Kaděni do kalhot ve 3 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17565
18.9.15 10:11

Tenhle problém má ve skutečnosti velká spousta dětí, akorátže se to řeší spíš doma pod pokličkou, ne na pískovišti s ostatníma maminkama, tak to pak vypadá, že je v tom člověk sám. Ale stačí tady pohledat a zjistíš, že v tom fakt sama nejsi :D

My to s psycholožkou řešili, nejvíc asi zabral systém nálepek s princeznama, za každý (ze začátku částečný) úspěch byla jedna nálepka, a pak jsem ukazovala, jak je to super, že už má tři nálepky, že už třikrát se to skoro povedlo…prostě povzbuzovat. Plus jsem dávala Bachovy květy a všechno dohromady to nakonec vedlo k úspěchu (asi dva měsíce po čtvrtých narozeninách)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
18.9.15 10:13

@j.a.n.i1 A jaké problémy to může způsobit??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
18.9.15 10:19

Jestli nerad chodi na wc co mu vratit nocnik? Sedi se na nem vice v podrepu, treba mu to pujde lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
18.9.15 10:21
@Terdul píše:
@Lynette ty si nepořizuj radši ani toho psa. To jsou názory.

No já alespoň napíšu něco co má obsah a ne takový žvást jako ty, který mě má akorát urazit. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101679
18.9.15 10:27
@Lynette píše:
@j.a.n.i1 A jaké problémy to může způsobit??

Třeba rozšíření střeva v důsledku zadržování, problémy se svěračem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
18.9.15 10:29

A když udělá loužičku, vymácháš mu nosánek v čůrankách a plácneš novinami :mrgreen: :mrgreen:
Dělám si srandu, ale něco na tom bude, že motivovat a dávat odměny. Já zatím bojuji s plínami. Takže teprve uvidíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
18.9.15 10:30
@j.a.n.i1 píše:
Třeba rozšíření střeva v důsledku zadržování, problémy se svěračem…

To si způsobuje už teď protože to zadržuje - s tím plácnutí nemá nic společného. Přece dítě které je už tak staré pochopí že je káráno za to, že se pokakal a nikoliv za to, že se vykakal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101679
18.9.15 10:30
@Lynette píše:
To si způsobuje už teď protože to zadržuje - s tím plácnutí nemá nic společného. Přece dítě které je už tak staré pochopí že je káráno za to, že se pokakal a nikoliv za to, že se vykakal.

Ale má, protože začne ještě víc, když vidí, že je potrestané za pokaděné kalhoty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10378
18.9.15 10:31

@Lynette moc neporadím, ale měli jsme problém do 5,5let. Chronickou zácpu, takže věčně zamatlaný spoďárky, ale bobek teda dělal do záchoda. Taky jsme mu nadávali, ale to nemělo smysl.Ve školce naštěstí měl zlatý učitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101679
18.9.15 10:31

@Terdul Co, 4 dny, to je krása… 10 a více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10378
18.9.15 10:33

@j.a.n.i1 taky i 10 :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
18.9.15 10:36

Po přečtení posledních pár příspěvků je jasný že se jedná o nějaký psychický blok. A s tím teda opravdu zkušenost nemám žádnou. S tím že můj syn nechtěl sednout na nočník a že se mi pokakal to ano, ale stačilo na něj houknout, párkrát ho plácnout přes zadek a bylo. Nijak urputně se tomu nebránil a kaká do nočníku 2× denně. Když by to zadržoval několik dní tak bych mu zkusila dát sušený švestky a kdyby to nepomohlo tak bych šla za psychologem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
18.9.15 10:48

@Lynette ono to není o tom, že by dítě schválně něco dělalo/nedělalo… někteří lidé například hrozně neradi telefonují. Než aby zvedli sluchátko a něco vyřídili, buď se na to vykašlou, nebo dojdou a vyřídí to osobně. Když tomu člověku vynadáš, že je blbej, tupej a omezenej, když ztrácí čas cestováním, místo toho, aby zavolal, tak co se stane? Půjde do sebe a řekne si „Aha, tak já příště zavolám, vždyť to nic není“? Anebo si řekne „jo, jsem blbej, tupej a omezenej…“ a příště stejně nezavolá. Protože „něco“ je prostě silnější.
Ne vždycky se nám daří věci dělat tak, jak víme, že bychom je měli dělat. Bojují s tím dospělí, proč by nemohly i děti. Když dítě plácnu za pokakání, nic nového mu nesdělím, ono ví, že se to nemá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
18.9.15 10:59

A jakej má bobek? Nemá třeba trochu zácpu, že by ho to bolelo? To by bylo jasný, že se mu nechce. Napadá mě jen bobek do záchoda= bonbon/čoko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
18.9.15 11:04

@Etcetera78 Já bych myslela že mu tím sdělím to, že to už nadále nebudu mlčky tolerovat. Synovi bych nikdy neřekla že je tupej nebo omezenej. Pouhé naštvané Tytyty! vždy úplně stačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze