Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@j.a.n.i1 No já bych ho do pleny ani do vany prostě potřebu dělat nenechala, to se prostě nedělá a tím to pro mě končí. Nevím ani, jak by přišel na to, že půjde do vany. Nechápu to ani u těch dětí, které se normálně chodí a pak nejdou a chtějí plenu. Na to přijdou jak?
@Monchichik píše:
@j.a.n.i1 No já bych ho do pleny ani do vany prostě potřebu dělat nenechala, to se prostě nedělá a tím to pro mě končí. Nevím ani, jak by přišel na to, že půjde do vany. Nechápu to ani u těch dětí, které se normálně chodí a pak nejdou a chtějí plenu. Na to přijdou jak?
A jak byste to vyresila vy? Rozesmalo me to Vase razne: Nedala bych! Tak se dite nepokadi do pleny ale do kalhot.
@Kosopemi No půjde normálně na záchod, kam doteď chodil, kam by asi šel jinam. Asi byste se moc nesmála, protože já takhle rezolutní jsem, a kdyby mi v 5 letech chtěl dělat bobky do vany, tak by si to uklidil. A o pleně bych diskuze ani nevedla. Do kalhot by to udělal jednou a dostal by.
@Monchichik píše:
@Kosopemi No půjde normálně na záchod, kam doteď chodil, kam by asi šel jinam. Asi byste se moc nesmála, protože já takhle rezolutní jsem, a kdyby mi v 5 letech chtěl dělat bobky do vany, tak by si to uklidil. A o pleně bych diskuze ani nevedla. Do kalhot by to udělal jednou a dostal by.
Dostal by co?
@Monchichik píše:
@stock No na zadek samozřejmě. Nebo myslíš medaili?
Nenormální reakce na normální pokandeni. Jak to na zadek, tak ta medaile ![]()
@stock Bavíme se o tom, že to ta holčina dělá naschvál s úsměvem. Tak to ti přijde normální?
@Monchichik píše:
@stock Bavíme se o tom, že to ta holčina dělá naschvál s úsměvem. Tak to ti přijde normální?
Reagovala jsem na Tvoje tvrzení o rezolutnosti. S úsměvem neznamená, že to dela naschval. Určitě bych ji za to nebila, ale snažila se zjistit příčinu. Nebo ona říkala, že to dela naschval?
@Monchichik píše:
A treba na zadek nepomuze. Pokadi se znova a znova a znova a az budete popate cistit kalhoty, tak to dite zabijete nebo date plenu???
![]()
Ja se nehadam. Kazdeho vec. Jen deti se proste nechovaji jak chceme my.
@Monchichik píše:
@stock No na zadek samozřejmě. Nebo myslíš medaili?
A když by to nepomohlo? ![]()
@Tamtama Tak snad nemám neandrtálce, aby to schválně dělal do kalhot
. Rozhodně bych to neuklízela po 5letém dítěti. A ani jsem nemusela, žádné moje dítě takové prase nebylo.
@Kosopemi Já ti nevím, ale moje děti dělaly, to co chci já. A fakt bych ty kalhoty nečistila, dostal by na zadek tak, že by si to prostě příště rozmyslel. Nemluvím o nehodě, mluvím o tom, že by to udělal schválně a s úsměvem. A na nočník chodily už jako malý, tenkrát se nečekalo na to, až o tom začne přemýšlet, jestli jako vůbec půjde nebo ne. Takže jsem tohle nemusela vůbec řešit. Já nejsem zavedená na diskuze o věcech, které jsou prostě dané. A nepamatuju si ani, že by se předškolákům dávaly pleny. V mém okolí tohle fakt nebylo.
@Monchichik a teď si představ, že by se ti fakt opakovaně pokakával. Prostě nenaděláš nic. Vím, o čem mluvím, mám doma šestiletého, co se počůrává.
@Tamtama Schválně? Asi ne, co
Nebo před tebou stojí a schválně to pouští do kalhot?
@Monchichik čtyři roky jsem si myslela, že schválně. Před týdnem konečně nefroložka zjistila, že je to hyperaktivní měchýř.