Justiční čekatelky, asistentky soudce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Justiční čekatelky, asistentky soudce
Ahoj, jsou tu nějaké justiční čekatelky, asistentky soudce plánující rodinu? Já pořád nevím jestli čekat se založením rodiny do 30 let, jestli čekat a doufat ve jmenování soudcem nebo založit rodinu a řešit to až potom.. Docela se to ve mě bije, miminko bych chtěla, na druhou stranu chci něco dokázat.. Nemám ale jistotu, že někdy jmenovaná soudcem budu.. Fakt nevim. Má někdo podobné starosti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Vanille Kamarádka to udělala tak, že ona teda koncipovala, ve 27letech si udělala advokátní zkoušky, otěhotněla, má minčo a pak se nechala jmenovat soudkyní. A pokud otěhotníš, tak se stejně budeš pak moci na svoji pozici vrátit, i když bys ještě nebyla jmenovaná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je tady takova:-)
Nejdrive mela deti, pak byla jmenovana. Je sikovna a strasne fajn clovek. Nic ji neuteklo-myslim
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka1 píše:Příspěvek upraven 10.11.14 v 21:20
Soudce se jmenuje podle šikovnosti, schopnosti i věku, ne podle život. zkušeností ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@farska píše:
Soudce se jmenuje podle šikovnosti, schopnosti i věku, ne podle život. zkušeností
Každopádně ten vek by měl hrát roli, mmch mám šikovnou schopnou kamarádku cekatelku a raději si pořídila deti, dle jejich slov je lepší byt soudkyně se zkušenostma v letech nez po 35 roce stále bezdětná cekatelka a co si budem povídat, zrovna i v tomhle oboru jsou na tom z gender hlediska lépe muži, stejně jako v tom mem (finance)… ![]()
- Citovat
- Upravit
Řeším to protože mám pocit že jakmile otěhotním tak už mě odepíšou jelikož nás asistentů, čekatelů je hodně a míst soudců je málo a jakmile odejdu na mateřskou a zmizím ze soudu na tři roky, tak už si namě ani nevzpomenou a pak mě budou v tom jmenování „přeskakovat“ ti co si to tam poctivě odseděli aniž by na tři roky vypadli z toho kolotoče pryč…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kolik ti je? Uz mas justicni zk? Ja bych dite neodkladala, faktoru je bohuzel mnoho a jistotu jmenovani nemas, spis mi prijde, ze mit odrozeno je vyhoda
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vanille píše: Řeším to protože mám pocit že jakmile otěhotním tak už mě odepíšou jelikož nás asistentů, čekatelů je hodně a míst soudců je málo a jakmile odejdu na mateřskou a zmizím ze soudu na tři roky, tak už si namě ani nevzpomenou a pak mě budou v tom jmenování „přeskakovat“ ti co si to tam poctivě odseděli aniž by na tři roky vypadli z toho kolotoče pryč…
Tak nemuzes vypadnout na tri roky, to je jasny… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka1 Přesně v to doufám - ze pro ně bude lepší najmenovat soudcem někoho kdo už má děti, neboť soudy jsou zahlcený a musí jim tam tu práci někdo udělar a když najmenujou holku bez dětí tak mají jistotu že jim tam bude makat tak rok a pak zmizí na x let na mateřskou/rodičák ale oni ji budou míit stále najmenovanou a nikoho jinýho za ní tím pádem nedostanou, takže její práci budou dělat ostatní..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tini Ke zkouškám jdu hned na začátku 2015 a je mi 28, bude 29.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A preskakovat te bude porad nekdo, lidi uplne zvenku, neci znami a bude te to zrat o to vic. Vypadnout na 3roky fakt nejde, chce to se vratit casem aspon na pul uvazku.Ale justicky rozhodne pred ditetem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tini jojo to určitě.. Těhotná nejsem a půjdu na ně v příštích pár měsících takže tohle stihnu určitě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit