Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak ten můj je pravej opak…nosí mi každý ráno tašku až před dveře práce, nosí mi dárky třeba jen z procházky se psama, dveře otevírá, kabáty nandavá…a co vim, o našem soukromí (postel atd atd) se s nikym nebaví. To já jsem drbna. On je fakt v tomhle zlatej. Ale co vim z okolí, kamarádky maj většinou něco mezi mnou a tebou
Nebo maj lenochy, nebo hospodský vysedávače atd atd atd.
Tohle by mě taky mrzelo, jsem trochu stará škola. Asi mám štěstí na chlapa, ale mám doma doslova diamant. Vždycky jsem měla problém se seznámit, většinou jsem měla takové „typy“, asi 3× vážný vztah (myšleno opětovaný)
Takže odpověď na otázku: ano, existují, ale je jich málo. Kolem sebe mám tolik divných manželství, pomalu před rozvodem, a co vídám u kamarádek, známých, tak ti chlapi jsou „jiní“, sami vyžadují dokonalost, ale o opětování nelze mluvit. Tak to vidím já, třeba je to jinak, ale já bych to nevzdávala, zkus si s ním promluvit, že tě to trápí… to není hrocení situace, prostě tě to trápí a jednoho dne to přesáhne mez a vybublá na povrch, pak to bouchne třeba..
maximálně se o tom nebude chtít bavit
Mám doma takového muže,no někteří tvrdí,že je podpantoflák.Jenže být pozorný k ženě a vážit si jí je podle mě moc hezké.Bohužel dnešní chlapi takové chování vidí jinak.Jak moc ti rozumím,bo ten nynější není můj první a tak můžu porovnávat.Užívám si toho,že ještě než pomalu něco vyslovím,je mi to splněno.Naopak i já mu dělám víceméně pomyšlení.
@Izzz píše:
Tak ten můj je pravej opak…nosí mi každý ráno tašku až před dveře práce, nosí mi dárky třeba jen z procházky se psama, dveře otevírá, kabáty nandavá…a co vim, o našem soukromí (postel atd atd) se s nikym nebaví. To já jsem drbna. On je fakt v tomhle zlatej. Ale co vim z okolí, kamarádky maj většinou něco mezi mnou a tebouNebo maj lenochy, nebo hospodský vysedávače atd atd atd.
Taky mám gentlemana
.A přesně,v okolí jich moc takových není.
No, mě to normální nepřijde. Sice tomu svímu musím občas taktně naznačit, abych dostala nějaký ten dáreček či drobnost. Ale když někam jdeme chová se slušně, pití donese, když jsme v lepší restauraci tak odsune židli. Pokud jdeme do hospody strkám ho prvního a směju se, že já pulitrem první schytat nechci. Samozřejmě s chlapy takhle drbá, ale mě to neříká jako já jemu. To je samozřejmí, že když něco říkám tak se hned pochlubíme zase v něčem my, ale samozřejmě s nádechem legrace a rozhodně si neříkáme, hele já jsem o tomhle bavil s chlapy a smáli jsme se tomu.
No, mě to normální nepřijde. Sice tomu svímu musím občas taktně naznačit, abych dostala nějaký ten dáreček či drobnost. Ale když někam jdeme chová se slušně, pití donese, když jsme v lepší restauraci tak odsune židli. Pokud jdeme do hospody strkám ho prvního a směju se, že já pulitrem první schytat nechci. Samozřejmě s chlapy takhle drbá, ale mě to neříká jako já jemu. To je samozřejmí, že když něco říkám tak se hned pochlubíme zase v něčem my, ale samozřejmě s nádechem legrace a rozhodně si neříkáme, hele já jsem o tomhle bavil s chlapy a smáli jsme se tomu.
Vsichni asi uplne ne, ale abych rekla pravdu, s takovymi pany gentlemany jsem se setkala bud vetsinou pracovne, kde jsem byla v pozici klienta (takze ok, ale jasne, byl za tim kseft), nebo u - rekneme, starsich rocniku a z tech tradicnejsich oblasti, treba Morava. Mne se to taky libi, ale zas sebekriticky musim rict, ze urcite nejsem schopna byt 24/7 dama. Ja spise naopak
(obzvlaste za volantem, dost casto v praci
). U nas by si asi mohl stezovat spise muz, nez ja ![]()
Jinak bych rekla, ze je to dano jak vychovou, povahou, tak ve vztahu i tou delkou vztahu - kdyz odpadne takoveto „dvoreni“ a jine, asi uz to neni tak zhave, ono uz nezijeme v dobe napr, prvni republiky, ze.
Nejsou všichni takoví, jak píšeš. Někteří jsou makoví...........
![]()
vtip…
![]()
Tak si se svým partnerem promluv. Nebo mu ta gentlemanská gesta jemně opakuj při každé příležitosti.
Třeba když ti nepodrží dveře, tak mu to připomeň.
Když se ti zase bude chlubit,jaký se mu povedl zase fórek v práci na tvůj účet, tak mu řekni, že ti to není příjemné a že ty bys jej před kolegyněmi v práci takhle neshazovala.
Pokud ti vadí, že není tvůj vysněný ideál gentlemana. Anebo si jeho chování nevšímej.
Mám doma gentelama, právě mi nalil skleničku vína ![]()
Jako kytku nedonese, dveře přidrží málokdy. Ale nikdy by mě nepomlouval. Zastává názor, že když už si mě vybral, tak tím pomlouváním by shazoval svůj výběr. Když jde pro něco k baru, tak beru jako samozřejmost, že se mě zeptá, jestli taky nechci něco donést na pití. Ale třeba židli mi nepřisouvá, zato s taškama pomůže vždy. Si myslím, že je to celkově o úctě člověka k člověku. ![]()
Podle mne resis hlouposti. S tou stihackou to byl podle mne vtip. Urcite tam hodinu nestali a nepremysleli o tom jak ho sledujes.
A to ze neni gentleman? No kdyz se zvedne od stolu tak si proste rekni taky o piti. ![]()
Nesmis si vsechno hned tak brat jinak se budes stresovat kvuli kravinam cely zivot.
Potkala jsem v životě pár gentlemanů. Bylo to fakt imponující, jednoho jsem nakonec naštěstí uhnala
. Opravdu naštěstí, protože takoví mají většinou spokojené vztahy. proč asi…
.
Ale moc jich není, to je pravda.
Ahoj dámy a ženy. Tak jsem si řekla, že se Vás už zkusím zeptat na názor. Asi jsem moc zaujatá a zajímá mě ten nezaujatý pohled.
. No, jenže gentlemani to asi většinou maj v krvi nebo jsou tak vychovaní, nevím. Otevřou ženě dveře, nalejí ji víno, starají se o tu ženu,nikdy o ženě nemluví špatně, vždy se jí zastanou, když jsou ve společnosti, chová se k ní muž vždy hezky, mile, nemluvil by špatně o ní nikdy a kdyby o ní někdo jiný mluvil špatně, zastal by se jí, jsou takový prostě gentlemani. Já jsem asi takový romantický tip a v tom je asi ten problém.

Mám partnera, máme dítko, v tomto problém není. Klasický fungující vztah, dovolená, radosti, starosti. A v čem je ten problém, že?
Asi jsem nějaká staromódní, ale vyrůstala jsem v prostředí, kde si chlap víceméně vážil ženy, nosil kytky, občas nějakou čokoládu, né pořád, ale ženy si vážil. Nejde ale o věci, spíš o činy a řeči. Strašně miluju gentlemany a slušné lidi, nemám ráda sprosté slova, ale přiznávám, že když řídím tak si taky do „huby“nevidím.
S partnerem si v tomto moc nerozumím. Hodně mi vadí, že on mi ty dveře neotevře, chová se prostě tak nějak samozřejmě, sedíme u stolu, jde si pro pití, mě nedonese, takový ty maličkosti mu hodně chybí. Nebo u něj v práci, chlapy pomlouvají ženský, tak můj se samozřejmě přidá, nedávno jsem ho potkala jak šel s chlapama na oběd a pak se mi doma chlubil, jak si povíaly, že prý jsem stíhačka a sleduju ho, kam chodí na obědy, že se tomu všichni vesele smály. mě to dost mrzelo, nikdy jsem ho nekontrolovala, máme spíš volnější vztah, ale s důvěrou. Na tom si zakládám. Jenže s těma chlapama v práci nebo v hospodě mě to fakt dost mrzí. Já na to nemám, s eo něm špatně bavit s kamarádkama. Přijde mi hloupé pomlouvat někoho, s kým žiju. Tak proč bych s ním pak žila, kdybych ho pomlouvala. Vím, že teď dělám něco podobného, ale spíš se chci zeptat, jestli je to moje chyba, že to vidím tak divně, nebo to je u chlapů normální a nemám si toho všímat? Co myslíte? HOdně mě to mrzí to chování.
Omlouvám se za anonym, ale můj sem občas chodí a nechci zatím nějak hrotit doma situaci.
Ježiši a omlouvám se za román