Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, jak to děláte, když potřebujete k doktorovi a nemůžete vzít prcka s sebou? Asi teď budu muset chodit na rehabky a s prckem tam nemůžu. Když tam musel manžel, normálně dostal propustku z práce… Já svoje doktory do teď buď odbývám, nebo řešíme přes dovolené babiček a tatínka, ale tohle už prostě nezalátám. Myslíte, že dají manželovi propustku? V práci to není problém, jen aby mi doktor dal to razítko…
Jedna mudra mi tvrdila, že to nejde. Jak to děláte vy?
Beru děti sebou nebo hlídají kamarádky na mateřské a já pak hlídání oplácím.
Bud prijde segra, babicky, otec ditete a nebo platim chuvu.
@gwen15 Já bych řekla, že záleží na doktorovi jak je benevolentní. Můj chlap šel s námi k pediatrovi a to ani nemusel. Od baráku máme kousek a sama bych zvládla a sestřička mu potvrdila propustku bez problému.
Zásadně všude s dětma, i na rehabilitaci jsem je brala. Občas pohlídala moje babi, ale bylo to málokdy. Jinak hlídání moc nemáme, tchýně za 6let asi 4×, naši mají práci a své zájmy..
U mě: buď si vezmu malou sebou a nebo manžel se uvolní na hodinu, dvě
Také nemám jiné hlídání kromě manžela.
Tak to vás obdivuju.. já si nedovedu představit vzít třeba 2 letého k zubaři, když jsem na křesle a on by měl někde sedět v ordinaci a nezlobit.. to samé jiný lékař..
takže u nás si doktory objednávám na odpolední hodiny a nebo brzo ráno a manžel hlídá..
Ale taky se mi stalo, že třeba odpadla babička, manžel nemohl a musela jsem zruščit zubaře
K doktorům nechodím. Ne že bych to nepotřebovala, ale hlídání nemám a s pěti malými dětmi (nebo třemi, kdybych to stihla po dobu, co mám nejstarší ve školce) se toho moc obrazit nedá. Zvládla jsem pořešit zubaře, že občas pohlídal muž, ale víc to nejde, nemůže se z práce uvolňovat moc často, takže řadu neakutních problémů ignoruju a čekám, až děti aspoň trochu odrostou. ehm.
Dřív jsem brávala děti s sebou všude. Dneska si platím hlídání, nervy mám jenom jedny:)
Ono záleží i na sestřičce. My měli na gynekologii sestřičku, kteránormálně hlídala.. Maminka tam nechala vajíčko- mají sesternu ordinaci propejenou dveřmi a sestřička, měla přiotevřené dveře, aby maminka byla v klidu.., až byla vyšetřená, tak si vzala vajíčko s miminkem k sobě…
Teď je tam mladá a to vůbec nehrozí.. prostě nepohlídá..
Tak já to řeším tak že se objednávám na odpolední hodiny, manžel chodí dopráce tak různě, takže když se mám objednat třeba za měsíc tak prostě nevím jestli bude zrovna doma nebo ne, takže se objednám na odpoledne a když manžel náhodou doma není tak pohlídá babička, která je z práce každý den v půl 3 doma
@gwen15 píše:
Ahoj holky, jak to děláte, když potřebujete k doktorovi a nemůžete vzít prcka s sebou? Asi teď budu muset chodit na rehabky a s prckem tam nemůžu. Když tam musel manžel, normálně dostal propustku z práce… Já svoje doktory do teď buď odbývám, nebo řešíme přes dovolené babiček a tatínka, ale tohle už prostě nezalátám. Myslíte, že dají manželovi propustku? V práci to není problém, jen aby mi doktor dal to razítko…Jedna mudra mi tvrdila, že to nejde. Jak to děláte vy?
Brala jsem děti všude s sebou. Dokonce i na biopsii z prsu jel mladší se mnou. Hlídání bych měla pouze zdravého dítěte, ale ne nemocného. Takže byl v kočáru a koukal co dr. dělá.
Edit: jedině kam jsem děti moc netahala byla gynda. To jsem se objednávala ve večerních hodinách, kdy byl manžel už doma.
Příspěvek upraven 10.10.16 v 20:33
Většinou jsem všude brala sebou děti. Sebou dostatek jídla, zásob na zabavení.
A pokud to jen šlo, tak muž jel s nama, ale s jedním uplna pohoda, jakoby tam nebyla, se dvěma to taky ještě šlo, pokud muž nemohl hlidat.
Se všema trema to už je třeba zapojit nejstarší, že má hlídat skolkare.
Ale teď už maji vseci tři dopoledne program škola/školka, tak si vyridim co třeba během té doby.
Mám manžela vzdy 15 dni doma a 15 dni v zahraničí v práci.
Takže se zarizujeme podle toho. A teď kdysi napodzim je muž objednaný s deckama na oční a na zubní na kontrolu, já si volno brát nebudu, takže pojedou sami.
Většinou beru sebou, zatím neměl žádný DR problém, sestřička se malého ujala a bylo to v pohodě, nebo malého dám do dětského koutku
Manžel občas jede taky, ale většinou je pracovně mimo město, takže to řeším takto ![]()