Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte,
Chcela by som sa spytat, je tu niektora z Vas, ktora vedela, ze pojde rodit cisarskym rezom?
Totiz zaujima ma, kedy je dobre ist uz do nemocnice, ja viem ze to riesim skoro
je to len 20 tt, ale zaujima ma Vas nazor, ci potom cakat na kontrakcie, ci to pride skor ako je planovany porod?
Ci uz nie je neskoro, ked odtecie plodova voda a nastupia kontrakcie? Co sa deje potom, ked sa pride do nemocnice? Hned sa ide na predoperacne vysetrenie?
Dakujem velmi pekne vopred za pripadne odpovede.
Rodila jsem plánovaným císařem, z důvodu polohy plodu koncem pánevním. V 37 tt jsem se začala otvírat, přišla na to doktorka na běžné těhu prohlídce a raději mně poslala hned do porodnice. asi 6 dní před porodem jsem byla v porodnici. Brali krev, dávali kapačky abych ještě nerodila, co tři hodiny kontrolovali ozvy plodu. Chtěli ještě porod zdržet aby miminko vyrostlo. Cítila jsem se úplně dobře. a pak přišel doktor, že ho ráno vyndáme. A bylo to:o)
Pokud budes rodit planovanym cisarskym rezem ze zdravotnich duvodu, tak ti termin urci lekar. ![]()
Pokud se pro to rozhodnes sama ze strachu z porodu a lekar na to pristoupi… tak to radsi nebudu komentovat.
Mě hrozil CR z důvodu vcestného lůžka okrajem, špatné srážlivosti krve a těhotenské cukrovce. Datum jsem měla stanovené dopředu a porod měl být dříve než přijdou kontrakce, ale bylo především asi kvůli té placentě. Takže to bylo stanoveno lékaři. Nakonec to vše naštěstí dopadlo jinak a v jiné porodnici se rozhodli dát mi šanci rodit normálně a naštěstí vše proběhlo bez komplikací pro mě i pro malou.
Každopádně si myslím, že ti termín v každém případě sdělí lékař. I pokud to budeš mít nějak domluvené, tak aby ses trefila do jeho služby. Pokud vím, tak není problém si nechat i normálně porod vyvotal pokud je vše ok tak od 38 tt. Já bych to takto neřešila, ale vím, že to v porodnicích běžně nabízejí, že si maminka může vybrat datum, kdy se jí to hodí.
Suri
ahoj,
rodila jsem planovanym CR ..velky plod a poloha KP…
Nastup do nemocnice urci lekar..posoudi tvuj zdrav.stav,stav a zralost plodu a podle toho te zaradi do operacniho programu …
Taky me poslali predem vyridit si urcite predoperacni vysetreni k me obvodni dr…EKG,odbery krve apod.
a lekar v porodnici rozhodne take kdy te vezme…me operovali uz 38tt+1 protoze maly byl uz dostatecne velky…natoupila jsem o den drive,udelali mi potrebna predoperacni vysetreni a pripravy…druhy den byl porod…
Neznam nikoho,kde by se pri predem jasnem CR cekalo na kontrakce,vzdyt ty mohou zacit v noci a to se jim mnohem hure shani operacni tym apod…
to je takto tehdy,pokud mas na planovyny CR diagnozu…ale pokud jsi s nekym domluvena,tak to nevim…
Jaana