Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, jak často vám kaká kojené miminko vě věku kolem 3 měsíců. Do teď nám malá kakala pořád a pak jako když utne tak kaká jednou za 4 dny a někdy i 5 dní. A bolení trošku určitě má.
u plně kojeného miminka je to normální, nemusí kakat třeba i týden..
to bolení bříška má asi spíš z prdíku.. ![]()
Ahojíík i u nás je to stejné naše 3 měsíční Dominička taky kadí jak píšeš,ale ptala jsem se naší Dr. a ta říkala, že je vše v pořádku je to tak u kojených dětí nemusí stolice přijít až 3 týdny mi bylo řečeno..Jinak u nás jsou taky bolesti ale jak už to tu bylo zmíněno, malá trpí na prdíky jinak je vše ok…
Ahoj maminy, taky mám s tímhle zkušenost…malá kakala pokaždé, když se přebalila a s postupem času to ustávalo…ted kaká 1× denně, ale stojí to za to:) každopádně nás taky trápí prdíky, ale používáme fenyklový čaj a moc pomáhá:)
Ten čaj piješ ty nebo ho dáváš miminku, asi tomu miminku viď? Já se už těchto čajů upila, ale výsledky nic moc. Tak to bude chtít dávat malé.
Já dávala kmínové čajíky ale ted jsme přešli na fenyklové…můžu řict že u nás zdárně pomalu prdíky už ustupují…ale co jsme si všechno prožili malá je má už přes 2 měsíce ![]()
My to měli taky docela dlouho, museli jsme chuděrce dávat do zadečku i tu trubičku, ale naplakala se strašně, bylo mi vždycky do breku jak jsem jí s tím nemohla moc pomoct. Radši jí před každým kojením dávám Baby Calm kapičky, aspoň trošku ji to ve střevíčkách uvolňuje. Prdy jsou hrozný u tak malých miminek.
Kojené dítě nemusí kakat pravidelně. Naše pediatrička říká, že se ta stolice prostě jednou objeví. Včera jsme třeba kakali až po 19 dnech. A žádné bolení nemá. Je to normální.
Pily sme ho obě:) Jelikož sem přestala kojit po 2. měsíci, tak sem ho dávala už jenom jí a výsledky na výbornou:) Vždycky jí to pomůže a je spokojená:)
A kolikrát denně jsi jí ten čaj dávala když jste ještě kojili? A to z flašky nebo lžičkou?
Ahojky mamky,
my jsme teda plné kojení máme pres 2měsíce a ted mi přijde, že se nějak rozkakal i 3× denně a navíc mu kručí v brisku tak nevím co jsme tady četla tak píší, že je to snad normální ![]()
Ahojte, tak mi pořád kakáme skoro po každém kojení - 4× za den, Jen v noci to vydrží a vykadí se až ráno. To už máme přes 3 měsíce. Všude kolem syším, jak mimi kadí jednou za čas. Jsem zvědavá, kdy to přijde i k nám.
Příští týden jdem na kontrolu, tak se doktorky opět zeptám. Minule mi říkala že je to normální, že tak moc kadí. A to někdy máme i do zelena (ale na to mi řekla, že to je z té malé pupeční kýly). Hladem to asi nebude, přibýváme cca 1 kg za měsíc. ![]()
K nám už to došlo a není o co stát má skoro 5mesicu a kadí min. po7dnech a bečí ![]()
U nás už je klid…doba šla kupředu a uteklo to tak rychle 6e naši Domulce je už 16 měsíců a kaděni se upravilo…ted kaji jak se ji za chce..jen prdíky nás ještě sem tam potrápí ![]()
Malej má 3 měsíce a kaká jednou za tejden, jednou měl „rekord“ 15dní, taky jenom kojim ale bolení teda nemá, jestli jí bříško pobolívá tak bych hodně cvičila s nožičkama a poradila se z doktorkou…