Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@rokris Jedna paní prý, když utíkala za hranice před komunismem, si vezla s sebou trochu hlíny, aby tu hlínu pak jednou jí nasypali do hrobu..
A já miluju nejen svou vlast, ale především svůj kraj. Vidím Bezděz, hrad Přemysla II. Otakara. Taky když se blížíme dom, vidím škodováckej komín, což třeba sice není úplně architektonickej skvost, ale já vím, že jsem skoro doma a znám ten komín od dětství.
Ja vidim, kdo sedi na Prazskym hrade a vlastenectvi hned prejde.
@Emimin7 píše:
Aby ses neposral!
@eva valoi píše:
@rokris Jedna paní prý, když utíkala za hranice před komunismem, si vezla s sebou trochu hlíny, aby tu hlínu pak jednou jí nasypali do hrobu..
A já miluju nejen svou vlast, ale především svůj kraj. Vidím Bezděz, hrad Přemysla II. Otakara. Taky když se blížíme dom, vidím škodováckej komín, což třeba sice není úplně architektonickej skvost, ale já vím, že jsem skoro doma a znám ten komín od dětství.
Myslím si, že toto je ono ![]()
@eva valoi píše:
Aby ses neposral!
Opravdu velmi inteligentni a duchaplna reakce… Takhle mluvite normalne?
@rokris píše:
Myslím si, že toto je ono
Myslím, že to tak má hodně lidí. A možná si to ani neuvědomují. Mně by se bez toho mého rodného kraje špatně žilo.
@Emimin7 píše:
Tam to zrovna vůbec není o vlastenectví, i když slovně se tím pořád ohání. Vůbec u politiků to vlastenectví v činech moc nevidím.
@marin píše:
Tam to zrovna vůbec není o vlastenectví, i když slovně se tím pořád ohání. Vůbec u politiků to vlastenectví v činech moc nevidím.
Jde mi o to, ze nemohu byt vlastenec vuci narodu, co je schopen volit, jak volil. Ja to v cinech vidim.
@Emimin7 píše:
Jde mi o to, ze nemohu byt vlastenec vuci narodu, co je schopen volit, jak volil. Ja to v cinech vidim.
A co tam u těch politiků vidíš za vlastenectví? Mně to přijde spíše u většiny jako ten nacionalismus.
Zila jsem na ruznych mistech v zahranici, ruzne dlouho, vzdy mi domov chybel, i na ty kazdodenni malickosti jsem s hroznou nostalgii vzpominala a vzdycky jsem vedela, ze “naporad” budu zit jedine tady. A cestina je tak nadherne rozmanita:)
@marin píše:
A co tam u těch politiků vidíš za vlastenectví? Mně to přijde spíše u většiny jako ten nacionalismus.
Ne u politiku, tam to je skutecne nacionalismus. U volicu. Volici jsou lid a podle me lid tvori vlast.
@Emimin7 píše:
Ne u politiku, tam to je skutecne nacionalismus. U volicu. Volici jsou lid a podle me lid tvori vlast.
No jo no. Většina voličů vždy půjde za tím, kdo má lákavé řeči a slibuje blahobyt pro všechny bez rozdílu. Ale tak je to všude, nejen u nás.
To nejsou vlastenci.
Zila jsem nejakou dobu v zahranici a vim, ze bych dokazala zit mimo CR. Je tu krasna priroda, nadherny pamatky, spousta krasnych mist, ale na druhou stranu mame co dohanet. Kolikrat si rikam, kdyz nekde jedu, jak asi musi zahranicni turiste vnimat bordel v prikopech kolem silnic, podelany chodniky, neposekanou travu, proste celkove neupravene prostredi, spina. Ale to je bohuzel o lidech a v tomto ohledu jsou Cesi burani.
@Emimin7 píše:
Na Hradě sedí každou chvíli někdo jinej. Povznes se nad to. Vlastenec buď jsi nebo ne.