Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem v 11tt je podle vás fotka ultrazvuku normální? Díky za odpovědi
No zda se mi že nevidím ručičky a hlava je jinači jak u všech holek v11tt možná si to sugeruji po tolik letech snažení už mám docela strach, doktor řekl v pořádku ale zadivala jsem se na foto až doma tak rači sem šla tu pro radu od zkušenějších
@Lenka968 nepřijde mi divná. Spíš že něco zásadního se může ukázat až na tom podrobnějším screeningu, mluvím z vlastní zkušenosti, ale na fotce z ultrazvuku jsem nic nevykoukala..pokud tam nic zvlastniho nevidí doktor, zbytečně bych se nestresovala!
@Lenka968 píše: Více
My nejsme ale lékaři
Kdyby tak vám lékař řekne
Není to fotka z módního časopisu ale z ultrazvuku, ano, je zcela normální. Je třeba si uvědomit, že je to snímek z ultrazvuku - pouze průřez určitou částí v určitém čase, takže tam logicky není vše a nějaké úhly mohou být „divné“.
Klid, matko, kdyby tam doktor viděl nějaké nesrovnalosti, řešil by to. Nehledejte mouchy tam, kde nejsou…
V tuhle chvíli už se ten budoucí človíček hýbe takže záleží jak se zrovna pohnul…nemusí být vždy vidět vše. A to ne jen teď v začátku kdy má vše pár milimetrů ale i třeba později…mě doktor v 18tt řekl že vidí jen jednu ledvinu třeba…
Když doktor neshledal nic zvláštního tak tam my jako laikové asi taky nic nevykoukame..a ten doktor už viděl ultrazvuku tisíce…
Jak už bylo psáno na velkém utz ve 13tt uvidís vše..vše ti ukážou a řeknou kde co má či nemá…
Jestli se ti zdá divná hlavička, tak jo, v tomhle týdnu je to ještě malé, hlavička je větší, je to takovej krásnej mimozemšťan 😃 víc ti stejně nikdo neřekne. Pokud by bylo něco špatně, určitě by ti řekl doktor, jak už bylo psáno.
Ty ultrazvuky občas prostě hodí divné fotky, ne každá je ukázkový profil hlavičky a tělíčka.
My máme ty ukázkové asi dvě, a to ze screeningů, kde má doktor i kvalitnější utz a taky ta prohlídka trvá déle, tak je šance mimčo zachytit hezky natočené. Jinak to jsou všechno takové neurčité tvary. Schválně jsem teď vytáhla jeden utz 11tt+6 a to jsou jen dvě kulaté šmouhy, končetiny vidět nejsou ![]()
@Lenka968 píše: Více
Kdyby plod neměl ručičky, tak vám to lékař zcela jistě řekne. Je tu ještě možnost někam se objednat na sono jako samoplátce.
Mimochodem na jednom z mých UTZ fotek mladšího syna, vypadal syn jako štěně
@lleennttiillkkaa moje dítě na fotce vypadá jako pták se zobákem 😀 😀 😀