Jste odvážné? Potřebuji změnu, ale nevím jakou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2841
3.6.14 15:43
@Anonymní píše:
@pusina1 vo co gooo? O to jestli máte podporu v manželovi? Jestli jste dost odvážná pustit se do nových věcí. proč lidi nečtete celé dotazy a odpovídáte jen na jednu otázku :zed:. Proč lidi zakládají anonym, asi proto, že tu jsou ženy jako ty. Takové ty, co se zaměří na jednu věc a ostatních asi 5 otázek nevidí a pak si myslí, že diskuse nebo dotaz je primitivní. Nemyslím se, že je to diskuse, co je promitivní. Spíš vnímání otázek a čtení otázek a odpovědi na více otázek, tu dělá problém.

Ok tve otazky chapu ale fakt nechapu anonym. Kdybys napsala normalne, mozna bych i diskutovala, ale anonym ma slouzit k citlivemu tematu a ne k tematu jestli jsme odvazne. :roll: a co na to manzel :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
3.6.14 15:44
@Anonymní píše:
@pusina1 vo co gooo? O to jestli máte podporu v manželovi? Jestli jste dost odvážná pustit se do nových věcí. proč lidi nečtete celé dotazy a odpovídáte jen na jednu otázku :zed:. Proč lidi zakládají anonym, asi proto, že tu jsou ženy jako ty. Takové ty, co se zaměří na jednu věc a ostatních asi 5 otázek nevidí a pak si myslí, že diskuse nebo dotaz je primitivní. Nemyslím se, že je to diskuse, co je promitivní. Spíš vnímání otázek a čtení otázek a odpovědi na více otázek, tu dělá problém.

koukám, že i tobě to dělá problém… ;) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.14 15:47

@Regina Hero O něco takového mi šlo, nemyslím letání. Ale kdyby jsi se bála, ale přesto se pro to nadchla a chtěla zkusit letět, nebyla 100% rozhodnutá, ale chlap by na tobě poznal to nadšení, nečekáš snad v takové chvíli to popostrčení od manžela? Asi jo nebo ne. A pokud ho nedostaneš od někoho, kdo tě zná a ví, že ho potřebuješ, nezamrzí to? Proč nechápete :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.6.14 15:47

@Regina Hero Na co chceš odpověď?

• Citovat
  • Upravit
2841
3.6.14 15:49
@Anonymní píše:
@Regina Hero O něco takového mi šlo, nemyslím letání. Ale kdyby jsi se bála, ale přesto se pro to nadchla a chtěla zkusit letět, nebyla 100% rozhodnutá, ale chlap by na tobě poznal to nadšení, nečekáš snad v takové chvíli to popostrčení od manžela? Asi jo nebo ne. A pokud ho nedostaneš od někoho, kdo tě zná a ví, že ho potřebuješ, nezamrzí to? Proč nechápete :nevim:

Tak treba se o tebe boji, zkus se vcitit do nej :nevim: ty bys mu snad dovolila nebo tolerovala :think: vsechno???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.14 15:51

@pusina1 Možná anonym slouží k tomu, že se tu najdou takové, které druhé dokáží rozhodit a těch jsem tu viděla mraky a možná jim ten anonym pomáhá k tomu se cítit tak neponíženě, což jsem tu viděla taky mockrát a zajišťuje to tu potom dál diskutovat bez jakékoli nálepky, kterou by možná dostali

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.6.14 15:53

@pusina1 Opravdu nejde o nic co by mně nebo někopmu jinému mohlo ublížit.

Snažíte mi říct, že se s manžel neradíte nepodporujete a já jsem tak blbá, že jsem si myslela, že tohle k manželství patří :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
29350
3.6.14 15:55
@Anonymní píše:
@Regina Hero O něco takového mi šlo, nemyslím letání. Ale kdyby jsi se bála, ale přesto se pro to nadchla a chtěla zkusit letět, nebyla 100% rozhodnutá, ale chlap by na tobě poznal to nadšení, nečekáš snad v takové chvíli to popostrčení od manžela? Asi jo nebo ne. A pokud ho nedostaneš od někoho, kdo tě zná a ví, že ho potřebuješ, nezamrzí to? Proč nechápete :nevim:

asi ne… pro věci se rozhoduji ve chvíli, kdy jsem si já sama jistá, že to chci dělat… nechci být natlačená do něčeho, když nevím, jestli to chci nebo ne… pokud to já sama necítím, že do toho chci jít, tak nepotřebuji a nechci to popostrčení… spíš naopak, někdy jsem ráda za to rozmluvení… když jsem nadšená a něco chci, tak mě na druhou stranu nerozhodí ani to, že manžel nebude nadšený… ale zase, jak jsem psala, když se jedná o něco, co není životu nebezpečné… já ke všemu potřebuji dozrát a dojít sama… jinak je to někde ve „visících snech“ - tedy to lítá někde v mé fantazii, občas o tom prohodím pár slov, nechám si projít hlavou manželovy argumenty, popřemýšlím o tom a zase to nechám létat někde nahoře v oblacích… a buď k tomu uzraji nebo ne… podporu čekám spíš až ve chvíli, kdy budu mít jasno a je potřeba k tomu uzpůsobit chod domácnosti… třeba to podnikání - když není zázemí, je to blbé a když už bych se rozhodla, tak bych čekala, že se v tu dobu manžel postará o děti… ale že bude jásat stejně jako já, to nečekám… já taky nejásám nadšením, když si pořídí novou svářečku na hliník nebo sežene novou řídící jednotku do auta, to si raději zajásám nad novými korálky… ale nenutím ho, aby z těch korálků měl stejnou radost jak já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2841
3.6.14 15:57
@Anonymní píše:
@pusina1 Opravdu nejde o nic co by mně nebo někopmu jinému mohlo ublížit.Snažíte mi říct, že se s manžel neradíte nepodporujete a já jsem tak blbá, že jsem si myslela, že tohle k manželství patří :nevim:.

Prosimte zamysli se nad sebou, to jako kdyz reknu manzelovi ze skocim z okna jen proto ze je adrenalin, tak mam cekat podporu :roll: chudak manzel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
3.6.14 15:58
@Anonymní píše:
@pusina1 Opravdu nejde o nic co by mně nebo někopmu jinému mohlo ublížit.Snažíte mi říct, že se s manžel neradíte nepodporujete a já jsem tak blbá, že jsem si myslela, že tohle k manželství patří :nevim:.

a co si představuješ pod tou podporou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.14 15:58

Rozhodla jsem se zcela změnit své pracovní zaměření. Manžel si myslel, že jsem blázen. Nakonec jsem musela udělat scénu, abych získala byť jen formální podporu. Musela jsem vycestovat, používat jazyk, ve kterém jsem si moc nevěřila (zbytečně), skládat v něm zkoušky, investovat peníze.
Manžel stále nevěřil, že to budu dělat.
A teď několik let poté je nadšený a rád, že jsem se do toho pustila.
Obecně mne ve věcech podporuje spíš formálně, ale nevadí mi to, naše zaměření je dost jiné, takže ho chápu. Člověk musí najít odvahu v sobě i bez toho, aby ho někdo podpořil, pokud je to pro něj důležité.

• Citovat
  • Upravit
2841
3.6.14 15:59
@Anonymní píše:
@pusina1 Možná anonym slouží k tomu, že se tu najdou takové, které druhé dokáží rozhodit a těch jsem tu viděla mraky a možná jim ten anonym pomáhá k tomu se cítit tak neponíženě, což jsem tu viděla taky mockrát a zajišťuje to tu potom dál diskutovat bez jakékoli nálepky, kterou by možná dostali

To ze jsi pouzila anonym pro tohle si u me klesla a odvazna jiste nejsi :nevim: zacni se chovat dospele a treba te tvuj manzel bude podporovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3894
3.6.14 16:00
@Anonymní píše:

Kklíííd, nejsi blbá, neschazuj se sama.

Za mě si myslím, že kdybych sice byla nadšená, ale bála se, tak mi to popostrčení od strachu nepomůže, že se stejně nakonec budu muset rozhodnout a odhodlat sama. Určitě by bylo příjemný slyšet „fajn, jdi do toho“, ale stejně bych si to užila až v momentě, kdy bych byla já přesvědčená, že to chci a mám udělat.

A hlavně si o tom doma promluvte, třeba chlap vůbec nepochopil, že tohle potřebuješ slyšet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.14 16:01

@Regina Hero Nechci aby jásal i když by to bylo hezky :mrgreen:. Ano ty jsi žena, která nepotřebuje k tomu poslednímu malému krůčku popostrčení nebo ten pocit, že za tebou někdo stojí. Já ano a pokud to nebo ono nevyjde ( teď nemyslím let vrtulníkem ) potřebuji vědět, že za mnou stojí. Nechci být dotlačená, jen dodat odvahu a to přece od partnera nechci moc. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3.6.14 16:04
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová