Kaděni do kalhot ve 3 letech
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Lynette píše:
@j.a.n.i1 A jaké problémy to může způsobit??
třeba chronická zácpa.. z věčnýho zadržování se konečník poklaždé roztáhne a natáhne podle množství obashu stolice, jako pružina. ale i jako pružina se jednoho dne stane, že už se zpět nestáhne a zůstane volnější.. jedinec potom trpí nějakou fomrou zácpy po celý život.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Etcetera78 my za každé hovčo v nočníku kupovali kindervajco ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
@Etcetera78 my za každé hovčo v nočníku kupovali kindervajco
my stále ještě kupujem… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lynette nezlobte se ale vy o tomto opravdu nic nevíte
@marieondatra Zakladatelko a maminky co podobnou věc řešíte. Můj syn trpěl půl roku psychogenni zácpou vyvolanou dietou po střevní chřipce a nejspíš i stresem který jsem mu kolem toho způsobila ja. nastesti se každy 4 den nakonec vykakal ale s pláčem a věcně úšpiněnýma trenýrkama z toho zadržování. Byla jsem z toho fakt na nervy a zkusila všechno, úplně všechno od systému odměn přes pořadnej nářez a nic opakuju nic z toho nepomohlo. Někdo uz tu psal ze je rozdíl mezi tím když dítě schválně hodí bobek do kalhot a nebo se vyloženě boji jít vykakat a schovává se a zadržuje.
My jsme z toho uz nějaký ten pátek venku a tak zkusím něco poradit.
1.) pokud se boji - pak je tom hlavě a odtud musíme začít. Hlavně netlacit, nemluvit o tom Furt dokola jako blbci, nebit je to stejně k ničemu…
- upravit jídelníček, u nás pomohlo dodržovat Mařátka
- chválit
- psychogenni zácpa je onemocnění!!! Podle toho k tomu přistupovat, hlavně si to přiznat ze to není banalita
- úspěšně ne trenýrky jsou projevem zácpy, je to mega opruz ale vydržet
Můj syn se k normálu vrátil těsně před 3 rokem, ale musím dodržovat stravovacích rytmus. Bez plen byl před 2 narozeninami i na noc a je to chytrý pohotový kluk takže s inteligenci to nemá co dělat. Přesto do dneska je to pro nej stres a chodí nerad na záchod. Snad vám to trosku pomůže…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lynette sorry, ale to co píšeš na první stránce, je pěkný nesmysl. Ty děti to nedělají schválně a když dostane na zadek, tak se uleví možná tak tobě, ale nepomůžeš tomu, naopak pošlapeš ještě to dítě - ono rozumí, že něco dělá špatně, jenže to nedokáže ovlivnit.
Kluk měl ten samý problém, pokakával se ještě dlouho po třetím roce, kdy přestal si tak úplně nepamatuju, ale bylo to dlouho. Měl úplně blok začít tlačit na nočníku, prostě mu to nešlo
A to prosím si troufám tvrdit, že iq tykve fakt neměl a nemá
![]()
Zlomilo se to potom až v den, kdy se mu konečně povedlo v době, kdy mu nebylo úplně dobře a šlo to z něj víceméně samo, přidržela jsem ho na tom nočníku a on viděl, že to jde. Pak jsme zavedli systém odměn, za každý plný nočník dostal drobnou odměnu a tak se to naučil během několika dní. Odměny se teda časem zrušily, až když z toho přestala být událost dne
Nepotřebovali jsme k tomu žádného psychologa ani ho to nepoznamenalo do budoucna, teď už je ve škole a naprosto v pohodě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit