stará komplet o domácnost (o kterou se dřív staral sám, když žil sám), která se mu stará o dítě (které si přál) a jedniné, co k tomu musí udělat, je oželet část výplaty.
Zatímco mně se celý život otočil naruby, času málo, kariérní růst možná za pár let, kdo ví jestli, zaměstnaná na celý úvazek dítětem, domácností, na účtu rodičovský příspěvek.
No asi bych chtěla moc, kdyby mi muž občas pomohl nebo mě ocenil.![]()
![]()
![]()
Ještě abych mu líbala nohy, že mě nenechá umřít hlady.
Anonymní, ty máš teda dost. Venku je hezky, vezmi děti a jdi ven, ať si trochu vyvětráš hlavu. Tak jestli tě tak točí být doma s dítětem a bez peněz, najdi si práci dobře placenou a jdi do práce místo muže. Třeba si to s tebou rád vymění. Nezlob se na mě, ale jaký sis to udělala, takový to máš.
@Nelluška píše:
Anonymní, ty máš teda dost. Venku je hezky, vezmi děti a jdi ven, ať si trochu vyvětráš hlavu. Tak jestli tě tak točí být doma s dítětem a bez peněz, najdi si práci dobře placenou a jdi do práce místo muže. Třeba si to s tebou rád vymění. Nezlob se na mě, ale jaký sis to udělala, takový to máš.
Venku už jsem byla, díky za doporučení. Nechápu, proč se do mě tady ještě navážíte. Chtěla jsem radu nebo pochopení, ne rozumy od někoho, kdo je tak skvělej, že si to uměl zařídit.
Anonymni asi to vypada,ze te nechapu, ale chapu. je to na tobe.. nemusis litat cely den jak hadr na kosteti, nablyskany byt neni to nejdulezitejsi. vyrazte s malym na pul dne do parku, detskeho centra, na kafe s kamaradkou…chce to trochu zmenu, vypadnout ven…nech ditko manzelovi a udelej si den pro sebe nebo si udelejte spolecny vylet.
promluvte si o tom, ze je to na tebe pada a ocenila bys obcasnou pomoc.
@Anonymní píše:
Venku už jsem byla, díky za doporučení. Nechápu, proč se do mě tady ještě navážíte. Chtěla jsem radu nebo pochopení, ne rozumy od někoho, kdo je tak skvělej, že si to uměl zařídit.
no a presne o tom to je. zaridit to tak, aby to vyhovovalo oboum, najit prijatelnou cestu pro oba. mluvit a mluvit…
Děkuji za kompliment
![]()
Proboha chlapy jsou taky jenom lidi, chodí do práce, abychom mohli jet k moři, koupit si něco na sebe, mít zaopatřené děti a dopřát jim a my jsme doma, tak holt uvaříme, něco sklidíme a staráme se o děti, tak co bys teda chtěla na mateřské dělat????????Můj muž je sice bordelář, ale stará se o zahradu, opraví, vezme si děti, jak jen to jde, musela jsem ho trošku pošťouchnout ze začátku, ale ať si chodí na tenis, hokej(hrát)ne koukat
dyť co by taky z toho života měli. Přijít z práce a vařit, uklízet, přerovnat si šuplík? Třeba si rozdělte úkoly nebo pořiď velkou krabici a házej mu tam trenky a bordel, třeba to opravdu funguje a až nebude mít co na sebe, tak se zamyslí, že to asi někdo dělá. tomu mému to taky přijde jako samozřejmost, že se věci z tenisové tašky objeví zase vyprané a vyžehlené ve skříni, stejně jako mě to, že chodí do práce.
@lucie.t píše:
Anonymni asi to vypada,ze te nechapu, ale chapu. je to na tobe.. nemusis litat cely den jak hadr na kosteti, nablyskany byt neni to nejdulezitejsi. vyrazte s malym na pul dne do parku, detskeho centra, na kafe s kamaradkou…chce to trochu zmenu, vypadnout ven…nech ditko manzelovi a udelej si den pro sebe nebo si udelejte spolecny vylet.
promluvte si o tom, ze je to na tebe pada a ocenila bys obcasnou pomoc.
@Nelluška ty mu vyklízíš tašku po tenisu? Ty brďo,tak to mě v životě ani nenapadlo.
to ne, ale když jdu prát, tak kouknu do tašky nebo na šňůru a dám do prádla. On to sice na šňůru uschnout dá, ale pak by to tam bylo rok.
![]()
Co bych pro něj neudělala, teď mi dvakrát věšel prádlo, bylo tak roztomile pověšený, že jsem zamáčkla slzu
ne fakt, chlapi si prostě udělají věci po svém.
Všechno udělá ukrutně svědomitě a pečlivě, ale trvá to strašně dlouho.
![]()
@xposa píše: .. Ale doma dělá, co je potřeba, co umí, zhruba půl na půl.
Já si myslím, že jde o vzájemnou úctu a tu zakladatelka za svoji celodenní práci od manžela právě necítí a to je špatně.
@1024 píše:
Tak to závidím,já musím poslouchat,kdy se konečně naučíš řídit. Nebaví ho to se mnou jezdit do obchoďáku.
udělej si řidičák
Já udělala autoškolu až napodruhé (jako druhou autoškolu, e druhý pokus
), řídit jsem se šíleně bála - ale…
Autoškola sama o sobě je super relax, protože je bez dětí
A ježdění je taková svoboda
Mám řidičák od ledna, zezačátku jsem v autě byla podělaná strachy, ale už strach nemám a užívám si svobodu, získaný čas, jednoduchost nákupů…
Takže, i kdybys byla kdovíjaký nemehlo, tak nakonec to jde a když pak jezdíš dostatečně, tak se vyjezdíš
A fakt to stojí za to.
Tak jsem asi divná, ale neprožívám s nějakým nadšením situaci, kdy můj muž si žije stále stejně, pěkně podle sebe, chodí do práce, kariérně rozte, stýká se se spoustou lidí, vydělává pořád stejný peníze, má pořád stejně času na koníčky a pohodu, navíc má rodinu, ženu, dítě, ženu, která se mu stará komplet o domácnost (o kterou se dřív staral sám, když žil sám), která se mu stará o dítě (které si přál) a jedniné, co k tomu musí udělat, je oželet část výplaty.

Zatímco mně se celý život otočil naruby, času málo, kariérní růst možná za pár let, kdo ví jestli, zaměstnaná na celý úvazek dítětem, domácností, na účtu rodičovský příspěvek.
No asi bych chtěla moc, kdyby mi muž občas pomohl nebo mě ocenil.
Ještě abych mu líbala nohy, že mě nenechá umřít hlady.