Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ta scéna, kdy se plíží „nový dino“ k holčičce pod peřinu
to jsem měla na kahánku taky. Když jsem pak viděla, že se na filmu podílel i Spielgerg, tak jsem byla doma ![]()
Ne, není to pro tak malé děti.
Byli jsme a 5,5 letému bych to nepustila ani omylem a to je celkem otrlý
mě by ani nenapadlo pouštět toto malým dětem. Jsem asi stará konzerva, ale u nás jedou jen Krtek a Panda, Mimoňi, Šmoulící a Pipo
sice má malej jen skoro 3 roky,ale během pár let to měnit nemíním…Ale každý svého štěstí strůjce. Pak se ani nedivím, když tu někdo hází diskuze o tom, jak se děti vyjadřují a co říkají…
Byla jsem na tom v kine, deti tam moc nebylo, a tak male dite bych tam fakt nevzala. Sedeli jsem vedle tak osmileteho decka a ten z toho mel chvilkami hruzu. A to nemluvim o tom, jak se lekal pri traileru na horor před filmem. Nechapu, co ty rodice cekaj, fakt to neni pro deti.
Jursky park 1 proti tomu je pohadka.
Byla jsem na tom se sestiletym synem, uzili jsme si to oba! Zadne traumatko se nekona.
@ASAndrea tak to by byl ve školce za mimoně
ale jinak souhlasím, chce to s rozumem
@ASAndrea píše:ta scéna, kdy se plíží „nový dino“ k holčičce pod peřinu
to jsem měla na kahánku taky. Když jsem pak viděla, že se na filmu podílel i Spielgerg, tak jsem byla doma
Ne, není to pro tak malé děti.
přesně - to je zrovna scéna, kdy jsme si říkali, že nebudeme spát ani my dospělí ![]()
@ASAndrea No tak to,co děti říkají fakt moc nezáleží na tom,že se jednou za měsíc podívají na film a ne na pohádku.
Je vidět,že ještě nemáš skolkou povinné dítě,to budeš koukat,i kdyby se na krtečka koukal do dvaceti let. ![]()
Tak jasně s mým synm do školy (školy, ne školky, je mu devět) chodí děti, které běžně koukají na horory a hrají hororové hry, kde se to zabíjením a mrtvolami jen hemží. Jo ajsem ráda, že je syn mimoň, asi by se mi nelíbilo, kdyby mkoje dítě bylo natolik necitelné, aby mu takové věci nevadily… Pak se divíme, když nějaké dítě vystřílí školu. Bodeť by ne, zabíjet je přece normálnía trocha krve přece taky nic není… (vyháním to do extrému, jsem si toho vědomá, ale přesně takhle to cítím, nic se nemá přehánět, ani „dospělost“ dětí).
Tak ono záleží i na vedoucí kina. U nás se to třeba kontroluje a pokud je film od 12 let tak se tam 5 leté dítě nedostane ani omylem.
Já si nemyslím, že by jednou za měsíc na něco kouklo. Je vidět, že nemáš výchovu jako já.
Já si myslím, že na tom, co jsi napsala, bude hodně
Podle mě nemá malé dítě ještě takový rozumový potenciál, aby pochopilo, že to je jen film, ne skutečnost. Já stokrát radši budu mít doma mimoně, který kouká na pohádky, než excentrika, který mi bude vysvětlovat, jak se mučí lidi (což se mi taky stalo se 7letým klukem na hřišti). My před synem nekoukáme na podobné filmy a ani nebudeme. Ať se sám pak rozhodne, čemu dá přednost. Nemyslím si, že by v pubertě ještě koukal na Krtečka ![]()
@ASAndrea píše:
@Lychee13Já si nemyslím, že by jednou za měsíc na něco kouklo. Je vidět, že nemáš výchovu jako já.
Díky Bohu,že ne. Učím ve školce a děti,které žijí jako skleníkové květinky a jsou “ušetřeny” všemu okolo něj,se pak třeba v 6 letech bojí pohádky Vzhůru do oblak,jak jedna holčička u nás. A tím nemyslím,že by jim rodiče měli pouštět horor,krimi apod. Ale když budu pětileťákovi pouštět jen Krtečka,tak bude mít strach z čehokoliv negativního,co vidí,viz “ztroskotání” v téhle pohádce. ![]()
Syn 6 viděl první 3dily.Miluje dinosaury.Při škarede scene si zakryla hlavu a směje se že se nedívá.Dnes je v telce 1.dil jdeme koukat.
Syn 7,5 roku byl na filmu včera. Občas prý nuda, moc se tam mluvilo a málo dinosaurů. První díl viděl někdy loni. Trauma nemá, už ví, že dinosauři vyhynuli - to pro něj bylo velké zklamání. ![]()