Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Respekt si člověk musí zasloužit. Když jim dovolíš to co ti dělají, nebo nedělají, tak tě těžko budou respektovat. Já jsem se třeba naučila to, že chce se mi někdo svěřit, fajn, vyslechnu a třeba nabídnu řešení. Pokud si ale člověk stěžuje na tu a samou věc a neřeší to, tak pak dej od toho ruce pryč, aby tě to jenom nevysálo. ![]()
@Lu66 píše:
Respekt si člověk musí zasloužit. Když jim dovolíš to co ti dělají, nebo nedělají, tak tě těžko budou respektovat. Já jsem se třeba naučila to, že chce se mi někdo svěřit, fajn, vyslechnu a třeba nabídnu řešení. Pokud si ale člověk stěžuje na tu a samou věc a neřeší to, tak pak dej od toho ruce pryč, aby tě to jenom nevysálo.
Děkuju moc, a jak jí to mám říct? ![]()
@Anonymní píše:
Děkuju moc, a jak jí to mám říct?
Normálně. Když se ti bude stěžovat na tu samou věc, zeptej se jí jestli to nějak řeší. Když ne, tak já bych řekla: No tak to asi takový problém není ne? Nebo: Tak si nestěžuj!… Nenech aby někdo na tebe házel svý problémy. Já to tak měla odjakživa ale jednou i ten nejtrpělivější člověk řekne A DOST! ![]()
Ahoj všichni, prosím o radu.
Mám kamarádku, se kterou se znám už od malička.. Vyrůstala jsem s ní a ona se mnou.. Chodily jsme spolu do školy, a ona potom přestupovala kvůli jedné holce a já s nimi, s tou druhou jsem se znala víc. A díky tomu přechodu jsme se více poznali… Ale teď k věci..
Nrkdy je hodně fajna někdy je toxic, pořád si stěžuje, já jí pomáhám a když chci pomoci já, tak mi řekne jen - to bude dobrý… A ještě se vedle ní cítím trapně, jako kdyby ona byla víc. Chci aby ze mě měla respekt ale nevím jak to udělat? Navíc mám takových přátel víc a chci se zeptat, jsou to přátelé? Já vůbec nevím
Děkuju za odpovědi