Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Spis pro pobaveni. Uvedomuju si jak Cesi casto nadavaji na svou zem. Ale napr. kdyz o Cesku rekne neco spatneho cizinec, casto muze Cech dostat amok.
Jste vlastenci, jste hrdi na svuj narod?
Ja osobne jsem docela byla, ale kvuli vysledkum voleb, parlamentnich i prezidentskych, ktere ani jedny nedopadly podle mych predstav, hrda byt nemohu. Jak to mate vy?
Já jsem taky byla hrdá, stále říkám, že naše zem je nádherná, krásná zem, lidé jsou milí a skvělí. Pravda, že poslední volby parlamentní i prezidentské a to, co se děje teď, to mnou hluboce otřásá.
Cesi jsou vlastenci jenom kdyz se hraje hokej nebo rekne “uprchlik”
Mám ráda naši zemi a rozhodně se to nezmění žádnými výsledky voleb, které by nebyly podle mého přání. To by svědčilo o tom, že jsem bláhová, protože bych si myslela, že celý národ musí mít stejný názor na politické a jiné události jako já. Jinak pro mně je mnohem důležitější prezident i parlament, který „kope“ za Česko, za naše zájmy než ten, kdo je v zahraničí dobře hodnocen, protože je tvárný podle potřeb cizích států bez ohledu na zájmy národní.
Jsem ráda, že jsme měli tolik odvážných lidí, kteří zde zůstali a bojovali na tuto zem. Pro mě není hrdina ten, kdo uteče za lepším.
Já si myslím, že je hloupost, aby člověk kvůli výsledkům voleb přestal mít rád svůj národ, svoji zemi, svůj domov. Nechci teď řešit volby, také k tomu, co se dnes děje na naší politické scéně pomalu nenacházím slov, ale to bychom se akorát zbytečně stáčeli k jinému tématu, a také.. volby přeci nemohou ovlivnit mojí hrdost ke svému národu a všemu, co k němu patří.
Jo, utvrdit mě v tom, že lidé jsou hloupí, naivní a neodpovědní ke své budoucnosti, to volby mohou, to zase ano. ![]()
Jinak, co se týče toho sebemrčkařství, na to jsme byli experti vždy. To bohužel není jen dnešní dobou.. A neustále mě to udivuje, jak se mnoho Čechů řídí heslem „U sousedů je trávník zelenější“ ![]()
Já jsem vlastenec hodně velkej. To, že v průběhu dějin ( i dnes) se dějí věci, které nejsou úplně správně, beru jako naprosto přirozenou součást lidského vývoje, stavu společnosti. Děje se to všude ve světě. Ale na naši zem jsem hrdá, hodně se zajímám o naše dějiny, obdivuju, co všechno dokázali naši předkové vykonat. Strašně mi vadí, když někdo kálí do vlastního hnízda, doslova alergická jsem na pohrdlivé označení „čecháček“. Máme krásnou zem, žila a žije tady velká spousta chytrých a pracovitých lidí, naši předkové dokázali ubránit naši svébytnost, jazyk i přesto, že to nebylo vůbec jednoduché.
Já jsem vlastenec, ale ne nacionalista. Jsem hrdá na svou zemi, kulturu a jazyk. A nikdy jsem se nestyděla za to jsem Češka.
A politiku bych do toho netahala. Etiketa říká, že jsou tři věci, o kterých by se ve společnosti nemělo mluvit, pokud se chceš vyhnout konfliktům – politika, náboženství a peníze. ![]()
@PaníBovaryová píše:
Cesi jsou vlastenci jenom kdyz se hraje hokej nebo rekne “uprchlik”
Tesat do kamene
Vždy si vybavím: MY VYHRÁLI vs. ONI PROHRÁLI ![]()
Nejsem vlastenec, nejsem ani hrdá na to, že jsem z Čech, v zahraničí se za to spíš stydím
Plánujeme s mužem odejít, nebudu si hrát na hrdinu, těch jsou plné hřbitovy a stejně si jich typicky česky nikdo neváží ![]()
Mne tedy politika u vlastenectvi prijde relevantni. Je to nase vlada. A kdyz vidim, ze Cesi zvolili co zvolili, tak nemohu byt na nas hrda.
Jsem vlastenka, jsem hrdá na naší kulturu, miluju naší přírodu, památky. Politiku do toho netahám.
@lucenka Já si dokonce myslím, že s politikou to nesouvisí. A napsalas to hezky. ![]()
Ani náhodou, stydím se za náš národ
Vždycky, když někde v zahraničí se někdo snaží hádat odkud pocházím tak nikdy netipují správně a pak mi ani nevěří, když jim řeknu že jsem z ČR, to mám vždycky největší radost ![]()
@rokris píše:
@lucenka Já si dokonce myslím, že s politikou to nesouvisí. A napsalas to hezky.
Děkuju… On to hodně podpořil náš pobyt v zahraničí. Chci, aby kluk věděl, kde má kořeny, kam se jednou vrátí. I to hodně podporují u něj ve škole. Překvapivě dodržujeme tradice víc než doma i když je to o hodně složitější.
@lucenka píše:
Děkuju… On to hodně podpořil náš pobyt v zahraničí. Chci, aby kluk věděl, kde má kořeny, kam se jednou vrátí. I to hodně podporují u něj ve škole. Překvapivě dodržujeme tradice víc než doma i když je to o hodně složitější.
@lucenka píše:
Při pobytu v zahraničí se to vlastenectví asi automaticky prohlubje. My jsme při některých svátcích vyvěšovali i vajku, což by mě doma nenapadlo.