Kaděni do kalhot ve 3 letech
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
kaděni do kalhot
Ahoj jdu si pro radu. Nevím jak toho prďolu přesvědčit, přemluvit či donutit kadit na wc. Malému už jsou tři. S čůráním nemá problémy. Říká si nebonjde sám. I ve školce to je v pohodě, ale to kajděni mu ne a nejde. Dřív chodil do soukromé školky kde mu dali plenu a víc to neřešili. Bohužel já neměla možnost aby tam nemusel. To už je jedno, je ve státní. Jenže mi odmítá kadit. Zadržuje to a pak se pokadi. Někdy se podaří venku včas na travičku sibi řekne, ale jinak to pustí do kalhot. Pravidla zná. Na ot kam má jít, mi ukáže wc a sám řekne, že do kalhot ne.
Máte někdo radu prosím?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@marieondatra Jedinou a to trpělivost, trpělivost, trpělivost… znám to moc dobře, u nás se to zlomilo ve 4,5 letech. Tedy vyloženě do kalhot nekadil, ale taky zadržoval, takže ty kalhoty byly pokaždý špinavý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Ale houbelec. Jak naučíš štěně aby čůralo na trávu a ne doma na podlahu? Když to udělá doma tak řekneš Fuj, zamračíš se a odtáhneš ho na trávu a řekneš že se čůrá tady. Když to štěně pochopí a stejně občas udělá doma loužičku tak je na čase ho trochu plácnout přes zadek, dotáhnout ho k tý loužičce a říct mu důrazněji že je to fuj. Jestli tohle pochopí osmitýdenní štěně, tak to jistě pochopí i tříleté dítě - to by jinak chlapeček musel mít IQ tykve. A to určitě nemá. Dobře ví, kam to má dělat a jen prostě nechce poslouchat a v tom případě nějaká trpělivost už není na místě a mělo by se na to reagovat jako na jäkékoliv jiné zlobení protože to je jen jeho neposlušnost a nikoliv neosvojení nějaké dovednosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyhrožování ani úplata prostě nic. Slyšela jsem, že se to nemá moc řešit, aby na to dítko moc nemyslelo a víc nestresovalo. Ale jak to neřešit, když vidím, že to zadržuje, ale křičí na wc i nočníku ne bobek ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lynette tohle není neposlušnost!! On nejde a naschvál se pokadi. On se očividně bojí a nebo neumí tlačit na mísu tedy v sedě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lynette píše:
Já bych mu vynadala a plácla ho přes zadek.
nemyslim, ze flaknut mu po riti je uplne najviac vychovne..snazit sa mu to vysvetlit a potom pre to nieco robit..ako..vynadat mu a plesknut..no neviem neviem..asi by som nechcela byt Tvojou dcerou..sorry..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Řešila - jak u psa tak u syna. Bylo to vyřešeno raz dva. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 takže trpělivě vysvětlovat a neřešit a neupozorňovat furt? Snad budou trpělivé i učitelky ve školce. Protože dát ho zpět do té soukromé by nebylo nejlepší řešení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lynette píše:
@j.a.n.i1 Ale houbelec. Jak naučíš štěně aby čůralo na trávu a ne doma na podlahu? Když to udělá doma tak řekneš Fuj, zamračíš se a odtáhneš ho na trávu a řekneš že se čůrá tady. Když to štěně pochopí a stejně občas udělá doma loužičku tak je na čase ho trochu plácnout přes zadek, dotáhnout ho k tý loužičce a říct mu důrazněji že je to fuj. Jestli tohle pochopí osmitýdenní štěně, tak to jistě pochopí i tříleté dítě - to by jinak chlapeček musel mít IQ tykve. A to určitě nemá. Dobře ví, kam to má dělat a jen prostě nechce poslouchat a v tom případě nějaká trpělivost už není na místě a mělo by se na to reagovat jako na jäkékoliv jiné zlobení protože to je jen jeho neposlušnost a nikoliv neosvojení nějaké dovednosti.
Prirovnavat dieta k stenatu
gratulujem..BTW..o psoch nieco viem
a rozhodne dotiahnut psa k louzicce nedava prevelky zmysel..
pri psovi je treba zasiahnut tak ze ho rovno bez karania vytiahneme von a vonku ho pochvalime ze docvrkal
vychovala som uz par psov takto a mozem povedat, ze ani jednemu som nevpalila facana alebo nedala po riti, za to, ze urobil mlacku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marieondatra No a snad budou trpělivé i učitelky na základce, na gymnáziu a na VŠ. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marieondatra jak píše jani. Trpělivost. Bagrista byl šikula, ale koláč v kalhotech měl fakt dlouho. Někde jsem nakoupila splipy snad po 2 koruny, a když jsme byli mimo domov, prostě jsem je vyhodila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lynette píše:
@j.a.n.i1 Řešila - jak u psa tak u syna. Bylo to vyřešeno raz dva.
Neřešila, protože jinak bys věděla, že se nejedná o neposlušnost, ale o psychický problém. Víš ono je něco jiného, když se dítku nechce zvednout od hry a pokadí se do kalhot - tamje vynadání na místě a tím, když by i chtělo, ale „nejde to“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit