Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kfětoslava píše:
@AninaEli Nezměnila jsem nic, piju dvě kávy denně.
Tak zkus dočasně kafe vysadit. A popíjet medunkovy čaj.
@aiwwa píše:
Když jsem teď tak strašně unavená, tak bez kávy ráno bych asi ani neodesla do práce ![]()
@aiwwa píše:
Také bych to poradila.
@aiwwa píše:
Zkus si koupit v lékárně kozlikove kapky.
Kozlík je obsažen v tom Hypnoxu, co jsem si koupila.
A jinak já to kafe také nezačala zrovna v tu dobu pít. Pila jsem ho i dříve, jen mi začalo vadit. A opravdu, i když si dám kafe v jednu po obědě, tak pak v noci po něm nespím. ![]()
@Kfětoslava píše:
Když jsem teď tak strašně unavená, tak bez kávy ráno bych asi ani neodesla do práce
Chápu, tak si ho nedávat odpoledne aspoň. Chápu tě, trpěla jsem nespavostí a je to děs. Možná bych krátkodobě zkusila léky, ať si odpočineš, i když ten „chemický“ spánek je nic moc. Mě pomáhá si v duchu počítat bud normálně nebo pozpátku a i toho se soustředit na dýchání.
@Kfětoslava píše:
Kozlík je obsažen v tom Hypnoxu, co jsem si koupila.
Myslím, že ty kapky jsou silnější. Ještě chmel, ten je tam asi taky co?
@AninaEli Tak můžu zkusit si dát jen ráno. Zatím díky, jdu to vypnout a modlit se ať usnu ![]()
@aiwwa píše:
Myslím, že ty kapky jsou silnější. Ještě chmel, ten je tam asi taky co?
Tam bude asi vše, údajně jsou nejsilnější z těchto volně prodejných bylinných doplňků
@Kfětoslava píše:
@AninaEli Tak můžu zkusit si dát jen ráno. Zatím díky, jdu to vypnout a modlit se ať usnu
A takové rady, před spaním procházka nebo vana, teplé mléko. Místo PC knížka.
Ještě mě napadlo, že počítání oveček doopravdy funguje - jde použít. Nejprve člověka pozornost stále ubíhá, ale musí vytrvat a stále navazovat a počítat a snažit se je představit na té lávce. Jen jednou jsem dopočítala do sta, jinak většinou usnu dřív. Bez toho se převaluji a nejde to. Vypadá to legračně, ale opravdu člověk postupně vypne starosti a soustředí se jen na ty ovce a spánek nakonec přijde. ![]()
@Kfětoslava píše:
No prášky na spaní chci jako poslední variantu kvůli navykovosti
Já nemyslim sedativa, ale slabá ad, ty nejsou návyková. Já „nespal“ asi tři roky a hned to zabralo.
@AninaEli píše:
Ještě mě napadlo, že počítání oveček doopravdy funguje - jde použít. Nejprve člověka pozornost stále ubíhá, ale musí vytrvat a stále navazovat a počítat a snažit se je představit na té lávce. Jen jednou jsem dopočítala do sta, jinak většinou usnu dřív. Bez toho se převaluji a nejde to. Vypadá to legračně, ale opravdu člověk postupně vypne starosti a soustředí se jen na ty ovce a spánek nakonec přijde.
Taky mi to funguje, málokdy počítám přes sto. ![]()