Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@lucenka
Tak prirozene nemyslim Americany, Anglicany…ale prijde ti, ze ve srovnani napr. se Skandinavii, Nemeckem, Nizozemskem u nas hodne lidi mluvi dobre anglicky? Ja se s tim u nas tedy moc nesetkala..a na dovolenych uz vubec ne. Ano cizinci se u nas mozna dobre domluvi, v centru…
@Malaga píše:
Svou zemi miluju a zije se mi tu dobre. Nemenila bych. Bez ohledu na vysledky voleb. A ti co se stydi a zit tu nechteji - jsou svobodni, nikdo je tu nedrzi.
Jsem hrdá, že jsem Češka a docela mě mrzí, že Češi obecně na svůj původ hrdí nejsou. V okolních zemích lidé mají běžně vlajky v oknech. My to neděláme ani o národních svátcích. A s těmi jazyky bych si taky nebyla jista. Jistě v Amsterdamu si pokecáte anglicky s každým tramvajákem, ale když pojedete na venkov ve Francii, Itálii, Španělsku…tak se tam s jiným, než rodným jazykem moc nesetkáte…
@twinkletwinkle píše:
@lucenka
Tak prirozene nemyslim Americany, Anglicany…ale prijde ti, ze ve srovnani napr. se Skandinavii, Nemeckem, Nizozemskem u nas hodne lidi mluvi dobre anglicky? Ja se s tim u nas tedy moc nesetkala..a na dovolenych uz vubec ne. Ano cizinci se u nas mozna dobre domluvi, v centru…
Tak Skandinávie je proslulá tím, že se tam učí anglicky od mala. S tím se nikdo moc srovnávat nemůže. Ale stačí si zajet do Francie, Německa, Rakouska, Itálie,.. a zjistíš, že se s angličtinou taky mimo velká města moc nedomluvis… Bude to srovnatelné s ČR.
@lucenka
Francouzi se uci, vetsinou i umi, u nich je to tim, ze nechteji… U Nemcu jsem se malokdy setkala s tim, ze by neumeli anglicky, Italove jsou lini od prirody a v Rakousku to je asi tak jak pises - jako u nas. Jenze u nas se cizi jazyk uci taky pomerne brzo a zadna slava…
@twinkletwinkle píše:
@lucenka
Francouzi se uci, vetsinou i umi, u nich je to tim, ze nechteji… U Nemcu jsem se malokdy setkala s tim, ze by neumeli anglicky, Italove jsou lini od prirody a v Rakousku to je asi tak jak pises - jako u nas. Jenze u nas se cizi jazyk uci taky pomerne brzo a zadna slava…
Tak asi jak se kdo cejtí.
@twinkletwinkle Tak učí se všichni, ale otázka je jak to používají. Ve Francii jsem se anglicky fakt nedomluvila a v jižní Itálii také ne.
@divine woman píše:
@twinkletwinkle Tak učí se všichni, ale otázka je jak to používají. Ve Francii jsem se anglicky fakt nedomluvila a v jižní Itálii také ne.
Já jo - jde se s nima krásně domluvit. Jenom musí člověk počítat s tím, že když na ně bude člověk mluvit anglicky, tak budou odpovídat francouzsky. Ale zase je to milý.
@twinkletwinkle píše:
@lucenka
Tak ale u nás se taky cizí jazyky učí špatně, neučí se u toho mluvit ale jen samé poučky. A rozhodně bych podle toho nesoudila, jaký jsme národ a jestli na něj mám být hrdá nebo ne.
https://www.weforum.org/…c82b4bc865b/ Tady jsou statistiky o anglictine v neanglicky mluvicich zemich. Lepsi nez o tom debatovat, ne?
Jinak ja zil v domneni, ze nejvic anglicky z takovych zemi mluvi Jihokorejci. Ale zrejme ne.
@Takyjedna píše:
Já jo - jde se s nima krásně domluvit. Jenom musí člověk počítat s tím, že když na ně bude člověk mluvit anglicky, tak budou odpovídat francouzsky. Ale zase je to milý.
Tak já se domluvila i česky
s posunky
@divine woman píše:
Tak já se domluvila i českys posunky
To mi připomíná tu Jitku z Léta s kovbojem ![]()
@Emimin7 píše:
https://www.weforum.org/…c82b4bc865b/ Tady jsou statistiky o anglictine v neanglicky mluvicich zemich. Lepsi nez o tom debatovat, ne?Jinak ja zil v domneni, ze nejvic anglicky z takovych zemi mluvi Jihokorejci. Ale zrejme ne.
Zajímalo by mě, jak tu statistiku dělali. Hodně jsme se nad tím pobavila. Žiju totiž v zemi, kde podle statistiky má umět anglicky víc jak 50% obyvatel… Dobrý vtip
tedy jestli se pod pojmem umět cizí jazyk neskrývá umění cca 5 základních otázek ![]()
@lucenka píše:
Zajímalo by mě, jak tu statistiku dělali. Hodně jsme se nad tím pobavila. Žiju totiž v zemi, kde podle statistiky má umět anglicky víc jak 50% obyvatel… Dobrý vtip![]()
tedy jestli se pod pojmem umět cizí jazyk neskrývá umění cca 5 základních otázek
Tak ses pokoušela bavit s tou nesprávnou polovinou, no ![]()
@Takyjedna píše:
Tak ses pokoušela bavit s tou nesprávnou polovinou, no
Myslíš, že ti vzdělání, co umí anglicky žijí mimo hlavní město a měla bych ty anglicky mluvící jet hledat na plovoucí vesnice na moři nebo do džungle? ![]()