Jsem vyčerpaná, ale nespím

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
17.8.12 07:26

jsem vyčerpaná,ale nespím

Těhotenství bylo problémové, kvůli bolestem a silné nevolnosti jsem spala celých 9 měsíců max. 3h v noci, přes den tak hodinu, po porodu syna jsem usínala, kdy to šlo, ale teď poslední 2 měsíce opět nemůžu spát, usínám po 1h v noci, syn se nám budí ještě 2× za noc a v půl 5 vstává. Ikdyž si s ním lehne manžel, tak ležím a koukám do stropu, převracím se, usnout nejde. Už jsem zkoušela všechno možné ( sport, masáž, večer klidový režim, meduňku, mléko s medem, hudbu relaxační) Trpím na tetanii, v noci mívám křeče a po sexu se mívám úzkostlivé stavy a deprese, nevím s tím. Snad omluvíte, že píšu anonymně.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2183
17.8.12 07:33

A co se poradit s doktorem? Jinak já taky občas nemůžu usnout, tak vim, jaký to je čumět do stropu, ale z toho co máš ty, by mi za chvíli hráblo. Fakt by to chtělo vyhledat odbornou pomoc, drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
17.8.12 07:33

Já to takhle měla po prvním synovi…nevyspaná, vstával mi v 5 ráno, nikdo mi s ním nepomohl…až jsem se dostala do deprese z nevyspání a musela brát léky. Teď mám 3 měs. chlapečka, nevyspání mi nevadí, unavená nejsem i když vstávám i 4 krát v noci a každé jeho zavrtění mě hned probudí.
Moje doktorka mi říkala, že léčit se tyto stavy mají až v případě že omezují život. Jakmile přestaneš spát a jíst tak je to problém. Kojíš???Pokud ne, můžeš nějaké léky na spaní nebo proti úzkosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
17.8.12 07:42

Tak já jsem měla to samé, prostě jsem nespávala, bylo mi to fuk, pak přišel den, kdy jsem nebyla schopna dýchat. A už to bylo. Dlouho jsem marodila, brala léky. Pak jsem otěhotněla, mám miminko, a je to celkem fajn, některé dny jsou lepší a naopak. Normálně, bych zašla k mudr, nebo ti z toho hrábne.

• Citovat
  • Upravit
470
17.8.12 07:47

Tohle jsem měla asi prvních 14 dní po porodu a myslela jsem že zešílim. Unavená jak blázen a usnout ne a ne. Nakonec se to nějak samo upravilo, myslím ale že to bylo z psychiky. Tak hlavně na nic nemyslet a pokusit se usnout - prostě vypnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
17.8.12 07:58

MedPharma vyrábí bylinkovou kombinaci meduňka, kozlík, chmel. Na podporu usnutí je to geniální - já sama mám problém s usínáním odmalička (dvě hodiny koukání do stropu standard), tohle je jediná bylinková záležitost, co mi pomáhá a ráno se necítím jako praštěná kladivem. Dokonce po nich usne i moje babička leta závislá na rohypnolu…

Dají se koupit přes internet nebo v lékárně (většinou je nemají skladem, ale můžou objednat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
17.8.12 09:02

Ahoj, ještě zkus B-complex, mě v těle chyběl, cítila jsem to na sobě tak, že i když jsem byla hrozně unavená, tělo mi nedovolilo usnout, pořád jsem v těle měla takový tiky a lekala jsem se, při usínání a z toho se mě vždy rozbušilo srdce. B-complex po asi třech dnech zabral:) A kdyby i to nezabralo, určitě vyhledej psychiatra a neboj se, dá se to spravit, když budeš chtít! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
17.8.12 09:14

No a nemáš třeba postel ve špatném místě? Ono to udělá hodně. Nejlepší je, když máš pocit, že jsi jakoby uzavřená, podvědomí je sfiňa. Zkus více zatemnit, větrat, dát si ten nějaký čaj před spaním. Existují i nějaké tabletky na přírodní bázi, mamka po nich spí jak dudek. Hodně štěstí přeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14870
29.1.18 22:02

Začala jsem trpět nespavostí

Nejsem ani těhotná, ani nemám malé děti. Koupila jsem si nějaký volně prodejný bylinný lék, dnes jsem si to vzala a nepomohlo. Nemám pocit, že jsem ve stresu, co by mi mělo způsobovat nespavost. Ale ve stresu začínám být z toho nespaní. Nikdy jsem na nespavost netrpěla. Poradíte? :(
Nemáte zkušenost, že by mohla pomoct kineziologie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
29.1.18 22:12
@Kfětoslava píše:
Nejsem ani těhotná, ani nemám malé děti. Koupila jsem si nějaký volně prodejný bylinný lék, dnes jsem si to vzala a nepomohlo. Nemám pocit, že jsem ve stresu, co by mi mělo způsobovat nespavost. Ale ve stresu začínám být z toho nespaní. Nikdy jsem na nespavost netrpěla. Poradíte? :(
Nemáte zkušenost, že by mohla pomoct kineziologie?

Prášky na spánkovou poruchu, píše je i obvoďačka, fakt pomohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14870
29.1.18 22:17
@Emimin7 píše:
Prášky na spánkovou poruchu, píše je i obvoďačka, fakt pomohou.

No prášky na spaní chci jako poslední variantu kvůli navykovosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16952
29.1.18 22:18

Nebo jestli nechces jist prasky a radsi neco prirodniho, tak zkus homeopatika, mne teda pomohly, ale musi se tomu verit, ze fungujou ;) V lekarne, ktera je na to zamerena, ti poradí, ktere a jake redeni. Prip. medunkovy caj nebo decku az dve vina. On je to trochu zacarovany kruh, clovek uz se skoro pak boji jit spat, kdyz vi, ze to zase nepujde a bude se prevalovat…a cist si nepomáhá? Mne nad knizkou zacne padat hlava do par minut…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
29.1.18 22:21

@Kfětoslava a nezačala jsi třeba pít černý čaj, kávu? Nebo něco jiného, co povzbuzuje. Mě se to kdysi stalo, že jsem šla normálně spát, usnula jsem a pak jsem se kolem druhé vzbudila a už jsem do rána nemohla usnout. Asi po měsíci mi nějak docvaklo, že když si nedám kafe, že spím celou noc. A to kafe mi vadí, i když si ho dám třeba hned po obědě.
Teď to mám střídavě. Někdy mohu kafe i odpoledne a spím celou noc, ale jindy jak se začnu v noci budit, tak musím zacílit a kafe si nedávat, maximálně ráno k snídani.

Vadí mi i třeba Panadol extra, který je s kofeinem. Nebo se mi to stalo po bábovce, ve které bylo kafe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
29.1.18 22:24

@Kfětoslava jinak bylinky jsou na dlouhou cestu.Chce to delší dobu pít čaj nebo užívat, než se to projeví na výsledku.
Ale třeba meduňka by nemusela být špatná zkusit, co to časem udělá.

Ale rozumím ti. Když si vzpomenu, jak mě to ne-spaní ničilo. Jak to bylo depresivní, noc co noc bdít… :nevim: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14870
29.1.18 22:25

@Jahudka82
Jsem úplně vyřízená, na dnešek jsem spala asi 2h a to jeste trhaně a dnes jsem si šla lehnout v 7 a do teď čumím. :( už jsem si dala i černé pivo, béčko, hořčík a ty léky hypnox forte a nic :( a zítra musím do práce, až v pátek mám volno. Homeopatii věřím, vyzkouším cokoli, hlavně, aby to zabralo. Teď jsem byla pár dnů doma a normálně jsem spala. Asi už je to psychicky, že vím, že musím spát, tak na just to nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí