Jste vlastenec?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25897
12.7.18 19:58

@lucenka Dost lingvistů žije mimo republiku  :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.18 20:01

@lucenka
A ja si zas myslim, ze to vypovida o urcite urovni a vzdelanosti.
Ale to by byla asi debata na jine tema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.18 20:05
@twinkletwinkle píše:
@lucenka
Francouzi se uci, vetsinou i umi, u nich je to tim, ze nechteji… U Nemcu jsem se malokdy setkala s tim, ze by neumeli anglicky, Italove jsou lini od prirody a v Rakousku to je asi tak jak pises - jako u nas. Jenze u nas se cizi jazyk uci taky pomerne brzo a zadna slava…

Ta výuka jazyků je na prvním stupni tristní. Učebnice mně přijdou k ničemu. Mám dceru v první třídě a co se naučili za rok, to není snad možné publikovat. Byli jsme v zahraničí a nebylo schopná říct anglicky odkud je, když vyhrála jednu soutěž. Chodila na kroužek ještě ve školce a tam se toho naučili za ten rok víc. Měli by se učit to, aby jim to k něčemu bylo. Dcera ve čtvrté třídě měla slovíčka typu dinosaurus. Některá slovíčka nevěděl ani manžel, a to pracuje v zahraniční firmě a anglicky mluví a píše prakticky denně. Ale pak není divu, že nemůže nic říct. I dcera už si stěžuje, že nemluví, jen něco pořád doplňují do pracovního sešitu.

• Citovat
  • Upravit
12503
12.7.18 20:06

@Svetlana87 Češi moc vlastenecti nejsou,srovnam-li s jinými narody. Ale myslím,ze máme být na co hrdí, na to, jak malý jsou Cesi národ, dali světu hodně. Zemi máme nádhernou,rozmanitou, kolik památek UNESCO máme, bohatou historii. Já sama mám tuhle zemi moc ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
12.7.18 20:13
@Emimin7 píše:
https://www.weforum.org/…c82b4bc865b/ Tady jsou statistiky o anglictine v neanglicky mluvicich zemich. Lepsi nez o tom debatovat, ne? :) Jinak ja zil v domneni, ze nejvic anglicky z takovych zemi mluvi Jihokorejci. Ale zrejme ne.

Prosim Te, ta starší generace neumí obvykle vůbec a kdyz už někdo anglicky mluví, tak často s přízvukem, že v tom někdy ani angličtinu neslyším, ale chápu, že to nebude jednoduché naučit se typove naprosto odlisny jazyk. Nechci vidět, jak by zněla moje korejstina. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
12.7.18 20:18
@Alladina píše:
Prosim Te, ta starší generace neumí obvykle vůbec a kdyz už někdo anglicky mluví, tak často s přízvukem, že v tom někdy ani angličtinu neslyším, ale chápu, že to nebude jednoduché naučit se typove naprosto odlisny jazyk. Nechci vidět, jak by zněla moje korejstina. :lol:

Jojo, mel jsem na mysli mlade lidi. Videl jsem dokumenty o jejich vzdelavani a prislo mi na dost vysoke urovni. Bylo to prave i o jejich anglictine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.18 20:23
@Emimin7 píše:
Jojo, mel jsem na mysli mlade lidi. Videl jsem dokumenty o jejich vzdelavani a prislo mi na dost vysoke urovni. Bylo to prave i o jejich anglictine.

Tak zrovna tam je to o neuveritelnem biflovani a tlaku..ta stadovost je tam porad tak zakorenena, ze nikdo tam neni schopen sam uvazovat natoz neco udelat, jedou podle prirucek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
12.7.18 20:27
@twinkletwinkle píše:
Tak zrovna tam je to o neuveritelnem biflovani a tlaku..ta stadovost je tam porad tak zakorenena, ze nikdo tam neni schopen sam uvazovat natoz neco udelat, jedou podle prirucek..

Jojo, to souhlasi. Maji v tom dusledku strasnou spoustu sebeverazd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
12.7.18 20:32
@Emimin7 píše:
Jojo, to souhlasi. Maji v tom dusledku strasnou spoustu sebeverazd.

Nejenom to, asijske narody, především ty vyspělejší, jedou spíše na tzv.blaho celku, oddanost společnosti a tím pádem na vykonnost a uspech, absolutni oddanost autoritam,rozhodně se tam nepestuje individualita a originalost osobnosti jako v naší západní kultuře. Jiný kraj, jiný mrav, jiný pohled na svět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
12.7.18 20:36

Ano, jsem vlastenec a mám ráda naše lidi. S Čechy mě pojí jazyk, kultura a stejný smysl pro humor. S málokterými lidmi se tak nasměju, jako se sousedy, s kamarády, a to jsou Češi.
Nemám problém ani s jinými národy, ale košile je prostě bližší než kabát.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
12.7.18 20:38
@Alladina píše:
Nejenom to, asijske narody, především ty vyspělejší, jedou spíše na tzv.blaho celku, oddanost společnosti a tím pádem na vykonnost a uspech, absolutni oddanost autoritam,rozhodně se tam nepestuje individualita a originalost osobnosti jako v naší západní kultuře. Jiný kraj, jiný mrav, jiný pohled na svět.

Tohle se mi zda v Jizni Koreji tolik neplati. Prijde mi, ze treba v Japonsku je to az fanaticky dulezite, ale v Koreji spise v cloveku pestuji, aby byl nejlepsi a nejuspesnejsi. Proste aby byl lepsi nez ten druhy. Mozna to neni nutne individualita, ale take ne to zapadnuti do davu. O zbytku Asie bohuzel skoro nic nevim. Koukam jen na tyhle dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
12.7.18 20:41
@eva valoi píše:
Ano, jsem vlastenec a mám ráda naše lidi. S Čechy mě pojí jazyk, kultura a stejný smysl pro humor. S málokterými lidmi se tak nasměju, jako se sousedy, s kamarády, a to jsou Češi.
Nemám problém ani s jinými národy, ale košile je prostě bližší než kabát.)

Pěkné :kytka: Já jsem ten typ, co se bojí vyjet za hranice, aby ho náhodou nezastihla smrt mimo vlast. :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14809
12.7.18 20:45
@rokris píše:
Pěkné :kytka: Já jsem ten typ, co se bojí vyjet za hranice, aby ho náhodou nezastihla smrt mimo vlast. :mrgreen: :mrgreen:

Přečti si Píseň o rodné zemi od Seiferta. Mimochodem na toho jsem taky hrdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
12.7.18 20:47
@eva valoi píše:
Přečti si Píseň o rodné zemi od Seiferta. Mimochodem na toho jsem taky hrdá.

Velmi dobře znám. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
6439
12.7.18 20:48

Krásný na vlastenectví je to, že i oblečení na reprezentaci našeho národa při olympijských hrách si necháme ušít v Asii. Jen abychom nemuseli český šičce vypláznout o stovku na hodinu více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí