Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já jsem největší vlastenec z váš všech, co jste vlastenky až na půdu, ale pak hlavně chcete jet na dovolenou někam, kde nepotkáte Čechy.
Já potkávám Čechy i na dovolené ráda. ![]()
Volby se mnou take pekne zamavaly. Vlastenec diky nim rozhodne nejsem.
Jsem dcera národa Jana Žižky
a ano jsem hrdá a ráda, že jsem se narodila zrovna v této zemi. Naše země je krásná, historie dlouhá a bohatá, přežili jsme i habsburskou monarchii a udrželi si vlastní jazyk a kulturu.
No Vlastenec
Já ani nevím. Máme krásnou zem, máme tu spoustu bohatsví, které si mnozí neváží.. Jinak jsme ale charakterově zkažený národ, ne všichni, ale tu tolik hnusného, co mě odsud odhání. Svou zem mám ráda, ale žít tu nechci kvůli lidem. Možná ještě tak Morava. Jediné, co mě tu drží, je partner.. Jinak bych zamávala šátečkem a Arivederci Čehuni.. ![]()
@divine woman píše:
Jsem dcera národa Jana Žižkya ano jsem hrdá a ráda, že jsem se narodila zrovna v této zemi. Naše země je krásná, historie dlouhá a bohatá, přežili jsme i habsburskou monarchii a udrželi si vlastní jazyk a kulturu.
Pls, připomeň mi, odkud je ta hláška. Myslím, že to zaznělo z úst Kolářové? Nebo Šafránkové?
@Takyjedna píše:
Pls, připomeň mi, odkud je ta hláška. Myslím, že to zaznělo z úst Kolářové? Nebo Šafránkové?
Adela jeste nevecerela.
@Emimin7 píše:
Adela jeste nevecerela.
@Denise93 píše:
Ani náhodou, stydím se za náš národVždycky, když někde v zahraničí se někdo snaží hádat odkud pocházím tak nikdy netipují správně a pak mi ani nevěří, když jim řeknu že jsem z ČR, to mám vždycky největší radost
Tak nás to zase naopak potěší, že děláme Čechům dobrou reklamu. Také nás na Čechy netipují. A hlavně mínění cizinců je dost ovlivněné stereotypy, měli by si ho poupravit.
Na to jak jsme malý národ, tak toho naši předci hodně dokázali. A jak už tady někdo psal, je rozdíl mezi vlastenectvím a nacionalismem. Někdy se mezi to chybně dává rovnítko.
Ne, nejsem. Jednak bych dokázala žít na spoustě míst planety a druhak nejsem moc hrdá na to, že pocházím zrovna z ČR. Rozhodně se za to nestydím, ani nesnižuji zásluhy Čechů, kteří něco dokázali, ale bít se v prsa, že žiju zrovna tady asi nikdy nebudu.
@divine woman píše:ano Naděnka Konvalinková jako Květuš
jojojo
Všem zúčastněným děkuji
Na neco jsem hrda, na neco ne… Za prvni republiky jsme byli zeme, na kterou bych byla velmi hrda, ale dlouha doba komunismu se na nas podepsala…myslim, ze dobre veci se stale najdou, ale v zahranici jsme stale Czechoslovakia, pokud uz nekdo vi, kde ta zem vlastne lezi, pro “zapad” jsme stale vychodni Evropa.. Pokud tu cizinci ziji delsi dobu, tak jsou nadseni z historie, architektury, pohostinosti, pokud je to eurovikend, tak si spis pamatuje matrjosky kolem Staromaku:( A vsichni se divi, ze mame levnejsi pivo nez vodu…
Osobne se trochu za Cechy stydim, byt je mi to lito, ale poznam je na dovolene na prvni pohled…neznalost jazyku mi vadi asi nejvic…Dokud se nenaucime komunikovat, tak budeme porad za ty burany..
Svou zemi miluju a zije se mi tu dobre. Nemenila bych. Bez ohledu na vysledky voleb. A ti co se stydi a zit tu nechteji - jsou svobodni, nikdo je tu nedrzi. ![]()
Já ano, i dovolené vyhledáváme tuzemské. Hledám na češích to dobré. Všude se najdou potomci a divný lidi.
@twinkletwinkle píše:Osobne se trochu za Cechy stydim, byt je mi to lito, ale poznam je na dovolene na prvni pohled…neznalost jazyku mi vadi asi nejvic…Dokud se nenaucime komunikovat, tak budeme porad za ty burany..
Tak tohle zrovna není pravda. Cizinci si většinou vychvalujou, že se u nás krásně domluvěj. Je tu pár stydlínů, co rozuměj a nemluvěj, nebo pár dříve narozených, co se žádný jazyk nenaučili, ale vždycky se vyrojí pár komunikativních jedinců, když je potřeba.
@twinkletwinkle píše:
Na neco jsem hrda, na neco ne… Za prvni republiky jsme byli zeme, na kterou bych byla velmi hrda, ale dlouha doba komunismu se na nas podepsala…myslim, ze dobre veci se stale najdou, ale v zahranici jsme stale Czechoslovakia, pokud uz nekdo vi, kde ta zem vlastne lezi, pro “zapad” jsme stale vychodni Evropa.. Pokud tu cizinci ziji delsi dobu, tak jsou nadseni z historie, architektury, pohostinosti, pokud je to eurovikend, tak si spis pamatuje matrjosky kolem Staromaku:( A vsichni se divi, ze mame levnejsi pivo nez vodu…
Osobne se trochu za Cechy stydim, byt je mi to lito, ale poznam je na dovolene na prvni pohled…neznalost jazyku mi vadi asi nejvic…Dokud se nenaucime komunikovat, tak budeme porad za ty burany..
Tak zrovna s těmi jazyky jsme na tom dobře. Stačí se podívat na ten slavný západ Y kolik lidí tam umí cizí jazyky. Pak zjistíš, že na tom jsou dost mizerně