Kaděni do kalhot ve 3 letech
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Reaskiller No v podstatě je jedno jakou metodu zvolíš - někdo používá metodu cukru a biče - jako já. Když se pes/dítě vyčůrá/vykaká kam má tak velká pochvala a když tam kam nemá tak zase pokárání - jedno plácnutí přes zadek není bití! Někomu třeba fungují jen úplatky. Každopádně zakladaelka vyzkoušela být trpělivá a netrestat ho za to a výsledek je nula. A opakování něčeho, co prostě nefunguje je úplná blbost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Neřešila, protože jinak bys věděla, že se nejedná o neposlušnost, ale o psychický problém. Víš ono je něco jiného, když se dítku nechce zvednout od hry a pokadí se do kalhot - tamje vynadání na místě a tím, když by i chtělo, ale „nejde to“.
Pokud je to tak, pak je na místě asi dětský psycholog.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lynette píše:
@Reaskiller No v podstatě je jedno jakou metodu zvolíš - někdo používá metodu cukru a biče - jako já. Když se pes/dítě vyčůrá/vykaká kam má tak velká pochvala a když tam kam nemá tak zase pokárání - jedno plácnutí přes zadek není bití! Někomu třeba fungují jen úplatky. Každopádně zakladaelka vyzkoušela být trpělivá a netrestat ho za to a výsledek je nula. Aopakování něčeho, co prostě nefunguje je úplná blbost.
Souhlas. Když nefunguje fyzické trestání, proč je opakovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marieondatra Tak se školkou my problém neměli, nechával si to na doma… a tedy ani teď, kdy už je to celkem OK ve školce nejde. Jinak co u nás celkem pomáhalo, bylo, když měl nahatý zadek a nočník poblíž, to pak najednou vystřelil, sedl si a bylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
Souhlas. Když nefunguje fyzické trestání, proč je opakovat.
Ano. Každé dítě je jiné a na každé funguje něco jiného. V podstatě jen metodou pokus omyl člověk přijde na to, na co jeho dítě slyší a pokud něco chvíli zkouším a ono to má nulový efekt, pak to prostě není ta správná cesta a je na čase vyzkoušet něco jiného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lynette tak na VŠ si ho vytřepe sám. To už nebude věc učitelek. Fakt vtipné.
Jsem asi bohužel snad bohudík matka, kterou zajímá jak řešit problém tak, aby nezanechal na nikom nějaké psych. Problémy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No..evidentne asi zijeme kazdy v inej dobe
zatial mi ako tomu hovorite „dobre slovo“ fungovalo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marieondatra píše:
Ahoj jdu si pro radu. Nevím jak toho prďolu přesvědčit, přemluvit či donutit kadit na wc. Malému už jsou tři. S čůráním nemá problémy. Říká si nebonjde sám. I ve školce to je v pohodě, ale to kajděni mu ne a nejde. Dřív chodil do soukromé školky kde mu dali plenu a víc to neřešili. Bohužel já neměla možnost aby tam nemusel. To už je jedno, je ve státní. Jenže mi odmítá kadit. Zadržuje to a pak se pokadi. Někdy se podaří venku včas na travičku sibi řekne, ale jinak to pustí do kalhot. Pravidla zná. Na ot kam má jít, mi ukáže wc a sám řekne, že do kalhot ne.
Máte někdo radu prosím?
Ahoj,
mám doma to samé - kaká do kalhot vždy venku na zahradě, někam se schová a je to
Právě před chvílí
a klidně v tom bude běhat dále ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď OT, ale už podle stejných diskusí tady, tenhle problém mají ve velké většině kluci?
A on nemá tedy problém jen ve školce, ale i doma.. prostě stále „řešíte“ jeho kakání.. Já bych třeba viděla příčinu v tom, že v té předchozí školce.. 3leté dítě plenu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marieondatra píše:
@Lynette tak na VŠ si ho vytřepe sám. To už nebude věc učitelek. Fakt vtipné.
Jsem asi bohužel snad bohudík matka, kterou zajímá jak řešit problém tak, aby nezanechal na nikom nějaké psych. Problémy.
Bože jedno plácnutí a vynadání způsobí psychické problémy?? Pokud ano, tak to dítě není absolutně odolné. A pokud dítě není odolné tak by se asi rodiče měli snažit tohle změnit a nechodit kolem něj po špičkách, protože tím eho slabou stránku akorát podporují a nakonec z něho bude neprůbojný jedinec, který nebude vůbec zvládat jakýkoliv tlak a skončí na drogách nebo antidepresivech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lynette píše:
Bože jedno plácnutí a vynadání způsobí psychické problémy??
Bože, jedno plácnutí žádné problémy nezpůsobí, ale jedno plácnutí nic neřeší (krom ulevení si rodiče)… a opakované už problémy způsobit může… a neřeší taky nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tenhle problém má ve skutečnosti velká spousta dětí, akorátže se to řeší spíš doma pod pokličkou, ne na pískovišti s ostatníma maminkama, tak to pak vypadá, že je v tom člověk sám. Ale stačí tady pohledat a zjistíš, že v tom fakt sama nejsi ![]()
My to s psycholožkou řešili, nejvíc asi zabral systém nálepek s princeznama, za každý (ze začátku částečný) úspěch byla jedna nálepka, a pak jsem ukazovala, jak je to super, že už má tři nálepky, že už třikrát se to skoro povedlo…prostě povzbuzovat. Plus jsem dávala Bachovy květy a všechno dohromady to nakonec vedlo k úspěchu (asi dva měsíce po čtvrtých narozeninách)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli nerad chodi na wc co mu vratit nocnik? Sedi se na nem vice v podrepu, treba mu to pujde lip.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terdul píše:
@Lynette ty si nepořizuj radši ani toho psa. To jsou názory.
No já alespoň napíšu něco co má obsah a ne takový žvást jako ty, který mě má akorát urazit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit