Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mám takový hloupý dotaz, ale budu rodit poprvé, tak snad mi někdo poradí.
Posledních pár dnů jsem během dne cítila takové slabé jakoby menstruační bolesti. Od včerejška je sleduji a opakovaly se po šesti hodinách, dnes se dokonce dopracovaly ke třem hodinám. Jsou opravdu slabé. Mohou to být kontrakce?
Jsem těhotná 38+6 tt
ahoj kici,
dle mého to jsou zatím jen poslíčci… ![]()
ale stupňují se ti bolesti?když vlezeš do vany cca 37 stupňů je to lepší nebo horší?
ahoj
no klidně to být mohou. Já je měla 3 dny před porodem a myslela jsem si, že to jsou žaludečkní křeče ( měla jsem před tím střevní chřipku, kde jsem šíleně zvracela a měla průjem). ale poslední den když jsem je měla po 8 minutách tak mi to už bylo podezřelé.
Tak radím dát teplou vanu a uvidíš, jestli je to ono,tak se to rozjede,jestli ne,tak se to zastaví a přejde to.
tak hodně štěstí
Kici - vypadá to, že jsou, ale taky to můžou být jen poslíčci. Pokud to bude delší dobu pravidelné a doba se bude zkracovat, tak to jsou kontrakce. Moje známá z kurzů rodila minulý týden a taky měla „jen“ jakoby menstruační bolesti a za 2 hoďky měla odrozeno ![]()
Hezký a rychlý porod! Kati
Ehm, tak jsem zde znovu. Dneska mě celý den pobolívá a tvrdne břicho. Bolesti nejsou nijak silné, trvají převážně pořád, jen tak po deseeti minutách na minutu vždy zesílí. Můžou to být kontrakce? Termín jsem měla v sobotu
Mas sbalenou tasku? Muze to byt zacatek porodu, preju vsechno nejlepsi!
Kici - jestli jsou už po deseti minutách, tak to už máš skoro na odjezd do porodnice. Když tak pro jistotu jeď udělají ti KTG a poznají, jestli to jsou kontrakce. Aby jsi náhodou neporodila doma ![]()
Hodně štěstí! Kati
Ahoj holky, chci se zeptat.Ve 4.40h. mě začalo hrozně bolet břicho. Jako když se Vám chce na záchod a přitom to nejde. Bolí to pořád a ta bolest nijak neutichá. Mimi se taky hodně hýbe…Mám jet do porodnice? Nebo jen plaším? Děkuji za odpověď. Jinak, jsem v 39tt.
Holky, potřebuju radu.
Včera ráno mi udělali hamiltona, cca ve 4 odpoledne jsme začala cítit každých 5 - 8 minut (je to různé) jakoby tlaky v podbřišku až silnější menstruační bolesti a jde mi to až do zad, jako by mi někdo tlačil na páteř. Od těch 5 hodin je to pořád stejné, ať chodím nebo jsem ve vaně, pořád cca po těch 5 - 7 minutách a trvá to tak 45 vteřin a pak to odezní. Ta bolest se maličko zintenzivnila, ale nijak hrozně, pořád se ještě můžu smát. Myslíte, že už je to k porodu? Nechci jet do porodnice zbytečně.