Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Peticlenka píše:
DěkujiTo s vaším synem je hodně roztomilé
Není vůbec za co
Jo jo, děti jsou občas roztomilé, hlavně když vymýšlejí nejrůznější nesmysly
Držím palce.
Malej to občas děla když si napusti vaničku, asi je to tím že si nahreje bříško, ale je mladší (3roky) většinou ho radši sprchuju nebi mu vedle Vaničky dám nocnik a když to na něj přide tak si ten nočník vezme do ty vany
ale má min vody aby se ten nočník nepotopil celej ![]()
No tak každopádně by si to po sobě uklidila, protože já bych toho nebyla schopná
, ono by jí to přešlo. Jestli se ti u toho směje, dělá to schválně a to by měla teda smůlu, maximálně bych jí opláchla v umyvadle, do vany bych jí vůbec nedala.
@Monchichik píše:
No tak každopádně by si to po sobě uklidila, protože já bych toho nebyla schopná, ono by jí to přešlo. Jestli se ti u toho směje, dělá to schválně a to by měla teda smůlu, maximálně bych jí opláchla v umyvadle, do vany bych jí vůbec nedala.
No já po malým když byl nemocný, tak kolikrát uklízela ho.no, zvratky.. Myslím že uklízet po svém dítěti je normální. Ale jinak máš pravdu, v tyhle situaci bych ji to taky nechala uklidit.
Já jsem byla schopná to uklidit akorát po svým dítěti, ale malým. Jakmile byly větší, tak bohužel. Ještě že mají tatínka
. Nebyla jsem schopná přebalit ani ségry děti
. A po pětiletý uklízet bobky z vany, to bych jí za ty naschvály dala na zadek, uklidila by si to a hotovo. Kolikrát tady žasnu nad dětma, jak pomalu v přeškolním věku nekakají jinak než do pleny, já bych mu jí prostě nedala a hotovo, protože jinak by se z ní musel sám vybalit a umejt.
@tessa2323 u nas doma se taky stala takova nehoda. Nekdy kolem 3 let. To bylo place. Jak se to ditko snazilo to uklidit, tak to rozmatlalo uplne vsude. Jsem nevedela zda se smat/ blejt ![]()
@Peticlenka neni zac. Snad to zabere. A pokud ne, tak bych byla drsna. Zazrhla bych koupani. Boji se sorchy. Ok. to sprchy bych ji oplachovala vodou z konve. Pevne nervy.
@Monchichik taky jsem na exkrementy cicich deti hakliva. Jako, kdyz musim, tak to dam. Ale snazim se tomu vyhybat.
Jinak mam kamosku a ta vytira zadek i skoro osmiletakovi. Pokud jde na velkou ve skole, tak se neutre a ceka az dojde domu a maminka umyje a vytre ![]()
Mně tohle dělal starší asi v roce a půl, ve vaně byl jedině v podřepu, nahřálo se mu břicho a bylo to. Takhle velkou bych sprchovala. Kadíš do vany, budeš se sprchovat. Sprcha nebolí. Hotovo, tečka. ![]()
@Monchichik Ono kdyby ti dite melo blok a 10 dni neslo, tak rychle prehodnotis nejake kategoricke nedala a hotovo…
@j.a.n.i1 píše:
@Monchichik Ono kdyby ti dite melo blok a 10 dni neslo, tak rychle prehodnotis nejake kategoricke nedala a hotovo…
Přesně o samé mě napadlo taky. U nás s tím tedy problém není, ale celkem dobře si umím představit, co je to za psycho, řešit u děcka zácpu, hemoroidy apod…
@Peticlenka píše:
Ahoj holky, moje už 5ti léta dcerka, neustále kaká to vany když se má jít koupat a nechce toho nechat, nic na ní nefunguje. Nikdy tohle nedělala, začala asi před dvěmi týdny, nenapadá vás někoho co s tím?
Kandi do vany pokaždé když se koupe? Jak částo ji koupes? Chodi do školky? Docela určíte ji za to nepeskuj a už vůbec Nebij.
@ejhle píše:
@tessa2323 u nas doma se taky stala takova nehoda. Nekdy kolem 3 let. To bylo place. Jak se to ditko snazilo to uklidit, tak to rozmatlalo uplne vsude. Jsem nevedela zda se smat/ blejt
Sestřenky dcera si vydlabavála houna z nočníku a patlala to po sobě
možná to i ochutnala, ale byla malinká, nevím kolik jí mohlo být
fakt drobek. Prostě šla brzo na nočník, do vany ale nekadila. Já bych ji taky nechala to uklidit asi, nebo ji nechala ať se v tom koupe a nevyndala ji. Když už, ať si to užije, léčba šokem. ![]()
@malá_holka Je otázkou, zda by ji to výrazně vadilo… ale asi bych ji v tom taky nechala koupat, spíš z toho důvodu, že pokud to dělá schválně, tak přestane, když zjistí, že to nemá onen kýžený efekt. A pokud je to protože ji to jinde bolí a stydí se to říct, tak ji alespoň nebudu zbytečně stresovat.