Spánek tříletého dítěte

14
16.8.12 12:16

spánek tříletého ditěte

Prosím o radu mám tříletého chlapce a máme problémy s večerním usínáním po obědě chodívá spát cca 2h když ho vzbudím dříve tak je nevrlí a pláče. Večer chodí do postele v 20.00 čteme pohádky ještě pak mají puštěný písničky starší usne, ale maldší ne a ne. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
16.8.12 12:19

Co zrušit odpolední spaní? Ve třech letech mi děti po obědě už dávno nespaly. A kdyby spaly, tak vím, že by večer neusnuly před 10hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tadynek16
16.8.12 12:22

Ahoj, mám syna 3,5 a odpoledne už mi nespává a večer mi bez problému usne v 8.

• Citovat
  • Upravit
575
16.8.12 12:27

Mám 3,5 letou dceru a chodí také spát po obědě, ale usne jen někdy. A od toho se odvíjí večerní spaní. Usíná kolem půl9 nebo kolem 10 :twisted:.
Ale na druhou stranu, když odpoledne nespí tak už je k večeru protivná :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
16.8.12 12:28

Taky mám tříletýho a jak usne po obědě tak máme do jedenácti o zábavu postarano. Ale to už usne malokdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
16.8.12 12:32

Zrušit odpolední spaní i za cenu, že dítě bude protivné.
Taky jsme to tak měli. Dcera(3 roky a skoro 9 měsíců) má pořád ještě tendenci odpoledne spát, ale já jí to nedovolím, pouze za vyjímečných okolností - vstávala brzy ráno a náročná dopolední činnost, nemoc.

Syn nespí přes den od roku a třičtvrtě, každé dítě je jiné. Ale v rámci uspořádání denního režimu to prostě jinak nejde. Je nepřípustné, aby mi tu ještě po desáté večer běhalo dítě a ráno nebylo možné vstát..Samozdřejmě se to na ni projevovalo, byla nevrlá, vzteklá čím dál víc. Ale zvykla si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
16.8.12 13:07

Mně dcera nespí od 2let po obědě, od té doby taky chodí v 19h spát, hned po večerníčku, ještě v posteli si zazpíváme nebo s tátou čtou pohádky, do 19.30 spí vždycky a usne hned, jak se zhasne. Taky bych na tvém místě už zrušila denní spaní. Když se náhodou stane, že mi dcera usne v autě, tak pak taky vím, že dřív jak ve 21h neusne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
16.8.12 13:11

Souhlasím - nejlepší cesta je zrušit odpolední spánek. Co mi malá odpoledne nespí, tak za prvé usne dřív (mezi půl devátou a devátou), za druhé usne takřka okamžitě, čili žádné hodinové uspávání a zahánění do postele, a za třetí spí celou noc jako špalek a nebudí se každou hodinu.
Počítej sice s tím, že pár dní budou ta odpoledne na nervy, ale určitě si brzo zvyknete. A z vlastní zkušenosti vím, že pokud dítě po obědě usne tak tvrdě a na tak dlouho, že ho po dvou hodinách nemůžeš vzbudit, tak nějaké pokusy o zkracování spánku nemají smysl. (Naše klidně spala od jedné až do půl šesté nebo do šesti - celé odpoledne v háji a navíc nám pak ještě v jedenáct v noci lítala po bytě plná elánu, to prostě nešlo.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
16.8.12 13:12

@popel ka Můžu se zeptat, v kolik ráno malý vstává a v kolik chodí po obědě spinkat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
16.8.12 13:43

Nechávám po obědě spát i čtyřletého. Má v pokoji natažený budík - po 90 minutách může vstávat. Často je tak unavený, že ho ani pípání budíku neprobere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
16.8.12 13:49

A když nedáváte po obědě spát, když jsou doma, jak to dělají ve školce, tam se chodí spát, ne? Ptám se proto, že naše 3 letá chodí po obědě spát, někdy jí nejde usnout, do školky ještě nechodí, ale co vím, tak v té naší musí všichni spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
16.8.12 14:07

Nám jsou tři roky a pár týdnů, ráno Vojtík vstává kolem osmé, po dvanácté jde spát, spinká dvě až tři hoďky, večer po osmé ho dám lehnout a do devíti většinou se uchlácholí a usne… Taky ale záleží na okolnostech..Ve školce dětičky musí spinkat, Vojtík musí do školky brzo vstávat, takže tam usne v pohodě, ale děti ho ruší a spinká málo, takže večer padne za vlast :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
16.8.12 14:08
@Ajinecenka píše:
A když nedáváte po obědě spát, když jsou doma, jak to dělají ve školce, tam se chodí spát, ne? Ptám se proto, že naše 3 letá chodí po obědě spát, někdy jí nejde usnout, do školky ještě nechodí, ale co vím, tak v té naší musí všichni spát.

Děti co nechtějí po obědě spát a za nic neusnou jen leží a odpočívají, většinou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
16.8.12 14:11

U nás ve školce se přečte pohádka a děti by měly spát. Ale Ti starší už většinou neusnou tak jim po hodině klidu (aby spaly aspoň Ti menší) pustí pohádku na TV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
16.8.12 16:02

Díky za názory ale prcek by to nedal bez odpoledního spaní už v 17 h protivný a večer přetažený a opět špatné usínání nějaké další názory? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí