Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@valkil Když za mnou manžel přijde a řekne, chtěl bych jet na setkání motorkářů, nebo na Track Trial či co. Jo podpořím ho a obzvlášť, když vidím nadšení v jeho očích a když vy se takto chováte k manželovi a podporujete ho v koníčká a někdy i v třeštěných nápadech je jasné, že po něm očekáváte to samé. A je jedno s jakou věcí přijdete ( samo když to není nebezpečné a taky nechápu, proč většinu lidí napadají hned nebezpečné věci
) s nadšením pro něco, a potřebujete slyšet, jo běž když vidím jak se na to těšíš. Nemyslím si, že je to nepochopitelné
@catrina007 Zdravím, ženy jak to máte s odvahou? Měli jste někdy během života pocit, že musíte něco změnit, ale nevíte co? Něco jako, tenhle život mě nenaplňuje, ubíjí a potřebuji změnu, ale nevím jakou. A když jste se pak rozhodli, co by vám mohlo život zpestřit, šli jste si za tím? Měli jste tolik odvahy, změnit TO? A jste takové, co hledají v životě zpestření (adrenalín, cokoli, co vás vyhodí z každodenní rutiny )? Potřebujete k tomu podporu nebo vám stačí vaše rozhodnutí?
I tohle byly otázky, tak jaký pak zmatený dotaZ ![]()
@Anonymní píše:
@valkil Když za mnou manžel přijde a řekne, chtěl bych jet na setkání motorkářů, nebo na Track Trial či co. Jo podpořím ho a obzvlášť, když vidím nadšení v jeho očích a když vy se takto chováte k manželovi a podporujete ho v koníčká a někdy i v třeštěných nápadech je jasné, že po něm očekáváte to samé. A je jedno s jakou věcí přijdete ( samo když to není nebezpečné a taky nechápu, proč většinu lidí napadají hned nebezpečné věci) s nadšením pro něco, a potřebujete slyšet, jo běž když vidím jak se na to těšíš. Nemyslím si, že je to nepochopitelné
Je to pochopitelny, ale tady to nevyresis. Kazdyho napadne neco nebezpecnyho zrejme proto, ze se doma v beznych vecech podporujou. ![]()
@valkil To jsem se ho taky ptala, řekl, že je to narychlo
, blbost je to až za 10 dní, není to narychlo. Tak jako každá, poznám, k dyž mi manžel neříká pravdu. Včera se schylovalo k hádce, tak jsem to přestala řešit a malá měla jít spát. Proto jsem se ptala, na to jestli vás váš muž podporuje ve vašich zájmech i když jednodenních v tom co by vám udělalo radost. nevím proč je to pro některé tak těžký a zmatený dotaz ![]()
No, narychlo neni argument, pokud mate vyreseny hlidani atd. Patrala bych, proc se tak cuka ![]()
@Anonymní píše:
@valkil Když za mnou manžel přijde a řekne, chtěl bych jet na setkání motorkářů, nebo na Track Trial či co. Jo podpořím ho a obzvlášť, když vidím nadšení v jeho očích a když vy se takto chováte k manželovi a podporujete ho v koníčká a někdy i v třeštěných nápadech je jasné, že po něm očekáváte to samé. A je jedno s jakou věcí přijdete ( samo když to není nebezpečné a taky nechápu, proč většinu lidí napadají hned nebezpečné věci) s nadšením pro něco, a potřebujete slyšet, jo běž když vidím jak se na to těšíš. Nemyslím si, že je to nepochopitelné
tak píšeš, jestli jsme odvážné… tak se nediv, že každého hned napadne něco nebezpečného… takže na Truck Trial snad odvaha být nemusí, kdyby chtěl manžel (nebo já) udělat něco, co nebezpečné je, tak už se vzájemně nebudeme plácat rukama po zádech, jací jsme borci a ať si užijeme, protože už nejsme jen sami dva, ale zůstanou po nás děti… nezaopatřené… až budeme zase jen sami za sebe, bude to zase trochu jiné…
Ty ses ptala na odvahu… tu nepotřebuji, když se chci zapsat třeba do kurzu malování nebo si koupit obrázek do obýváku… ale zase neočekávala bych, že druhý z partnerů bude nadšený, když ten obraz bude znamenat zadlužení na pár let, protože si vyberu nějaký velmi drahý originál…
@Rashina Měli jste někdy během života pocit, že musíte něco změnit, ale nevíte co? Něco jako, tenhle život mě nenaplňuje, ubíjí a potřebuji změnu, ale nevím jakou. A když jste se pak rozhodli, co by vám mohlo život zpestřit, šli jste si za tím? Měli jste tolik odvahy, změnit TO? A jste takové, co hledají v životě zpestření (adrenalín, cokoli, co vás vyhodí z každodenní rutiny )? Potřebujete k tomu podporu nebo vám stačí vaše rozhodnutí?
Chtěla jsem slyšet názory, odpovědi, i na tyto otázky. Né jen na jednu konkrétní. A k těm otázkám není potřeba znát podrobnosti.
@asha Jo to bych taky chtěla vědět. jako by za tím bylo něco víc.
Je vás tu dost, co mě asi pochopili špatně tak dám příklad. Uvidíte v novinách, na netu nebo vám řekne kamarádka, že začíná kurz zumby, jógy nebo semináře. Vy se pro to nadchnete a přijdete k manželovi s tím, že by vás to bavilo i kdyby jste tam měli jít jen jednou. Asi většina z vás, protože manžela milujete a protože jste se pro něco nadchli a chcete se podělit o radost, kterou z toho máte, protože v tom vidíte odreagování atd., čekáte kladnou reakci manžela. Např. jo jo vidím jak jsi zapálená, jo seš doma už dva roky, běž a odreguj se. Jo to pařád tak zmateny a nepochopitelny, že jsem byla zklamaná s manželova přístupu. Že i přesto, že viděl mé nadšení, myslel jen na sebe. Proto jsem se ptala jak to máte vy.
@Anonymní píše:
@valkil To jsem se ho taky ptala, řekl, že je to narychlo, blbost je to až za 10 dní, není to narychlo. Tak jako každá, poznám, k dyž mi manžel neříká pravdu. Včera se schylovalo k hádce, tak jsem to přestala řešit a malá měla jít spát. Proto jsem se ptala, na to jestli vás váš muž podporuje ve vašich zájmech i když jednodenních v tom co by vám udělalo radost. nevím proč je to pro některé tak těžký a zmatený dotaz
Třeba ten tvůj jen nený zvyklý, že něco takového chceš, tak si to musí srovnat v hlavě. Taky nechápu co myslel tím, že je to narychlo, když píšeš, že to chod domácnosti neovliviní - musel by hlídat nebo co?
Jinak s ex jsme se v koníčcích podporovali v tom smyslu, že jsme si je navzájem nezakazovali. Ale my neměli děti a myslím, že i kdyby jsme je měli, tak by to bylo na domluvě, každý přece potřebuje nějaké odreagování. Ale je fakt, že já když jsem něco objevila co by mě bavilo, tak jsem nepotřebovala jeho souhlas nebo podporu, jen jsem nahlásila, že budu chodit tam a chodila jsem (stejně tak on).
Je otázka co od něj čekáš, jestli jen svolení nebo taky aby byl nadšený že chceš něco takového dělat.
Fakt nechapu co chces slyset, kdyz nemas zajem diskutovat vo co gou, tak nezakladej primitivni diskuze. A jeste anonymne
to tu chodi fakt cim dal vetsi bzzz
ptas se na odvahu a skryjes se pod anonym!
![]()
@Anonymní píše:
A když jste se pak rozhodli, co by vám mohlo život zpestřit, šli jste si za tím? Měli jste tolik odvahy, změnit TO? A jste takové, co hledají v životě zpestření (adrenalín, cokoli, co vás vyhodí z každodenní rutiny )? Potřebujete k tomu podporu nebo vám stačí vaše rozhodnutí?Chtěla jsem slyšet názory, odpovědi, i na tyto otázky. Né jen na jednu konkrétní. A k těm otázkám není potřeba znát podrobnosti.
Neumíš odpovědět víc konkrétně?
Jsi vdaná, takže se tvůj život kromě tebe samé týká i muže a dětí… takže když si budeš chtít nabarvit hlavu na zeleno, tak je to asi částečně taky adrenalin, ale kromě blbých řečí od chlapa a obdivu od dětí se zase tak moc nestane… pokud se rozhodneš dát v práci výpověď a jít hledat do hor smysl života a tvůj příjem bude dost chybět ve splácení hypotéku a úvěrů na bydlení, tak to zbytek rodiny ovlivní víc než dost…
Pokud je to jen nějaká maličkost, která tě pobaví a zabere jen chvilku, jen jedno odpoledne, nebude to žádný extra velký výdaj ve vašem rozpočtu, tak nechápu, proč potřebuješ podporu manžela a proč by měl skákat radostí dva metry vysoko… to bych brala jako normální běžnou věc… když budu chtít začít podnikat a vzít si velký úvěr na budoucí obchod nebo kavárnu, tak tu podporu od manžela budu čekat a třeba i potřebovat, protože to je dost velký závazek…
Každá jsme jiná… mě třeba vyvede z té každodenní rutiny třeba jen nákup korálků… k tomu podporu manžela nepotřebuju, to zvládnu sama a ještě se za to i sama pochválím… jinak ty koníčky máme společné a tak třeba na offroadové závody jedeme společně a tudíž nějaká podpora zase není potřebná, je to vzájemné… ale když už to chceš slyšet, tak ano, můj manžel mě v tom rozumném podpoří… naposledy hlídal děti, když jsem letěla vrtulníkem… on už letěl kdysi dřív, takže pro něho to nebyl takový nový zážitek, já byla totálně unešená… ale kdybych přišla s nějakou šíleností, nebezpečným hazardem, asi by mě velmi rychle přivedl k rozumu… a já bych mu to neměla za zlé… já jsem šílený snílek a furt lítám s hlavou v oblacích, takže potřebuji i ten jeho pohled na věc s nohama pevně na zemi… stejně tak, jako bych mu já rozmluvila něco, co by bylo příliš nebezpečné…
@valkil Finančně nás to neohrozí, jetsli tu byla potřeba ještě tahle informace. Pravděpodobně by šlo jen o jednorázovou akci. Jo od manžela očekáváte, pokud nejste 100% rozhodnutá, popostrčení. Takovy to, jo jdi do toho. Od toho partneři jsou ![]()
@Anonymní píše:
@valkil Finančně nás to neohrozí, jetsli tu byla potřeba ještě tahle informace. Pravděpodobně by šlo jen o jednorázovou akci. Jo od manžela očekáváte, pokud nejste 100% rozhodnutá, popostrčení. Takovy to, jo jdi do toho. Od toho partneři jsou
Jestli to opravdu chceš, tak to popostrčení nepotřebuješ, popostrč se sama!!! Takže jestli je možnost to zkusit třeba při dalším termínu, tak se tam jdi třeba jen podívat, zhodnoť to a pak se rozhodni doopravdy…
@Anonymní píše:
@asha Jo to bych taky chtěla vědět. jako by za tím bylo něco víc.Je vás tu dost, co mě asi pochopili špatně tak dám příklad. Uvidíte v novinách, na netu nebo vám řekne kamarádka, že začíná kurz zumby, jógy nebo semináře. Vy se pro to nadchnete a přijdete k manželovi s tím, že by vás to bavilo i kdyby jste tam měli jít jen jednou. Asi většina z vás, protože manžela milujete a protože jste se pro něco nadchli a chcete se podělit o radost, kterou z toho máte, protože v tom vidíte odreagování atd., čekáte kladnou reakci manžela. Např. jo jo vidím jak jsi zapálená, jo seš doma už dva roky, běž a odreguj se. Jo to pařád tak zmateny a nepochopitelny, že jsem byla zklamaná s manželova přístupu. Že i přesto, že viděl mé nadšení, myslel jen na sebe. Proto jsem se ptala jak to máte vy.
než jsem dopsala svůj předchozí příspěvek, tak jsi to napsala víc konkrétně…
Tak v takovém případě (zumba, jóga a podobně) bych mu jen řekla, že začnu chodit tam a tam a domluvila se s ním na hlídání dětí… prtě nemá ještě ani tři roky, takže u nás vše záleží právě na tom, aby ten druhý byl s dětmi, když jeden chce jít pryč…
Píšeš o nějakém semináři… hmmm… jestli chceš jít na nějaký seminář, proč potřebuješ jeho podporu? Navíc, pokud máš běžného muže, tak třeba nebude nadšený z nějakého ezoterického a podobně laděného semináře… takže se nejspíš nebude tvářit nijak nadšeně… ale snad jsi dospělá a pokud tím nezruinuješ váš rozpočet, tak si umíš rozhodnout sama, co potřebuješ ke svému štěstí… a když to bude teda jen jedno odpoledne, tak proč potřebuješ zase to jeho nadšení a podporu? Buď jsi přesvědčena, že to bude právě to nejlepší pro tebe a pak za tím jdi, ne?
Ne, ze bych se bala se podepsat, ale nechci to zakriknout
Takze jakobych nic nepsala, jo? 
Ono zalezi, o co jde. Je jasny, ze pokud by ti melo jit o krk, nadseny z toho byt urcite nemusi a v tom pripade bych dala na nej. Pokud je to jen neco, co te ma vytrhnout z nudy a zadny rizika nehrozi, zalezi na tobe, jak se rozhodnes. U nas nefunguje nejaky zakazovani, asi mame oba rozum