Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Regina Hero Nechci aby jásal i když by to bylo hezky. Ano ty jsi žena, která nepotřebuje k tomu poslednímu malému krůčku popostrčení nebo ten pocit, že za tebou někdo stojí. Já ano a pokud to nebo ono nevyjde ( teď nemyslím let vrtulníkem ) potřebuji vědět, že za mnou stojí. Nechci být dotlačená, jen dodat odvahu a to přece od partnera nechci moc.
proč to potřebuješ? Nevěříš si? Když to nevyjde, tak to nevyjde… člověk si občas nabije čumák… stejně mám pocit, že musíš být sama vnitřně přesvědčená, že to chceš, jinak ti ani to dodání odvahy od partnera nepomůže… pokud to nechceš jen proto, aby sis jako přehodila zodpovědnost z rozhodnutí na někoho jiného a pak do toho s tím vědomím šla…
@asha píše:
Je to pochopitelny, ale tady to nevyresis. Kazdyho napadne neco nebezpecnyho zrejme proto, ze se doma v beznych vecech podporujou.
mě napadlo něco nebezpečného, protože otázka zněla Jste odvážné??
K realizaci bezpečných věci snad nepotřebuji odvahu ne??
@Dafné Jéé, to je hezky napsany a asi první příspěvěk ve kterém mám pocit, že někdo ví jak to myslím. Jsem nadšená a trochu se bojím, s manželem jsem 6 let a za tu dobu ví, že v takových věcech potřebuji popostrčení a to že mi ho dá pro mě dost znamená a není hloupý, ví to. Proto mě zklamalo, že to neudělal, fakt jsem potřebovala slyšet :,, Fajn, jdi do toho, jsem za tebou ". I proto ty další otázky typu, jestli potřebujete popostrčit a jestli jste natolik odvážné udělat to pro co jste se rozhodli. A tady se každý diví, že v manželství se o tom bavím z manželem. Nejsem typ co přijde a řekne jdu dělat to a to a konec. Asi by na mě hleděl, jako co děláš a to se se mnou ani neporadíš. přišlo by mu to líto, znám ho. Proto mě zaskočila jeho, pro mě nepochopitelná reakce
@s-l-u-n-í-č-k-o Jste odvážné? A k tomu jsem psala, změnit svuj život, vypadnout ze stereotypu, odvážné cv tom smyslu jít si za svým snem např. Né odvážná, skočit budgee nebo sjet divokou řeku. Je odvážná a odvážná, ale myslím, že ty mé otázky byly formulovany srozumitelně.
@Regina Hero Ano asi si nevěřím, že bych byla dost dobrá, ale kdybych to nezkusila asi by mě to nějakou dobu mrzelo. Nechci odpovědnost a rozhodování hodit na něj, jen chci aby mi jako můj muž dodal tu zbylou a potřebnou odvahu ![]()
@Anonymní píše:
Rozhodla jsem se zcela změnit své pracovní zaměření. Manžel si myslel, že jsem blázen. Nakonec jsem musela udělat scénu, abych získala byť jen formální podporu. Musela jsem vycestovat, používat jazyk, ve kterém jsem si moc nevěřila (zbytečně), skládat v něm zkoušky, investovat peníze.
Manžel stále nevěřil, že to budu dělat.
A teď několik let poté je nadšený a rád, že jsem se do toho pustila.
Obecně mne ve věcech podporuje spíš formálně, ale nevadí mi to, naše zaměření je dost jiné, takže ho chápu. Člověk musí najít odvahu v sobě i bez toho, aby ho někdo podpořil, pokud je to pro něj důležité.
Tohle je odvaha
@Anonymní píše:
@Dafné Jéé, to je hezky napsany a asi první příspěvěk ve kterém mám pocit, že někdo ví jak to myslím. Jsem nadšená a trochu se bojím, s manželem jsem 6 let a za tu dobu ví, že v takových věcech potřebuji popostrčení a to že mi ho dá pro mě dost znamená a není hloupý, ví to. Proto mě zklamalo, že to neudělal, fakt jsem potřebovala slyšet :,, Fajn, jdi do toho, jsem za tebou ". I proto ty další otázky typu, jestli potřebujete popostrčit a jestli jste natolik odvážné udělat to pro co jste se rozhodli. A tady se každý diví, že v manželství se o tom bavím z manželem. Nejsem typ co přijde a řekne jdu dělat to a to a konec. Asi by na mě hleděl, jako co děláš a to se se mnou ani neporadíš. přišlo by mu to líto, znám ho. Proto mě zaskočila jeho, pro mě nepochopitelná reakce
No třeba měl jen blbej den a nereagoval hned tak jak bys potřebovala, nech to uležet a proberte to znovu.
Jééé, to se mi to kecá, když se mě to netýká
![]()
@pusina1 Jak sem u tebe mohla klesnout??? My se neznáme?? Takže anonym používají nedospělí. Bože. A kolik je tobě, že píšeš takovy blbosti. Už nemusíš reagovat, stačilo mi tvé vyjádření ![]()
@Dafné Možná měl špatný den a jasně že to probereme znovu
. Děkuji za tvé názory.
@Anonymní píše:
@Regina Hero Ano asi si nevěřím, že bych byla dost dobrá, ale kdybych to nezkusila asi by mě to nějakou dobu mrzelo. Nechci odpovědnost a rozhodování hodit na něj, jen chci aby mi jako můj muž dodal tu zbylou a potřebnou odvahu
tak mu to řekni… kdybych potřebovala slyšet něco takového nebo to pořádně rozebrat, tak bych to manželovi prostě řekla tak, jak to cítím… i se všemi pochybnostmi a argumenty… a nezlobila bych se na něho, kdyby hned nejásal, ale zamyslela bych se, jestli třeba nemá v něčem pravdu nebo to prostě ještě probrala z jeho pohledu… píšeš, že tě dost zarazilo, že tě ve tvém nadšení nepodporoval, ale mluvili jste o tom spolu víc? Víš, co mu konkrétně na tom vadí nebo z čeho není nadšený? Proč má na to takový názor? Třeba mu dokážeš, že to vidíš jasně a že je to to pravé pro tebe a změní názor on… že ti řekne „když to teda je tak, jak říkáš, tak do toho jdi“… zkus se nehádat, jen mluvit věcně, jako by se nejednalo o tebe… nejásej jen nadšením, určitě to není jen tak úžasné, ukaž mu, že i ty vidíš třeba případná rizika nebo negativa… zkus o tom mluvit tak, jako by se nejednalo o tebe, ale o někoho cizího… emoce nech stranou… a nech ho, aby taky vyjádřil všechna negativa, nejistoty a podobné věci, co to přináší…
@pusina1 píše:
To ze jsi pouzila anonym pro tohle si u me klesla a odvazna jiste nejsizacni se chovat dospele a treba te tvuj manzel bude podporovat
No tak to ji fakt porazí, že u tebe klesla
![]()
Odvaha je potřeba i k věcem, které nejsou nebezpečné, tak jak to běžně chápeme. Třeba přihlásit se do půlmaratonu nebo dát se do nějakého podnikání nebo nechat se v rámci terapie zavřít na deset dní do tmy a nebo vůbec jí do terapie, když vím, že napovrch vyjdou věci, kterých se bojím.
Pro někoho to může být nesmysl, ale pro někoho velké překonání strachu.
Pokud tě manžel nepodporuje, tak bych zhodnotila jeho důvody a pak se rozhodla, zda je to pro mne pořád důležité.
@Anonymní píše:
Tohle je odvaha
tohle je odvaha: http://www.youtube.com/watch?…
Každý máme tu svou hranici odvahy jinde… pro někoho může odvahu znamenat jen pozdravit cizího člověka a zeptat se ho na cestu, pro jiného je to zase zdolat horu, pro dalšího zase vylézt na žebříku na střechu…
@jenny.fields píše:
No tak to ji fakt porazí, že u tebe klesla![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Odvaha je potřeba i k věcem, které nejsou nebezpečné, tak jak to běžně chápeme. Třeba přihlásit se do půlmaratonu nebo dát se do nějakého podnikání nebo nechat se v rámci terapie zavřít na deset dní do tmy a nebo vůbec jí do terapie, když vím, že napovrch vyjdou věci, kterých se bojím.
Pro někoho to může být nesmysl, ale pro někoho velké překonání strachu.
Pokud tě manžel nepodporuje, tak bych zhodnotila jeho důvody a pak se rozhodla, zda je to pro mne pořád důležité.
Chtela slyset nazor, tak ho ma.
@Regina Hero Nebo tohle:https://www.youtube.com/watch?…
Alespon pro mne ![]()
@Regina Hero Máš pravdu, takhle to zkusím. Třeba je tam něco co mu vadí a já to nevidím. Ale včera mi jen řekl, že je to nerycho a žádný jiný věcný argument. A přitom to vypadalo jako že mu to vadí. U nás a bez emocí
, to je tak trochu scifi. Manžel nikdy neřekne narovinu, co mu vadí a to mě ubíjí. I Když jde o mě, skončíme nakonec u něj i proto my vadí, že jsem jednou chtěla aby šlo o mě a on hned, že na něj je to rychli atd. ![]()